tiistai 23. lokakuuta 2007

Kassi kassinen sekä huivi huivinen

No niin, katotaan miten lähtee :). Tuun siis varmaan enimmäkseen postailemaan neulomuksistani, kun niitä eniten teen, mutta tällä kertaa sattuu olemaan muutaki esiteltävää. Jos menee linkit ja kuvien koot tai mitkä vaan pieleen, niin opetellaan sitte seuraavaan postaukseen... saa kyllä antaa ystävällisiä neuvoja.(kuva Flickrissä)

Tässäpä siis ensinnäkin kummipojan äidille joululahjaks tehty huivi. En aatellu hirveesti blogiani mainostaa eli saaja tuskin tätä löytää, joten seuraa varsinainen kuvakavalkadi (jos siis saan niitä tänne laitettua...)(Flickr)

Ohje on Ullaneuleen Roosa, lankaa meni ehkä noin 110g Sandnes Kitten Mohairia punasena 4219. Koko on 155 x 82 cm. Tarkotus oli tehdä ihan valtava huivi, mutta alko kyllästyttää liikaa... ja ajattelin myös, että kun tuo on tuommonen melko korkee malliltaan, niin sitten alanurkka olis jo polvissa, mikä ei ois niin kätevää. Ajatus oli siis, että kummipojan äiti voi illalla lueskellessaan lämmitellä tän kanssa.(Flickr)

Ja jotta huivia ei tarvis koko ajan olla pitelemässä, askartelin-paskartelin myös tuommosen pienen rintaneulan. Ensimmäinen laatuaan, hämmästyin suuresti että siitä tuli ees jonkimmoinen.(Flickr)

Ja toinen tuotos on uhkaavasta UFOutumisesta kärsinyt kassi kassinen. Alotin ompelun ennen meidän muuttoa Tampereelle ja näin kuukausi muuton jälkeen sain vihdoin ommeltua sangat ja pohjan muotolaskokset. Suunnittelin kesällä (vai keväällä? ei voi muistaa) oikeen sarjan erilaisia kasseja, joille kaikille annoin myös nimet. Tämä on Helvi, koska se on tuommonen tukeva ja järkevä ja ruskea ja kukkakankainen, sopis hyvin vanhalle maatalon emännälle (66% mun tuntemista maatalon emännistä on nimeltään Helvi).(Flickr)

Ja tähänkin tein rintaneulapohjaan kiinnitetyn hörselön - aattelin, että kyllä nyt Helvilläkin on pieni, salattu turhamainen juonne luonteessaan :). Ja tuo feikkimetalli-feikkihelmiäisnappi ynnä satiininauhat (vai silkkinauhat? kumpia nuo nyt on nuo lörpymmän oloset?) sopi tähän aatokseen minusta ku nenä päähän. Tällä kassisella aattelin raahata kirjoja kirjastosta/kirjastoon ja maitoa kaupasta, mitä nyt millonkin. On kuitenki suunniteltu kestämään isommatki taakat, sangat tikkasin niin perusteellisesti kiinni etten varmaan ikinä, päällikangas on kestävää ja laitoin vielä vuorinki valkasemattomasta lakanakankaasta. Apropå päällikangas, se on mun edesmenneen mummin jäljiltä - mummi teki paljon käsitöitä, erityisesti tilkkutöitä, ja kehitti ohjeet melko lailla päästään. Tykkään kankaasta siks että se on mummin peruja ja siks, että siitä tulee jotenki mieleen Alphonse Muchan maalaukset. Jotka on hienoja minusta.

Semmosia... koitan nyt opiskella tätä bloggaamista ja saada kuvat oikeille kohdilleen ja linkit paikoilleen. Enköhän kuitenki jatka tällä valitsemallani uralla, keskeneräsiä töitä on nimittäin vieläkin noin kymmenen ja itsensä esittelyn halu ja ihailun tarve loputon =).

Vi hörs.

3 kommenttia:

Jyrki kirjoitti...

Hauskaltahan tämä vaikuttaa, vaikken käsityöihminen olekaan:)

Jatka samaa rataa.

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Tuosta kassista kannattais antaa vähän mittojakin. Kun olen itse kanniskellut kaikenlaista pientä siinä kassissa, jonka sain sulta lahjaksi, olen todennut sen tosi monikäyttöiseksi nimenomaan kokonsa ansiosta.

Mamma M

Lotta kirjoitti...

Jep, huomasin jossain kohtaa, että mitat jäi, mutta en jaksanut lähteä muokkaamaan. Aattelin, että joku kysyy, jos haluaa tietää :). Leveys on noin 34 cm ja korkeus 38, eli tää on hivenen isompi kun se Mamman kassi. Eli kangasta meni noin puoli metriä plus puolisen metriä vuoriin.