maanantai 8. marraskuuta 2010

Kauppalopoilua

Minä olen rahantarpeinen. Jos sinä olet silmukkamerkin tarpeinen, ostapa vaikka tästä hyviä silmukkamerkkejä.

Tämä satsi on tehty sen mukaan, minkä ite oon havainnu parhaaks ja toimivimmaks. Tykkään kohtalaisen pienistä merkeistä, jotka ei paina puikolla. Silmukkamerkit ei musta saa tehdä vasemman käden (tai oikeankaan sen puoleen) otetta puikosta hankalaksi, joten ne saa mun mielestäni olla melko kaposia, toisin sanoen merkit on parhaimmillaan kun ne ei juuri tunnu käden alla muuna kun erilaisena tekstuurina. Vaijerilenkin tarvii olla niin iso, että molempien puikkojen kärjet mahtuu helposti samaan aikaan lenkin sisään, mutta ei niin iso, että lenkki törröttää puikolta ylös- ja ulospäin. Nämä nyt tehdyt silmukkamerkit sopii parhaiten noin 2,75 - 4,5 mm puikoille, jonka paksusilla ite kudon eniten. Tämän kokosia tällä kertaa, ens kerralla ehkä toisen kokosia.

Hintaa kullakin neljän kappaleen setillä on kuusi euroa. Postikulut (0,75 euroa) tulee tähän päälle, jos tilaat vaan yhen setin. Useamman setin tilauksissa minä piffaan postit. Kaikki merkit on kuvattu killumassa samalla 4,5 mm paksusella puikolla.

Hinta on korkeampi kun mun seteissä aiemmin. Oon tässä viime aikoina pyöritelly päässäni hintoja ite väkertämilleni jutuille sitä silmälläpitäen, jos ja kun perustan sen toiminimen ja alan osa-aikaseks käsityöläiseks. Kun pyydän neljästä merkistä kuus euroa, mulle jää käteen mielekäs palkka vielä materiaalikustannusten ja postituskustannusten jälkeenki ja jaettuna merkkien tekoon, kuvaamiseen ja postittamiseen kuluneilla tunneilla. Tää on niin kauhean kinkkistä! Jos koette hinnan kohtuuttomaks, olisin ihan kiitollinen jos antaisitte siitä kommenttia. Silloin jonkun täytyy muuttua, oli se sitten suunnittelun taso, materiaalit, jakelutapa tai hinta.

No mutta asiaan jo!

Varaa haluamasi setti tämän postauksen kommentteihin. Sen jälkeen lähetä mulle sähköpostia osotteeseen lottamattila at gmail piste com ja kerro, minkä setin varasit sekä yhteystietos. Minä laitan paluuviestinä tilinumeroni ja kun rahat näkyy tilillä, pistän merkit postiin. Jo kaupaksi menneet merkit ovat suluissa.

Talviset.

stitch markers 001

(1. isot lumiset, 2. jäänsiniset, 3. hohtavat tummansiniset,) 4. kirkkaat

Jouluset.

stitch markers 007

(5. punakaneliset, 6. vihreä-vaaleanpunaset, 7. punasydämiset)

Pikkuset.

stitch markers 008

(8. mustat, 9. pinkki-lilat, 10. vihreät, 11. puna-lilat, 12. keltaset)

Toukkaset.

stitch markers 016

13. vaaleanpunaset, 14. oranssit, (15. mustat, 16. punaset, 17. siniset, 18. vihreät)

Sekalaiset.

stitch markers 022

(19. savukultaiset, 20. minihelmiset, 21. passionhedelmäiset)

17 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Ihania ovat! En koe hintaa kalliiksi muuta kuin tämän hetkiselle omalle kukkarolleni.

Anonyymi kirjoitti...

Varaisin savukultaiset. Pistän sähköpostia.

Anonyymi kirjoitti...

Varaisin passionhedelmäiset setin.
Laitan s.postia! :)
-Ritva-

Raiku kirjoitti...

Ajattelin vain kommentoida (vaikken silmukkamerkkejä tarvitsekaan), että minusta kuuden euron hinta ei vaadi minkäänlaisia selittelyjä. Se on vielä ihan kohtuullinen maksaa. Ennemmin tässä epäilyttää, arvostatko työtäsi vähän liian vähän, kun en itse yhtään tiedä, paljonko aikaa silmukkamerkkien tekemiseen menee. Mutta jos ei mene paljon aikaa, niin sittenhän hinta on järkevä.

Peikkotyttö kirjoitti...

mulle 7. ja 20. :)

Anonyymi kirjoitti...

Voisinko kommentoida sen verran blogiasi, että teksti näkyy kovin huonosti taustaa vasten. :) Silmukkamerkit on ihania.

Kirsikka kirjoitti...

En ole silmukkamerkkien tarpeessa juuri nyt, mutta kommentoisin hintapuolta. Kuusi euroa setistä kuulostaa kohtuulliselta, jos ei jopa halvalta.

Olen itsekin pyöritellyt toiminimen perustamisideaa ja pohtinut hinnoitteluja sun muita. Kauhean hankalaa hommaa, kuten sanoitkin. Mutta liian halvallakaan ei ole mitään järkeä myydä.

Anonyymi kirjoitti...

Merkkisi vaikuttavat kivoilta.
Tiedäthän, että vaikka et olekaan vielä yrittäjä, sinun tulee ilmoittaa nämä pienetkin myynnit verottajalle. En siis epäile ettetkö näin tekisi, mutta ajattelin silti muistuttaa asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Mulle numero 6 vihreä-vaaleanpunaiset sekä 18 vihreät.
Lissu

diutu kirjoitti...

Ooh, teit sen sittenkin! :D

Ihanaa, tämä tuli niin tarpeeseen. Varaisin 2. jäänsiniset ja 3. hohtavat tummansiniset. Laitan postia.

Lotta kirjoitti...

Tarviipa vastailla välillä kommentteihin, kun on tullu muutakin kun ostokommentteja :).

Terhi: kiitos! Erittäin arvokas kommentti :). Oon sen verran alotteleva, että kaikki palaute on ihan kullanarvosta.

Meflen: kiitos kommentista :). Hyvä kuulla, ettei susta selittelyjä tarvittu, vaikka ite koinkin tarpeelliseks niitä antaa. Mulla kun ei oo vielä kokemusta hinnottelusta ja siitä, mikä on menekki milläkin hinnalla. Omaa työtäni kyllä arvostan sen verran, että tuntipalkaks jää kulujen jälkeen 10-15 euroa, silmukkamerkeissä isommasta päästä, koska koen olevani niiden tekemisessä jo taitava ja huolellinen.

Anonyymi: hyvä kun kommentoit! Vaihdoin tekstin väriä tummemmaks, toivottavasti nyt näkyy paremmin? Luettavuus on kuitenki kohtalaisen oleellista kirjotetussa mediassa :).

Kirsikka: kiitos kommentista! Eipä ole järkeä myydä liian halvalla, ei. Näin kun miettii yritystoiminnan alottelemista joutuu miettimään semmoset hinnat, joilla olis valmis tekemään kauppaa vaikka elannokseen... Mutta ehkä tosiaan se kuus euroa setistä on vielä kohtuullista.

Anonyymi: juu, tämä on ollut vakaa aikomus koko ajan :). Tällä hetkellä keräilen myyntikirjanpitoa (ja tietysti myös ostoja, että saa selville ne tulot, joista verot maksetaan) kalenterin taakse, mutta jotain kunnollisempaa täytyy kehittää siinä vaiheessa, jos toiminta laajenee. Ihan asiallinen muistutus, vaikka juuri tällä kertaa ei ollutkaan tarpeellinen :).

Anonyymi kirjoitti...

Mä varaisin noi nro ykköset.

:)MM

Anonyymi kirjoitti...

miulle nuo viitoset, punakaneliset, jos ei vielä menny!

JennyF kirjoitti...

Varaisin numerot 10. ja 12., jos ovat vielä jäljellä. Laitan spostia.

Anonyymi kirjoitti...

varaisin nuo 11 puna-lilat ja 16 punaiset, jos vielä löytyvät. Hanna

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin tarvitsen vielä silmukkamerkkejä, numerot 9. ja 17. Laitan s-postia.
Pirjok

Anonyymi kirjoitti...

Juu, tarviin merkejä, varaan numerot 8 ja 14.

Jossu