torstai 19. tammikuuta 2012

Kiintopiste hukassa

Kävin silmäleikkauksessa. Sarveiskalvoni olivat liian ohuet LASIK- tai FEMTOLASIK-leikkaukseen, siis niihin joiden jälkeen näkö on heti kunnossa. Sen sijaan silmäni leikattiin vanhalla tekniikalla, joka on turvallisin kaikista ja jota voidaan käyttää ohuillekin sarveiskalvoille, mutta jonka paranemisaika on kahdesta viikosta kahteen kuukauteen.

Leikkauksesta on nyt kolme viikkoa. Näen jo pienaakkosillakin kirjoitetut tekstiviestit eikä minun tarvitse suurentaa tietokoneella fonttia kuusinkertaiseksi. Mutta silmät väsyvät nopeasti. Ja etsimen läpi en näe selkeästi.

DSC_0003

Tekniikka toki auttaa, rakkaassa kamerassani on tarkennusvaloa ja etsinpisteitä jos jonkinmoisia. Mutta en pysty säätämään diopterisäädintä kohdalleen. Eikä kuvista tule selkeitä, vaikka siltä näyttäisikin teknisten avustajien mukaan.

Katselkaa siis vanhempia kuvia.

DSC_0190

DSC_0003

DSC_0401

Neulepläähkin on.
Olen vähän neuvoton.

Blogeja sen sijaan olen tykännyt lueskella. Siitä ei tule paineita ja se ei velvoita mihinkään. Laitetaanpa nyt siis kiertoon se Villapeikon myöntämä palkinto. Annan palkinnon eteenpäin sääntöjen vastaisesti vain 7 bloggaajalle, eikö olekin parempi niin kuin jos etsisin väkisin monipuolisia bloggaajia.

(Ja ai niin, se palkintonappula.)


Adelheid tekee kaikenlaista ja olen kateellinen, kun hän osaa ommella niin hyvin.
Neitimattsson tekee mitä vaan mistä vaan, tuntuu. Ja voin melkein arvata, ettei hän laita palkintoa eteenpäin :). Se ei haittaa.
Hanna kehitti ja taittoi OMAN LEHDEN. 'nuf said.
Toinen Hanna ompelee ja maalaa ja sisustaa ja ties mitä.
outi osaa mitä vaan, vaikka norjaa.
Laura leipoo ja kutoo ja ompelee ja sisustaa. Kadehdin.
Tiina tekee kaikkea ja kaikki järjestään ihanaa.

Jaaaa sitten näköjään 7 satunnaista faktaa minusta. En tiedä onko aivoni tarpeeksi satunnaisorientoitunut, mutta laitetaan nyt 7 ensin mieleen tullutta.

1. Olen kotoisin Raahesta, Pohjois-Pohjanmaalta. Muutin sieltä pois nelivuotiaana, mutta sieltä olen Kotoisin ja se on Tärkeä Asia.
2. Tykkään kamalasti manteleista (pöydälläni on mantelipussi, silmät osui siihen).
3. Olen viime aikoina halunnut kutoa hyvin vähän mitään. Mutta se, mikä pikkiriikkisen kutkuttaa, on harmaa villa.
4. Pyrin käyttämään vain eläimillä testaamatonta kosmetiikkaa (pöydälläni on myös Freemanin kosteusvoide). Tämäkin on Tärkeä Asia.
5. Jos ihmiset jaetaan auditiivisiin, visuaalisiin ja kinesteettisiin, olen ylivoimaisesti eniten visuaalinen ja ylivoimaisesti vähiten kinesteettinen.
6. Asun tällä hetkellä kämpässä, jossa vetää niin paljon, että päällä pitää olla normivaatteiden lisäksi kolmet villasukat, villapaita ja ranteenlämmittimet. Kuumaverinen Miähenikin on nykyisin kotona täysissä pukeissa ja se jos mikä on harvinaista.
7. Edellisestä kohdasta (ja parista muustakin asiasta) johtuen haluaisin kamalasti muuttaa. Mutta en minne tahansa. Haluaisin löytää kodin.


Olen varmaan blogihiljainen siihen asti, kunnes silmät ovat kuvauskunnossa. Tai sitten ehkä julkaisen jotain vanhoja sekalaisia sieviä valokuvia. Täytyy katsoa.

8 kommenttia:

Judiuni kirjoitti...

Pikaista paranemista silmillesi!

Laura kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta. Koitan sen jossain vaiheessa saada blogiini saakka :) Mutta en lupaa mitään.

Sinun blogisi on ehdottomasti yksi lemppareistani!

Minullakin on oudot sarveiskalvot, joten sympatiseeraan todella silmäongelmiasi. Vaikka se taitaa olla ohimenevää ja pian taas näet kunnolla ja entistä ehommin.

outi kirjoitti...

Toivotan kaikkea parasta silmillesi ja kiitän kunniasta. Nyt menen ja teippaan tuon mitä sanoit minusta jääkaapin oveen; tokkopa minusta on noin kauniisti sanottu koskaan.:) Ihan vain tuon takia runnon sen norjarotsin loppuun.

adelheid kirjoitti...

Oi kiitos tunnustuksesta! Mä en vaan keksi enää kenelle sen jakaisi... suurin osa on tainnut jo saada!

Ja jos on oikein utelias, niin saa uudella ne seitsemän satunnaista faktaa privana :D

Anonyymi kirjoitti...

Pikaista paranemista <3
Kauniita kuvia :)

Kaisa kirjoitti...

Toivottavasti silmäsi ovat jo paremmat!
Minä käivin muutama vuosi sitten femtolasik-leikkauksessa ja ne ovat olleet ehdottomasti parhaat eurot joita olen elämässäni käyttänyt!

Jokke kirjoitti...

Tsemppiä! Kauniit kuvat kelpaavat milloin vain :)

Anonyymi kirjoitti...

Parane pian! Kuule, voisitko sinä jotenkin selostaa, miten tulkitaan Onerva-huivin kaaviota? Olen tehnyt muutaman kaavio-huivin, mutta nyt en tajua tuota. Aloitanko vain oikeasta reunasta reunasilmukoilla ja lk:lla ja sitten se kaavio muuten ja toiseen reunaan reunas. ja lk? Ja sitä samaa kaaviotako toistan vain koko ajan vai miten ihmeessä? En tosiaan ymmärrä ja huivi on kaunis ja tahtoisin sen neuloa.
Laitoin kyselyä ohjeen luojalle, mutten tiedä, ehtiikö hän vastata. Voisitkohan sinä? Paljon, paljon kiitoksia ja voimia silmiesi toipumis-ajalle :) tervehtien Marja-Liisa