lauantai 16. lokakuuta 2010

Ratkaisuja ylituotanto-ongelmaan, osa 2

Ette ikinä arvaa, mitä minä oon saanu valmiiks.

finishedobjects 001

finishedobjects 003

finishedobjects 004
Ei liene epäselvää, että ylituotanto-ongelma on todellinen =).

Ratkaisujaki onneks on. Vaaleanvihreät Taival-sukat (Punokset puikoille, lankana Maija 102 g, puikot 3,25 mm) tulee kyllä itelle saapassukiks (paitsi että saappaat on vielä kiven alla, ei löydy vaaleanharmaita Haita mistään) ja mustikkaraidalliset Madderit menee vierassukkakoriin (Knitting Vintage Socks, Nalle Marjaretki 84 g, puikot 3 mm), mutta ratkasu nro 3 on kutoa hyväntekeväisyyteen. Sitä varten nuo kolmannen kuvan raidalliset sukatki on.

Meidän seurakunta tekee tosi paljon diakoniatyötä vanhusten, sairaiden, köyhien ja maahanmuuttajien parissa ja kuukausi sitten sain loistoidean tehdä jämälangoista pipoja ja sukkia jaettavaks tarvitseville. Sitä en tiedä, onko tämä diakonissoistaki loistoidea, en oo kysyny =). Mutta en mä niitä nyt niin paljon saa aikaseks kumminkaan ja kun nyt on luvattu sitä ennätyskylmää talveaki. Ja on vähemmän paineita itellä, kun ei oo luvannu kellekään niin ja niin monta pipoa ja niin ja niin monet sukat. Teen niin paljon ku ehdin ja jaksan.

Hyväntekeväisyysneuleisiin liittyen sain kommenttilootaan linkin: Nuppupeitto-projekti. Ja onhan näitä muitaki, jos laitatte mulle tähän postaukseen linkkejä kommentteina, niin voin lisäillä niitä tähän edittinä. Tarkotus ei ole ottaa poliittisesti kantaa mihinkään suuntaan, vaan mahdollistaa muiden ylituotanto-ongelmaisten ongelmanratkaisu järkevällä tavalla :).

Omaan ongelmaani ratkaisu nro 4 on itelleni uutuudessaan jännä mutta kiva tapa: tehdä juttuja tilauksesta.

finishedobjects 002

Sain ensimmäisen ylituotanto-ongelmapostauksen jälkeen tiedusteluja noista huivineuloista ja ekat kaks onki jo uudella omistajallaan. Kolmaski on valmis, niinku näkyy, mutta ei olla vielä ehditty sopia toimituksesta. Samoin oon Ravelryn kautta saanu pari kertaa tilauksen silmukkamerkeistä ja oon näin pienellä mittakaavalla ja rennosti tehdessäni nauttinu kovasti siitä suunnittelusta ja näpräämisestä muille. Tuon samaisen postauksen kommenttilootaan sain ehdotuksen tehdä taas läjä silmukkamerkkejä myyntiin, ja vaikka en nyt just tällä hetkellä jaksa tehdä valtavaa läjää, niin kyllä mä niitä pyynnöstä teen muutenki. Mulle voi laittaa kommenttia mihin tahansa postaukseen tai ottaa vaikka Ravelryssä yhteyttä (nimimerkki on Lotta), kertoa väritoiveita ja tyylitoiveita ja kokotoiveita, niin vastailen annettujen yhteystietojen perusteella. Hintana oon pitäny noin euron per merkki plus postikulut.

Haaveissa mulla on perustaa pieni nettikauppa, jossa myisin silmukkamerkkien lisäks myös kässäpusseja, puikkorullia, asusteita ja koruja, kaikkea pientä, kivaa ja kaunista. Hui, uskalsinpa kirjottaa sen julki. Aikatauluks oli alunperin suunnitelmissa avaaminen testimuodossa joulukuun alussa ja ens vuoden alussa paranneltuna versiona, mutta kattoo nyt miten mä ehdin. Ideoita näyttää ainaki tällä hetkellä olevan enemmän kun aikaa toteutukseen :). Onneks lähipiiristä löytyy monen alan osaajaa, joten tukea löytyy niin tekniseen kuin graafiseen toteutukseen ja siihen tylsimpään puoleen, kirjanpitoon.

7 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Ihania huivineuloja!

Heidi kirjoitti...

Iguleen sivuilta löytyy villasukka-projekti, jossa kerätään sukkia Petroskoin lastenkotien lapsille. Itse tein sinne yhdet sukat viimetalvena, tarvitsisi tehdä lisää. Kotimaan kohteet on tietysti hyviä, mutta tuolla on ainakin pieniä varpaita, jotka tarvitsevat sukkia. Ja lasten sukathan valmistuvat nopeasti... =)

Minna kirjoitti...

Että sä olet ahkera, Lotta!

Hansu kirjoitti...

Sun tekemät silmukkamerkit on kyl niin ihanat :) Varmaan pari mennyt jo imurin syövereihin, mutta jäljellä olevat palvelevat hyvin. Ei enää pärjäisi ilman silmukkamerkkejä!

Hyväntekeväisyys on hienoa :) Eikös se ollut menossa joku sukkia inttipojillekin? ja sivareille? Jostain luin tuosta... voisi itsekin ryhdistäytyä ja tehdä parit johonkin hyvään tarkoitukseen :) Lankaa löytyy!

Päivikki kirjoitti...

Hieno idea! Rohkeutta ja tsemppiä matkaan.

Pitsisukka kirjoitti...

Kauniita sukkia!

Lotta kirjoitti...

Nina: kiits!

Heidi: oo, hyvä! Päätin, että laitan tohon blogin sivupalkkiin listan hyväntekeväisyysneulekohteista, pistän ehdottomasti tuon sinne. Kunhan saan aikaseks :).

Minna: jaa, no ehkä, en oo koskaan ajatellu sitä niin :). Tykkään vaan häärätä.

Hansu: aina kiva kuulla tyytyväisestä käyttäjästä :). Ja intti- ja sivarisukat menee kans sivupalkin linkkilistaan, kiitos muistutuksesta!

Päivikki: kiitos! Tsemppiä aina tarvitaan :).

Pitsisukka: kiitos!