sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Levottomat jalat (PS punainen)

Veljentytön sukat on valmiit. Tuli oikeen kivat, mansikkaisen väriset ja söpöt ja ihanat, mutta joudutte ehkä nyt luottamaan mun sanaani. Tällasena amatöörinä oli nimittäin kohtalaisen hakuammuntaa kuvata kohtalaisen eloisan pienen tytön jalkoja :).


Tässä paras metodilla salama päälle, tähdätään ja toivotaan parasta -metodilla saaduista otoksista. Oli hyvän kokoset - kiitos, Elli kun valoit luottamusta - ja Nancy Bushin ohje oli kyllä ihan yliveto. En oo aiemmin päässy siitä niin nauttimaan, kun mun ruskeissa ikuisuussukissa on puikkoina kaksmilliset, jotka on vaan kerta kaikkiaan liian pienet mun makuuni... Fortissima Socka oli ehkä parasta sukkalankaa, mitä oon neulonu ja väri oli herkullinen. Toisin sanoen valtava määrä iloa ja tyydytystä pienestä projektista.


Puikkoina 2,5mm Inoxit (lempparini), lankana Fortissima Socka 33g. Ohje Knitting Vintage Socksista.

Itekki kärsin tällä hetkellä vähän levottomista jaloista, huomenna nimittäin alkaa sivuaineluennot Helsingissä oikiksessa... Oppiaine on tosi mielenkiintonen ja oon pärjänny siinä ihan hyvin aiemmissa opinnoissa, mutta jotenki jännitän vaan aika paljon sitä, että miten se nyt menee ja oonko ihan tyhmä outsider joka ei tajua mistään mitään ja tekee ihan epärelevantteja kysymyksiä. Pakkasin vaatteetki varmaan niin huolella, etten ikinä, valittin valmiiks jopa muovihelmetki joka paitaa varten =). Lohtuneuleena mukana on Starsky, paksua, pehmeetä lankaa ja isot puikot ja lopputuloski (toivottavasti) lämmin ja mukava kääriytymisneule. Salina on saumojen höyrytystä, kaulusta ja kalvosimia vaille valmis, mutta se saa nyt odottaa viikon (kunnes tuun tältä pätkältä takasin), ei siitä tuu mitään että nyt täpinöissäni sitä rupeen sähläämään valmiiks. Baudelairejenki tarvikkeet pakkasin mukaan, mutta saa nähdä että riittääkö keskittyminen enää luentojen jälkeen niin monimutkaseen pintaneuleeseen :).

Mutta blogi siis hiljenee mitä todennäkösimmin viikoks. Palailen sitte viikon päästä kertomaan kuinka kaikki meni vallan aivan mainiosti :). Salinaa myös mitä todennäkösimmin luvassa sillon.

7 kommenttia:

Kaisa / Pinjami kirjoitti...

Helou,

eksyin tänään blogiisi. Ja mitä se minulle tekikään... en osaa neuloa, en sitten yhtään. Mutta nyt haluaisin upottaa käteni ihaniin lankoihin ja tehdä yhdet villasukat. Tai vaikka toisetkin... apua :)

Lotta kirjoitti...

:D Kiva jos sait inspiraation! Ja siitä vaan, sukat on yllättävänki helpot tehdä. Novitan 7 veljestä -lankojen vyötteiden (niiden paperilirpukkeiden) takana on perussukkien ohje, joka löytyy myös niiden sivuilta: http://www.novita.fi/sys/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=232
7veikka ei nyt tietysti oo mitenkään maailman ihaninta lankaa, mutta sellasta hyvää perussukkalankaa.

Sittenhän Elleissä on neulekoulu, josta voit ottaa vinkkiä kavennuksiin (Neuleen muotoilu -kohta): http://plaza.fi/ellit/kasityot/neuleohjeet/neulekoulu/
ja lisää asiaa sukista on nettineulelehti Ullan sivuilla, http://www.ullaneule.net/0206/neuvot_sukkaekstra.html
. Ja Ullan sivuilla on tietysti ihania sukkaohjeitaki suomeks: http://www.ullaneule.net/ullakko/arkisto.html . Tän lisäks uskoisin, että helsinkiläisestä lankakauppa Menitasta saa apua (ja siellä myös on ihan kaikkia mahdollisia lankoja ja puikkoja ja vaikka mitä), ja varmasti ainaki pääkaupunkiseudun neuletapaamisista, http://neuleblogit.blogspot.com/.

Toivottavasti noi linkit nyt toimii, en oo niin guru tässä bloggaamisessa jne. vielä ;). Mutta Google auttaa ja mä voin vastailla, jos innostut. Go for it, varmasti osaat :).

Hansu kirjoitti...

Söötit sukat! :D

Opiskeletko päätoimisesti vai avoimessa? Plääh, pitäis jatkaa niitä kasvatustieteen opintoja, aineopinnot siis aloittaa. Mutta, mutta, on tää päätoiminen koulu ny ja työt ja lomat ja... Joskus sitte.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot sukat!

Mistä langasta olet muuten neulomassa Salinaa?

Lotta kirjoitti...

Hansu: päätoimisesti opiskelen, mutta en oikiksessa, ja sehän onki se tenkkapoo :). Tänpäivänen luento tosin oli ihan täysin ymmärrettävä.

Tess: Tängjuu :). Ja löysin Tampereelta Radiokirppikseltä neljä kerää jotain mystistä Harmonellaa, suomalainen 100-prosenttinen villalanka, puikkosuositus 3-4 ja kerässä 320m. Täydellistä :). Väri on kyllä paras puoli, sellanen murrettu vadelmanpunanen <3.

Hansu kirjoitti...

Vais nii, että käyt vuoroin vieraissa ;) Paljon pykäliä mukaan oikiksen luenoille!

Elli kirjoitti...

Hienot tuli sukista ja kuten ounastelin, niin aivan sopivilta näyttävät. :)

Opiskelun iloa ja mukavia luentoja!