maanantai 31. toukokuuta 2010

Tassuille

Ihana mies on semmonen, että se ottaa vaimostaan kuvia, joissa sen töppöjalat näyttää pidemmiltä. (Olminvalkoselle iholle ei kuvaajakaan voi mitään, mutta eipä tarvi voidakaan.)

finishedobjects 033

Olen tehnyt lämmittimet sekä etu- että takatassuilleni. Etutassujen lämmittimet on Käsilämpöiset, oma mallini, jonka kehittelin äiti-Puffan pyydettyä ja annettua langat. No hei, ilmasta ihkulankaa, totta kai suostuin... :) Nämä kyseiset langat on kasvivärjättyjä ja koska kasvivärjätyt langat sopii hienosti yhteen, halusin tehdä monivärisen mallin. Ja sit olin ehkä ihan vähän rohmuki :p. Nuo koristeraidat on tehty nostetuin silmukoin, ei kirjoneuleella. Tykkäsin siitä tekniikasta, 18 kerrosta hurahti vauhdilla. Tuun tarjoamaan ohjetta Ullaan, eli se mahdollisesti ilmestyis syksyn Ullassa. Kesälle en ihan ehtiny, mutta harvemminpa kesällä mitään ranteenlämmittimiä tarvitaankaan :).

finishedobjects 043

 Jos haluatte ostaa noita lankoja, niin äiti-Puffalla on Etsy-kauppa ja sit hän varmaan vastaa myös blogin kautta jätettyihin tiedusteluihin. Ja tämä ei ollu maksettu mainos, vaan tyytyväisen käyttäjän vinkki - oon nimittäin myös ostanu noita puffalankoja :).

Noh, eteenpäin. Takatassujen lämmittimet on taas yks oma sovellus kirjasta Sensational Knitted Socks.

finishedobjects 013

Symmetriankaipuuni _vaatii_ että kuvion molemmin puolin on vaan yhdet nurjat silmukat, ei toisella puolen yhtä ja toisella puolen kahta. Siispä tiputin yhden nurjan pois. Kantapään tein omasta päästäni, kun en tällä sukankutomiskokemuksella jaksa enää ruveta kattelemaan erillisiä ohjeita, vaikka varsin pätevän oloset taulukot tuosta kirjasta löytyyki. Kärjessä on nauhakavennus, ensin neljä kertaa joka toinen kerros ja sitten kahdeksan kertaa joka kerroksella. Loput silmukat silmukoin (kitchener stitch) umpeen. Varsin peruskauraa, siis.

finishedobjects 015

Lankana on Nalle Aloe vera, johon olen edelleen tyytyväinen. Näemmä se nuhjaantu hitusen jo ekana yönä unisukkakäytössä (vrt. eka kuva), mutta on tarpeeks edullista, jotta sen ominaisuuden voi antaa anteeks. Menekki oli 90g, puikot muistaakseni 2,75-milliset.

Ja vielä yks herkkukuva. Pitää olla silmänruokaa! :)

finishedobjects 021

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kauniita ovat molemmat, sekä kämmekkäät että sukat!

Mari kirjoitti...

Kauniit sekä kämmekkäät että sukat, ja sopivat vielä hyvin yhteen! :)

Estetiina kirjoitti...

Moi! Olen ensi kertaa vierailulla täällä!

Miten ihania neuleita ja kuvia sinulla onkaan. Onneksi satuin etsimään suomusukkien ohjetta ja pääsin tänne.

Kyllä noin kauniit kämmekkäät ihan varmasti ullaan otetaan. Odotan innolla ohjetta. Ja sukat on tietty myös todella kauniit.

Lotta kirjoitti...

Kiitos Mari ja Hepsi!

Ja Estetiinalle oikea spessukiitos ja tervetulotoivotus :). Ullahan juu julkastaan kaikki ohjeet, mitä tarjotaan (kunhan ei oo luku- ja tekokelvottomia), eli eiköhän Käsilämpöisetki siellä vielä näy :).