lauantai 25. lokakuuta 2008

Saisko nyt jo alottaa jotain uutta?

Tai siis muotoillaanpa otsikko uusiks: nyt kyllä saan jo alottaa jotain uutta! Jännä miten mulla kestää aina sikakauan neuleiden valmistumisessa, tuntuu kuitenki että niitä putkahtelee tuutista aika usein. Tääki oli alotettu kesäkuun alussa:

little my dress 007

Pikku Myy! Ihana :). Tämä on täysin mua tää neule, vaikkei ookaan samalla lailla hieno saavutus ku Starsky (jonka voi bongata taustalta, täysin sensuroimaton kuva taas :)). Oon mä ilmeisesti jotain oppinu, koska nykyään säännönmukasesti tykkään tekeleistäni.

little my dress 013

Malli on Modasta 2/2006, vaikkakin melkeen ainoo muokkaamaton kohta on tuossa ylläolevassa kuvassa.
1) Tein virkatun osan ensin, jotta saatoin poimia helmaan silmukat suoraan virkkauksen alareunasta - en nähny mitään pointtia noiden osien saumaamisessa.
2) Mun virkkauskäsiala oli niin löysää, että loppujen lopuks otin ainoastaan mitat mallista, niiden mukaan sitte koukuttelin. Ja täähän on yks mun elämän suurista mysteereistä (hah), että miten mulla voi olla äärettömän löysä virkkaus- ja todella tiukka kutomiskäsiala.
3) Johtuen ehkä edellisestä helman silmukkamäärä on täysin omasta päästä ylhäältä alas. Mittasin vaan lantionympäryksen ja lisäilin sitte silmukoita tarpeen mukaan. Ja nythän se istuu kuin hansikas, aika jees :).
4) Kun helma muutenki tuli aivan hatusta heittämällä, lisäsin vielä kolme kerrosta virkkausta (en tiiä onko noi kiinteitä vai puolipylväitä, niiden välinen ero on mun mielessä aina ollu kovin hatara), jotta saisin levennettyä helmaa ja vältettyä sileän oikean neuleen rullaamisen.

little my dress 011

Ja saanen sanoa, että tuon helman jälkeen en enää ikinä neulo mitään noin isoa pyörönä. Kun yhellä kerroksella alko olla reippaasti yli sata silmukkaa, pelkkä oikea alko olla niin puuduttavaa, että ei ees leffat riittäny pitämään mielenkiintoa yllä.

3mm koukku ja 3,5mm puikot, 410g Novita Nallea, fiilis erittäin jees. Tämä on Mukavuusneule isolla m:llä. Ja vielä bonus: kaikki mun hienot kirppis-dingelisdangelis-rintaneulat sopii tähän erinomasesti! o/

14 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Hieno! Ja tosiaan ihanan myymäinen:)

Terhi kirjoitti...

Voi miten kaunis neule! Ja sopii sulle tositosi hyvin. :-)

Nasti kirjoitti...

Vautsi, taas tosi ihana neule!

annekk kirjoitti...

Oo. Hieno! Vitsit, että olet taitava.

Laina kirjoitti...

Upea neuleja rintaneulat on aina hyvä juttu!

Samma kirjoitti...

Tykkään!
Jotain ton tyylistä tahtoisin itekin, mutta pitäis olla tarkka ohje, jota seurata. Ja just nyt To Do -lista on muutenkin liian pitkä...

Unknown kirjoitti...

Mahtavan ihana neule, huokailen ihastuksesta myös tekemiisi silmukkamerkkeihin!

Kati kirjoitti...

Toihan on tosi ihana ja värikin on täydellinen!
Sopii hienosti sulle!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana! Sopii sulle mainiosti.po

Jatta kirjoitti...

Aivan ihana ihana ihana!! Myy <3

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva neule! Ja just noin se pitää tehdä, eli jos ohje ei ole just hyvä, sitä pitää muokata.

Kiitos kun kävit kehumassa mun uusinta aikaansaannosta! Jos et ole koskaan neulonut kirjoneuletta, kannattaa kokeilla ensin vähän pienemmällä jutulla ettei sitten harmita niin paljon jos menee pilalle. Eihän kirjoneule mitään vaikeaa ole, mutta nurjalle jäävien lankajuoksujen kireys pitää olla sopiva. Rohkeasti vaan kokeilemaan!

mursuliina kirjoitti...

aaaah toi on aivan ihanan näkönen :D mulla oli tuo tekeillä tennesseestä sillon kun lehti ilmestyi, mutta se tuntui ihan liian raskaalta langalta siihen. hylkäsin. paksu virkattu puuvillakoppurayläosa.... villaisena varmasti paras.

Lellu kirjoitti...

Tosi ihana! :)

Lotta kirjoitti...

Oi kiitos, kiitos :). Tunnen rakkauden :D. Voiski itse asiassa laittaa tuon päälleen taas tänään, jos vaikka pakolliset hommat irtoais paremmin... (Lotan logiikkaa, osa 1)