maanantai 10. lokakuuta 2011

His and hers kaulahuivit

Toisinaan pistää naurattamaan se, kuinka erilaiset pukeutumistyylit mulla ja Miähellä on.

DSC_0002

Miäs on rokkimies, metallimies. Äijähkö. Harrastaa hupaisia t-paitoja, joissa hirvet parittelee (ja joita inhoan, mikä lienee sanomattakin selvää). Minä olen hippi ja maailmanparantaja - ja arkisin virkanainen vielä marraskuun loppuun asti. On sävy sävyyn, on puhvia ja hörselöä, on siistiä ja tarkkaan mietittyä.

Noh. Kullekin makunsa mukaan. Miähelle tein tavallisen levyisen ja tavallisen pituisen kaulahuivin harmaasta Lanetista. Neljä kerää meni. Kudoin 4 o, 4 n ja siirsin mallineuletta joka kerroksella silmukan verran sivusuunnassa.

DSC_0003

DSC_0010

Itelleni väkersin oljenkeltasesta Handun bambusukkalangasta ja sinapinkeltasesta Cascade Heritagesta Cladonian. Se on ihku. Se on oikein ihku.

DSC_0014

Ja koska elämässä pitää olla väriä ja vaihtelua, jalostin vihdoin pari vuotta siliteltävänä olleet Noro Silk Gardenit piiitkäksi ja leveäksi kaulahuiviksi.

DSC_0017

Värinumerot oli 84 ja 265, kumpaakin meni kaksi kerää. Loin ehkä noin 40-50 silmukkaa, kudoin muutaman kerroksen ainaoikeaa, jatkoin reunoissa muutamalla silmukalla ainaoikeaa ja keskellä kudoin sileää. Raidat tein kahden kerroksen korkuisiksi, kuten huomaatte.

Parasta on se, että kummallakin meistä on talvelle juuri oman mielen mukaset kaulahuivit. Siitä tulee niin kovin onnistunut ja taitava olo.

6 kommenttia:

Anna-Kaisa kirjoitti...

Arkisin virkanainen, kuulostaa niin hienolta. Onneksi virka-asu ei enää ole niin jäykkä ja väritön kuin vielä vuosia sitten. Varmasti pääset toteuttamaan hippeyttä myös virkaa toimittaessasi :)

Kivoja huiveja olet neulonut. Värikkäämmät ovat minun mieleeni ja miehelle kelpaisi varmasti tuo sinun miehesi versio. Mikähän siinä on, että värit iskevät juuri neulojanaisiin?

Hepsi kirjoitti...

Kauniita huiveja - etenkin nuo sinun omasi! =)

Hansu kirjoitti...

Todella kauniita huiveja olet tehnyt! :)

Anna kirjoitti...

Ihania huiveja. Ja ihana mies kun suostuu huivia käyttämään. Omani kieltäytyy kokonaan käyttämästä huiveja, vaikka olisi kuinka musta :)

kisa kirjoitti...

Kauniita huiveja, varsinkin tuo raidallinen :)

ArualMaria kirjoitti...

Sehän se on tärkeintä, että on molemmille mieluista. :) Tuo Cladonia on erityisen kaunis!