tiistai 26. helmikuuta 2008

Ikuisuuksien mörvelö

Kaipa näitäki tarvii toisinaan tehdä, että osaa sitte arvostaa niitä kivoja juttuja, mutta... argh! a) Minulla kyllä on melko muhkeat käsivarret, mutta tarvitseeko sitä nyt niin korostaa. b) Minulla ei juurikaan ole vatsamakkaroita, tarvitseeko niitä nyt ehdoin tahdoin luoda. c) Toistetaan vielä kerran kaikki yhdessä: "Vaakaraidat lihottavat. Vaakaraidat lihottavat. Vaakaraidat lihottavat. En neulo vaakaraitoja paksusta langasta joustinneuleena."


Tän alotin viime talvena kun bongasin Keuruulta Megamarketista edullisesti tota ihanaa petroolin väristä 7 veljestä Raitaa (vai mikä jättimegaraita lieneekään). Painoin mainittuna ajankohtana noin 12 kiloa enemmän, mikä osaltaan teki neulomisesta - öh - haastavaa nyt kun rupesin sitä sovittamaan nykyseen runkoon. Alunperin aikomuksena oli tehdä poolopaita, kunnes tajusin, etten tulis pitämään tästä langasta tehtyä poolopaitaa. Sen sijaan päätin tehdä hihattoman poololiivin! Koska sitähän käyttäisin ihan sikana! Er... right. Ennustetun kovan käyttöarvon lisäks nuo kädentiet on liian laajat, eli etukappale siitä kohtaa liian kapee, mikä on omiaan tuomaan ah-niin-hienostunutta pullataikinaefektiä käsivarsiin. Ja kaiken tämän lisäks olin jotenki merkillisesti kaventanu takakappaleella toista kädentietä varten 6 silmukkaa vähemmän, jotka sitten saumausvaiheessa jouduin hyvin epäortodoksisesti kuromaan yhteen. Suomeksi sanottuna siitä tuli sumppu.

Kaikin puolin mörvelö-kategorian ehdot täyttyy siis melko suvereenisti. Langankulutus yhteensä 396g, josta kämmekkäiden osuus 48g. Puikkoina neloset kautta linjan, malli imitoitu jostain Novitan vanhasta poolopuserosta ja lisätty pari omaa "onnistunutta" maustetta. Se siitä, nyt tyhmä liivi menee nurkkaan häpeämään ja odottamaan mahdollista purkutuomiota. Kämmekkäistä sen sijaan tykkään... x)

Ja p.s. tuo oli kuvista onnistunein, Flickristä löydätte vielä parempaa todistusmateriaalia mörvelöydestä. En vaan laittanu niitä tähän ku minen rupee tota liiviä.

6 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Älähän nyt, ei tuo näytä pahalta! Tosin ymmärrän kyllä, että jos tökkii ni tökkii. Onneks mä sain mun sugarplum pulloverin ujutettua siskolleni, ettei sentään purkamaan tarvinnut ruveta.

Maartsi kirjoitti...

Samat sanat, ei näytä pahalta. Voihan sitä käyttää koti- tai ulkoiluneuleena. Ainakin minulla on pari liian isoa neuletta ihan toimivia kotikäytössä. Minullakin on nyt ongelmana, etten uskalla aloittaa puseroa, kun painoa olisi tarkoitus saada putoamaan (on jo 5 kg lähtenytkin). Onneksi on huiviohjeita ja miehellekin on tullut luvattua pukineita.

Hansu kirjoitti...

No, eihän tuo nyt... niin paha oo! Ei sentään lörpötä mistään. Ulkoiluneuleena takin alla jos kävis. Aika tavaran kaupihtee, ei kannata heittää menemään.

Lotta kirjoitti...

Kiitos tuesta :). Ulkoiluliiviks mäki sitä hetken aattelin, mutta kun näillä ulkoilumäärillä se on sama asia kun laittaa vaan neule nurkkaan häpeämään... ;) Ja kieltämättä, eihän tuo ihan kaikista hirvein neule oo eikä varsinkaan mun tekeleistä hirvein. Se on vaan se turhautumisen määrä melkonen siinä kohtaa, kun on vuoden ollu joku projekti tekeillä ja valmistumisvaiheessa huomaa tehneensä a) ihmeellisiä virheitä b) itselleen sopimattoman neuleen. Oh well. Kyllä se lämmittää ja jos keksin jotain parempaa, niin aina sen voi tosiaan purkaa.

Elli kirjoitti...

Ei oikeasti näytä yhtään pahalta! Toisaalta tiedän kyllä tunteen, kun joku vaatekappale ei vaan istu. Ei sitten millään. Sekin on masentavaa, kun on mielessään kuvitellut jonkun neuleen tietynlaiseksi, ja lopputulos ei sitten olekaan just sellainen. Sillon riepoo. :D

Anni kirjoitti...

Samaa toistan, eli mielestäni näyttää ihan hyvältä tuo! Asiaa varmaan auttaa se että olen itselleni suunnitellut juuri tuosta ihanasta langasta sellaista poolovillapaitaa... ;)