torstai 19. huhtikuuta 2012

Varsin pieniä neuleita

Joo niin meille kävi näin:

DSC_0019

(Yksi vain, älkää pyörtykö...)

Ensin ei kolmeen kuukauteen kudotuttanu ollenkaan. Ei niin yhtään. Sen jälkeen puolessatoista kuukaudessa on näemmä ehtiny saada valmiiks neljä villatakkia.

DSC_0025

Ja neljät sukat. Ne on niin kovin pieniä.

Sukista sain hyvältä ystävältä neuvon, että niitä tarvii olla paljon. Joten tässä on vasta ensimmäinen satsi junasukkia. Olen valinnu jämälankakorista erilaisia värillisiä (vs. epävärisiä, kuten beigejä) lankoja ja puikkokokoa vaihtelemalla vaihdellu myös sukan kokoa. Tämmöset aivan pienet syntyy 2-2,75 mm puikoilla.

Ja sit villatakeista en saanu mitään neuvoa, mutta niitäki on nyt paljon. Järkeilin, että ensinnäkin se vauva kasvaa ja toisekseen tämä vauva tuskin on viimenen, joka lähipiiriin syntyy. Että jos meidän lapsi ei ehdi kaikkia takkejaan käyttää, kyllä ne jollekin kelpaa. Ja kolmas hyvä syy ylireagoida kutomisen kanssa näin raskausaikana on, että sitten ei tarvi vauva-aikana kutoa deadline-neuleita, kun vauva paleltuu kualiaaks ilman sopivankokosia neuleita. Oon nimittäin kuullu, että vauvan kanssa saattaa olla muutakin tekemistä kun kutoa hiki hatussa.

Villatakin malli on garter yoke baby cardi, jota sitäkin olen varioinu käyttämällä eripaksusia puikkoja ja lankoja. Kaikista pikkusin (joka tuskin tulee koskaan edes mahtumaan kahden näin kattavan ihmisen lapselle) oli fingering-paksusta (Fortissima Socka) lankaa 2,5 mm puikoilla, isoin on Novitan Woolia 3,5 mm puikoilla. Näillä katettiin koot 50-68/74 cm.

Filosofiani on ollut ja tulee olemaan "Ennemmin iloista kun hempeää."

DSC_0023

Huomaa napit!

DSC_0022

Sandnes garn Lanettin jämiä (tumminkin on sininen)

DSC_0021

Novita Floricaa

DSC_0020

Semmoinen pieni ompputakki.

Seuraavatkin neuleet tulee sitten olemaan 80-prosenttisesti vauvaneuleita. Paitsi yhden villatakin kudoin jo itelleni ja löysin neuleflow'nkin sitä tehdessäni. Flow ei vaan kattanu viimeistelyä, tuolla se itsekseen aivan rauhassa odottelee. Todennäkösesti odottelee aika kauan, koskapa alle viikon päästä on edessä muutto uuteen kotiin, joka on kaikin puolin ihanampi ja tilavampi ja ihanammalla alueella kun tämä nykynen väliaikaiskämppä. Seuraavista postauksista pääsette jo todennäkösesti kurkkimaan sitä uutta kotia.

33 kommenttia:

laurar kirjoitti...

Oijoi, mitä ihania uutisia! Paljon onnea ja tsemppiä tuleviin koitoksiin! :)

Riippuu tietty pienen ihmisen syntymävuodenajasta, mutta meidän talvivauvalla oli lisäksi ahkerassa käytössä pipa-tumppu-villasukka -setit. Kaulurikin taisi kuulua johonkin näistä, kun autossa kaukalopussissa matkatessa kaula jäi muuten paljaaksi. Ja tumput oli aluksi käsissä sisälläkin, kun pienet terävät kynnet teki muuten pahaa jälkeä.

Anna kirjoitti...

Onnea! Kyllä niitä villatakkejakin kuluu, etenkin vähän isompana.

Jaana kirjoitti...

Mahtavaa! Onnittelut! Hienoja neuleita olet pienokaiselle tehnyt.

Hepsi kirjoitti...

Oi! Paljon onnea! Suloisia pikkuneuleita!

Maritta kirjoitti...

Onnittelut ja oikein ihanaa raskausaikaa! Ja onnea uuteen kotiinkin!

Eikä noita neuleita voi olla milloinkaan liikaa :) Seuraavaksi sitten villahousuja kaveriksi noille ihanille takeille :D

AnniKainen kirjoitti...

Voi miten suloisia pikkuneuleita! Ja voi miten mukavia uutisia. Ei muuta kuin hirmu paljon onnea teille :)

Paula kirjoitti...

Vau, paljon onnea!!!

Meillä tarvetta on eniten ollut neulehommista sukille (joita tosin käytössä vain kahdet, eli yhdet ja samat kauaaaan), tumpuille ja myssyille.

Villatakkeja on käytetty pääosin yhtä, eli sitä kaikkein yksinkertaisinta ja "helpointa" ja kun se vaan on aina ollut käden ulottuvilla... Villahaalari myös on ollut hyvä.
Ja nimenomaan ulkoillessa neule ollut käytössä, ei koskaan sisällä bodyn kanssa, eli eipä niitä niin hirmuisen montaa olisi tarvinnutkaan olla.

Mutta että juurikin tuollaiset simppelit neuleet on varmasti hyvin käyttökelpoisia, ja vauvathan kasvaa, joten eri koossa kun neuleita löytyy, niin hyvin on asiat ;)

Tiina kirjoitti...

Onnittelut! :)

Varsin iloisia pieniä neuleita, oot ollut ahkerana!

Minna kirjoitti...

Onnea uusista, kodista ja odotuksesta! Suloisia neuleita oot tikutellut.

Mun vauvaneuleet on menneet juuri tuohon kategoriaan kiirekiire tai lapsi paleltuu. Olenkin sitten tehokkaasti kattanut yhdellä villatakilla puolentoista vuoden käyttötarpeen. Mut tykkään kyllä muutenkin muksuilla sellasista pitkän käyttöiän vaatteista.

MariL kirjoitti...

Onnittelut! :) Söpösiä neuleita olet tehnyt pienelle.

Leena P kirjoitti...

Ihania uutisia, onnea onnnea onnea! Neuleetkin on tosi söpöjä.

susamaria kirjoitti...

Oi miten söpöjä pieniä neuleita! Paljon onnea odotukseen ja lisää vauvaneuleinspiraatiota :)

ArualMaria kirjoitti...

Kivoja pikkuneuleita, ihanasti olet käyttänyt eri värisiä lankoja ja nappeja. :) Tsemppiä muuttohommiin!

Laura kirjoitti...

Onnea paljon. Ja oot kyllä hyvin saanut neulottua. Mäkin aattelin, että kun oma lapsi ilmoittaa tulostaan, neulon varmaan hulluna. No en ole neulonut. Jotain kyllä, mutta ne on kaikki jollain tapaa kesken... ja ranteet on päättäneet pistää stopin lähes kaikelle käsityötoiminnalle, joten saattaa olla, että vauvalle ei kovin montaa itsetehtyä juttua tule. Mutta ilmeisesti tuo villatakki on aika iisi, joten täytyy pitää mielessä, jos vaikka sitä aikaa sitten myöhemminkin hetkittäin olisi ja ranteet paranee, kuten on lupailtu.

siina kirjoitti...

Oih, onnea odotukseen ja kaikkeen siihen liittyvään :)♥

Siru kirjoitti...

Voi nenä, ihania uutisia! Onnea odotukseen! Ja tosiaan, ei niitä neuleita ole vauvalla ikinä liikaa, niitähän saa pestäkin yhtenään... hyvä kun pysyy pieni lämpimänä!

Päivikki kirjoitti...

En muista olenko älynnyt tuolla Rav.puolella onnitella, mutta onnea ja siunasuta joka tapauksessa kaikkeen uuteen!

Sini kirjoitti...

Onnea odotukseen! Ihana setti takkeja ja sukkia :-)

Elli ja Aura kirjoitti...

Voi, paljon onnea! Ihania uutisia :)
Elli

Heidi kirjoitti...

Suloisia uutisia, onnea paljon! :) Ja aivan ihania pikkuneuleita pientä varten.

Kisa kirjoitti...

Onnittelut! Ihania pieniä neuleita :)

Kaisa kirjoitti...

Onnea! Ihania pikkuneuleita olet tehnyt.

Näppi kirjoitti...

Oikein palijon onnea. Pakko kommentoia ku oon blogiasi seurannu jo pitempään "hiljasesti". Ihania vauvaneuleita oot teheny. Kyllä se on hyvä varustautua etukätteen sillä voi tosiaan olla ettet ehi/pysty/jaksa tms tarttua puikkoihin puoleen vuoteen vauvan syntymän jäläkeen. Sukkia on hyvä olla palijon, mutta ei sovi unohtaa myssyjä, tumppuja, vaunupeittoa, villavaippahousuja... ;)

Bisquits kirjoitti...

Tosi kauniita neuletakkeja, osaisinpa itsekin neuloa. :-)

Kiitos muuten kommentistasi ja kovasti onnea sekä tsemppiä sinnekin!

Maikki kirjoitti...

Lämpimät onnittelut! Tässähän alkaa vauvakuumetta pukkaamaan ihan vaan että pääsisi itsekin neulomaan moisen takki- ja sukkakasan... ;)

Unknown kirjoitti...

Onnea odotukseen!

leena kirjoitti...

Suloisia neuleita!

Minulle kävi niin esikoisen kanssa, että neulomukset jäivät hieman viime tippaan, eivätkä sitten ikinä valmistuneet...

Onnea paljon odotukseen!

mamselli h kirjoitti...

Onnea, olipa paljon uutisia! Ja somia neuleita (napit!!!)!

Anonyymi kirjoitti...

Neuleet on tosi pirteitä ja persoonallisia! Löytyivät näköjään täältäkin. Flickrissä niitä jo ihastelin.

Mamma R sanoo nyt painavan sanansa: Raglahiha on ehdoton vauvaneuleissa, kun sitä pientä usein koukussa olevaa kättä pitää yrittää saada sovitetuksi hihaan. Ja jos vauva on rotevaa sorttia, ei raglahiha ainakaan kinnaa! Eli malli on tosi onnistunut.

viuhti kirjoitti...

Onnea! Kyllä kelpaa uuden tulokkaan esittäytyä värikkäissä neuleissaan. :)

Vyyhti kirjoitti...

Onpas ihania neulomuksia ihanissa väreissä! Junasukkia on juuri tullut itsekin kokeiltua, mutta tuo villatakkimalli olikin ihan uusi. Kiitos vaan hyvästä vinkistä!

Mamma A. kirjoitti...

Kattava ihminen on loistava ilmaus (kuulun myös itse kattavien ryhmään) :D!!!

Terhi Koskinen kirjoitti...

Ihanat nutut, ja onnea vaan!
Onko tuota ohjetta missään suomeksi?