sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Parempaa pikaruokaa

En muista enää, kuka ihana ihminen ensimmäisenä kertoi mulle linssikeiton olemassaolosta. MevrouwWalvis sitä ainakin on tehnyt.

Oi, kuka oletkin, kiitos nälkäkiukkuraivarieni taltuttamisesta!

Annan reseptin:

DSC_0021

- Laita kiehumaan litra vettä ja kaksi kasvisliemikuutiota.

- Huuhtele puoli pakettia (eli 200 g) vihreitä linssejä, jätä valumaan.

- Kuori kolme isoa tai neljä keskikokoista porkkanaa, raasta karkeaksi.

- Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon linssit.

- Vartin päästä lisää joukkoon iso paketti eli 5 dl paseerattua tomaattia (chilimaustettua tai tavallista + maun mukaan cayennepippuria). Ripottele joukkoon myös 1-2 tl sokeria - äläkä jätä tätä välistä, sokeri tekee ihmeitä tomaattiruuille.

- Kun keitontekele taas kiehuu, lisää joukkoon porkkanaraaste ja keitä vielä 5 minuuttia.

- Ota kattila pois liedeltä, lisää joukkoon n. 2 dl ranskankermaa, 2 tl timjamia, 2 tl basilikaa ja 1,5 tl mustapippuria. Sekoittele. Suurusta halutessasi Maizenalla.

- Anna jäähtyä sen verran ettei suu pala, kauho napaa kohti.


OSTOSLISTA: kasvisliemikuutioita, linssejä, porkkanoita, ranskankermaa, paseerattua tomaattia, mausteita

7 kommenttia:

SViU kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä, että on pakko kokeilla ehkä jo tänään :) Kiitos vinkistä!

Mhii kirjoitti...

Erilaiset linssikeitot on parhautta syksyllä. Täytyy kokeilla tätäkin reseptiä.

Katija kirjoitti...

Linssikeitto on ihan parasta. Teen yleensä semmoista, johon tulee linssejä, tomaattimurskaa ja valkoisia papuja sekä ranskankermaa makua pehmentämään.

Tätä reseptiä pitänee kyllä myös kokeilla.

mamselli h kirjoitti...

Oi linssikeitto! Miksen ole aikoihin tehnyt?! Kiitos muistutuksesta. :)

Jos maustehyllystä löytyy savustettua paprikaa, kannattaa ripsauttaa sekaan. Sopii etenkin tomaattiruokiin. Ja jos ko. maustetta ei löydy, suosittelen hankkimaan! Punnitse & säästä nyt ainakin myy.

Paula kirjoitti...

Voi vitsi. Kuulostaa tosi hyvältä... (tosin ranskankerman vois jättää pois näin vegaanina). Täähän kuulostaa melkeinpä varteenotettavalta haastajalta mun pikakeitto-reseptilleni. (1 purkki tomaattimurskaa ja 2 purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa laitetaan kattilaan ja lämmitetään. Maustetaan maun mukaan yrttimausteilla ja pippurilla ja ehkä lorauksella kaurakermaa, jos sellaista sattuu jääkaapista löytymään)

Lotta kirjoitti...

No on parasta, munki pitää kokeilla teidän variaatioita linssikeitosta :). En postannu turhaan.

Tiina kirjoitti...

Hmmm.. kaikenlaisia linssejä, papuja ja ituja vierastavankin silmään tuo näyttää herkulliselle!! Mille mahtaa maistua? Ehkä pakko kokeilla joskus. Mutta miltä tuntuu ne kypsät linssit? Onko ne ihan mömmöä vai muljahteleeko ne poskihampaiden välissä? =D