keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Sukat ynnä mekko

Heh, ja täällä taas :). Täähän vaikuttaa varsin lupaavalta, en oo varmaan koskaan edes päiväkirjaa kirjottanu kahtena päivänä putkeen. Tästä kun pääsen vauhtiin niin varmaan vielä joku päivä osaan keksiä yhtä hyviä otsikoita kun Kirsi Är ja päivittelenki Marin tahtiin.

Tässä nyt kuitenki viimeaikaista tuotosta, Jaywalkerit.


Tein siis kummitytön äidille tuommoset sukat, kun sillä on tosi pieni jalka (alle 37) eikä ollenkaan sopivia villasukkia ja kun se inhoaa kylmää ja asuu kylmässä kämpässä. Alunperin alotin noita itelleni, mutta ennen kun olin ekan sukan kantapäässä, tää ystäväiseni ilmas sukkien tarpeensa. Mikä oli hyvä juttu, koska olin todennu värit hiukan liian ilosiks itelleni (ei se nyt sovi drama queenille kulkea ilosissa sukissa, pöh) ja koska hysteerisen tiukka käsialani oli tuottamassa elefantin jaloilleni* liian kireät sukat isomman koon silmukoillakin. Ystävällä taas on niin sirot sääret ettei kellään ja värit oli hänestä piristävät. Flickrissä
on tämäki kuva, ja sellanen, jossa on värit oikein. Lankana Regia 4-fädig Color, jota meni arviolta 80g. Toisen sukan syndrooma meinas iskeä, kun Novitan jalkamittataulukkoa (väärin?) seuraamalla sain ekasta sukasta noin 2,5cm liian pitkän. Mutta tikistin nyt kuitenki kahessa viikossa oikeenkokoset sukat, oli valmiina just kun tuli ekat pakkaset. Ja pahottelen kuvan laatua, tarvi ottaa Miähen kamerakännykällä kun oli kiire ja kamerasta patterit loppu :).

Jaywalkereista innostuin enemmänki ja suunnittelen kovasti tekeväni itelleni ainaki yhen parin sitten joskus joulun jälkeen. Materiaalit on varmuuden vuoks hankittuna jo nyt, ja kolmin kappalein (jos vaikka lanka loppuis tästä maailmasta =) )


Vasemmanpuoleisesta alotin jo ihan perussukkia kunnes totesin, että tämäkin lanka näyttäis paremmalta Jaywalkereina.

Toinen master plan on tehdä itelle vielä tän viikon (=perioditauon) aikana vähän-niinkun-essumekko. Näin Koskikeskuksen VapaaValinnassa tän lakanan (kyllä, lakanan), joka oli musta todella hienon värinen, joten seuraavana päivänä menin sen ostamaan mekkokankaaks. Täyty kuitenki ensin keksiä, mitä siitä tekis :).


Kaavat muuntelen Moda 3/2006:n kotelomekosta. Eli en leikkaa takakappaletta taitteelta, vaan lisään saumanvarat ja jätän takaa auki - paitsi yläosasta, joka tulee noilla neljällä kirpparinapilla kiinni. Tuohon poikkisauman päälle tulee Eurokankaan kahen euron nauhanpätkäpussista bongattu vaaleenpunanen silkkinauha. Tarvii nyt toivoa, että tästä tulee jotain, normaalisti mulle ei kotelomekot sovi, mutta aattelin, että jos tähän sais tarpeeks tyköistuvan yläosan ja väljän alaosan napituksen kanssa... Tarvii itse asiassa myös toivoa, että tästä ei tuu sellanen katsokaa ahteriani -mekko, jossa halkio aukee just sopivasti =)


Lisää kuvia on taas Flickrissä,
ja siellä kuvat varmaankin näkee myös selvemmin.
* Olin taas päivänä eräänä drama queen ja säälittelin, että kuinka mun jalatki on aivan kun elefantin jalat, yhtä suoraa putkea polvesta nilkkaan. Jolloin Miäs katsahtaa säihkysääriäni ja toteaa oivallusta äänessään, ilahtuneesti, että "No niin kyllä onki!". Iteppähän kerjäsin :).

1 kommentti:

Matroskin kirjoitti...

Onnea uudelle blogille! Tosi kivoja tekeleitä. Ihanan rehellinen mies sinulla. Poikani kerran silitteli sääriäni ja sanoi: "Voi kun nää on ihanan pörröiset". Miehet on miehiä.