sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Elämää, ei sen enempää

No kylläpä veny päivitys, rikoin jopa omaa kirjottamatonta sääntöäni postailla vähintään kerran viikossa. Äitiki jo soitti, että mitä sulle kuuluu ku ei oo voinu blogista tarkistaa :D. Ja kälynen jatko tarkistelua viikonloppunaki, vaikka oltiin siis heillä kylässä... :) Kivoja sukulaisia onpi mulla.

Mutta juu nyt oon kyllä saanu aikaan. Käsitöistä ainokainen jonka voin esitellä on ihanainen Sagittaria (enkä kyllä vielä töitäkään oo saanu):


Lankana liila Ohut Pirkkalanka, josta tuli kyllä uus ikuinen rakkaus. Värit on upeet ja neulottavuus oikeen hyvä. Eikä pistelly koko pitkän karonkkaillallisen aikana ja lämmitti oikeen sopivasti. Menekki on tasan 127 grammaa - meillä on vaaka! Digidaalinen, kuten veljeni pienenä asian ilmaisi. Aivan huippu! \o/ Ja ohje oli Vilman Sagittaria, josta tykkään oikeen kovasti. Haastava, muttei munkaan taidoille mahdoton. Kaks viimestä riviä viimesestä kaaviosta jouduin jättämään pois kun kerta kaikkiaan vaan piti päästä jo nukkumaan - päättely tapahtu aamulla autossa matkalla väitökseen :). Tykkään hartaasti tästä huivista, löyhyttelin sitä koko illan ja kattelin että kuinka osasinki tehdä jotain näin hienoa :).


Ja tuo mekko on myös ite ommeltu, mutta siitä nyt ei oo tarjolla parempaa kuvaa, kun malli oli kovin kiukkunen kuvaa otettaessa. Eikä yleensäkään hirmu kuvauksellinen. Malli on Modasta 2/2007 ja ois vaatinu varmaan jonku pukuompelukurssin... en vaan kerta kaikkiaan ymmärtäny, miten on fyysisesti mahdollista ommella kädentie pussiin päällisen ja vuorin välistä kun ensin on ommeltu vuori pääntielle. WeirdRockStar varmaan tänki kyllä ois osannu, siinä on mun ompeluidoli :). Mutta mä siis vaan tikkasin oikeelta puolelta eikä sitä musta liikaa huomannu. Ja oli muuten eka ite ommeltu vaatekappale, joka ei missään vaiheessa näyttäny täydelliseltä katastrofilta o/.

Ja niin, mun lankahamsteritaipaleeni loppu ehkä ennätysmäisen nopeesti :). Kierrettiin kälysen kanssa Priima, Kiseleffin talo (=Sypressi?), Fiina-neule, Menita, Hobboks, Sinelli ja Hobby point ja enhän mä tietenkään kaikkee pystyny resistoimaan. Kiseleffin talosta 300g Topp Mohairia, puolet vaaleenpunasta ja puolet mustaa, 2 euroa per kerä, huiveiksi. Ja Menitasta osittain lahjakortilla keltasta ja pinkkiä Fortissima Sockaa, molempia kolme kerää. Mutta lankalakko jatkuu tän repsahduksen jälkeen vuoden loppuun asti, kuten suunniteltua.


No piti taas laittaa mehuttelukuva :). But what can I say, tykkään kovasti langasta. Keltasista Fortissimoista tuleepi Gentleman's Socks with Logenze Pattern, pinkeistä ehkä Drunken Bees, en oo vielä päättäny. Mutta polvisukat joka tapauksessa. Ja mustasta ja vaaleenpunasesta mohairista huivit.

Ja niin juu, en ehtiny kirjottaa Mustan lesken ja Iloisen lesken ohjetta ennen Ullan dead linea (kun piti kirjottaa 14 sivua puppua esseen muodossa syventäviin opintoihin), joten julkasen ne ohjeet täällä blogissa ens viikolla. Hirveetä soutamista ja huopaamista :). Mutta sellasta on elämä.

11 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Tulin tänne kuolaamaan noita lankoja ku ite pidän edelleen ostolakkoa päällä..Arvelen että se onnistuu mullaki just niin pitkään ku pysyn Savonlinnassa =D. Ihana toi Sagittaria..ehkä mä vielä joskus saan sen aikaan.

Suvi kirjoitti...

Kaunis huivi! Ja ompeluohje kuulosti haasteelliselta. Mut taitavuuttahan on selvitä haasteellisistakin ohjeista joten hyvähyvä!

Voi mitä lankoja, ihania!

Sire kirjoitti...

Jos haluat ohjeet Ullaan, niin kannattaa kysyä saatko toimittaa ne sinne myöhässä. Ota rohkeesti vaan Ullan tekijöihin yhteyttä ;) Ei sen puoleen, munkin ohje jäi uuden työn ja väsymyksen takia kirjoittamatta.

Laura kirjoitti...

Huivi o ihana! Ja huivin viimeistely matkalla juhliin kuulostaa erittäin tutulta x).

Jos yhtään lohduttaa, niin oon viimeisen puolentoista vuoden aikana joutunut tekemään pussiin ompelua useamman kerran ja vieläkin joudun aina hetken kääntelemään kankaita käsissä ennen kuin muistan, miten niitä piti vääntää. Vaihe on ihan oikeasti hankala, kangas on hirmuisessa rytyssä ja pelkään sauman väliin eksyvän aina jotain ylimäärästä...

Anonyymi kirjoitti...

"en vaan kerta kaikkiaan ymmärtäny, miten on fyysisesti mahdollista ommella kädentie pussiin päällisen ja vuorin välistä kun ensin on ommeltu vuori pääntielle."

Mäkään en ole vielä tajunnut tätä...

Ihania lankoja ja kaunis huivi!

JohannaL kirjoitti...

Ihana huivi!

WeirdRockStar kirjoitti...

Istuin täällä jo sormi pystyssä, valmiina valistamaan ilosanomaa kun luin sanat "ommella pussiin".
Tämä lapsi pysyy tyytyväisenä helposti...
Joten, jos vuori on ommeltu pääntiehen niin se varmastikin oli vielä helmastaan auki..? Ja jos ei yhdellä istumalla pussiin ompelu pelitä, niin sitten kahdella saumalla. Ja kun on mikä tahansa sauma pussiin ommeltu, kannattaa leikata aina pieniä hakkeja saumanvaroihin ja sitten ommella saumavarat kääntymään nurjalle puolelle. Elikkä käännetään SV´t nurjalle puolelle, ommellaan ne paininjalan päästä ja näin sauma kääntyy napakasti eikä vuori pullahda missään tilanteessa esiin oikealle puolelle.

Mutta tuosta huivista tulin oikeastikin kommentoimaan; Ihana!
Väri on hieno, malli on kaunis ja sopii sulle kuin nenä päähän.
Itsekin aloitin sagittarian mutta kipeänä rupesi silmiin sattumaan, neuloin mettään kymmenisen silmukkaan, olin väsynyt ja kiukkuinen ja purin koko huivin. Aloitan keväämmällä uudestaan. Kun näen suoraan. Tai jotain.

Satu kirjoitti...

Haa, tuo keltainen lanka sai minut kommentoimaan! Ihana!

Neulon nyt Fortissima Socka-langasta sukkia. Että on kiva lanka.

Ja ihana huivi!

Mummu kirjoitti...

Pähkäilimme kans kerran tyttären(joka on opiskellut vaatetusalaa) kanssa tuota pussiinompelua, eikä selvinnyt sillä kertaa. Joten et ole yksin tuon asian kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä näin julkisestikin kehun tuota huivia ja erihienoja lankoja :)! Hienoja ovat, kaikki! Otetaan "lankarundi" taas joskus uusiksi!

Tuohon pussiin ompeluun en osaa todeta, kuin että se ei varmaankaan tarkoita samaa kuin pussiksi ompelu ;)? Taidan pitäytyä neulomisen opettelussa - toistaiseksi!

Unknown kirjoitti...

Mulla on ohje, jossa kerrotaan kuva kuvalta miten vuoren saa kiinni pukukankaaseen päänteillä niin, ettei tule saumaa päälle. Ihan on kuvat ja kaikki. Se on tosi yksinkertaista, kun on kuvat, mitkä selittää asiaa... :)
Voin ottaa mukaan Ulvilaan joku kerta.