tiistai 11. elokuuta 2009

Yläfemmat

mittens 001

No nyt ois. Viidet valmiit lapaset, neljät viimeistelemättä, yhdet vielä puikoilla. Lapaskammosta lapasmaniaan, toisin sanoen. Kaikki ihan sitä samaa perusmallia, ei peukalokiilaa, 10 silmukkaa puikolla ja 2o 2n -joustin varressa. Melko tylsää esiteltävää, joten bonuksena tulee top 5 -listoja. Koska listat ei koskaan oo tylsiä... ;)

mittens 002

Numerolla yksi esitellään lapaset 100-prosenttista, pehmeää villaa. Hjertegarn Lima on merkki, väritys mukavan semisolid. Puikot 4 mm ja menekki 59g. Tykästyin lankaan, joten siitä aasinsiltana saatte listan mun lempilangoista:

1. Ilun langat
2. Pirkanmaan kotityön Ohut Pirkkalanka
3. Gjestalin Maija
4. Norot
5. Novitan Isoveli (tai ainakin ne värit, jotka ei nyppyynny alta aikayksikön)

mittens 004

Numero kakkonen on ihan perusperuslapaset mustasta 7veikasta. Kutoessani en niin kiinnittäny huomiota, mutta voi pojat, että Liman jälkeen tuntu muoviselta äsken kun päättelin näitä. Mutta ehkä se on ihan hyvä asia, näistä pitikin tulla käyttölapaset ja korkea nailonaste kai tekee näistä mahdollisesti myös kestävämmät? Noh, 3,5 mm puikot oli ainakin käytössä, halusin semmosta hyvää peltiä oikeen :). Menekki 61 g. Lista puolestaan on mielenkiintosinta/parasta katsottavaa kutomisen oheen viemään huomiota pois muovilangasta:

1. Kotiopettajattaren romaani (menee muuten kai parhaillaan ykkösellä)
2. The West Wing - niin mielettömän mielenkiintosta! Niin äärettömän mielenkiintosta! Ja hauskaaki vielä :).
3. John Adams - lisää politiikkaa, mutta Miäski tykkää tästä, ei oo vaan friikeille :)
4. Gilmoren tytöt - enemmän syvyyttä kun nopeesti kattoen näyttäis
5. Kimpassa - uusin hömppäleffalempparini

mittens 007

Kolmantena on punaset lapaset. Oon varmaan kolme vuotta halunnu punaset lapaset, mutten vaan oo saanu aikaseks. Nyt sain. 3,5 mm puikot, 60g. Tämän saavutuksen kunniaks kolme paikkaa Tampereella, joissa oon pitkään halunnu tai aikonu käydä ja joissa päätän nyt käydä vuoden loppuun mennessä:

1. Kahvila Runo
2. Kahvila Valo
3. Sampolan kirjasto (no juu, friikeistä friikein, mutta oon kuullu että siellä ois hyvät romaanivalikoimat...)
4. Lapinniemen kylpylä
5. Hervantajärven ranta

mittens 008

Neljäntenä lapaset pitkään varastoissa pyörineestä langasta. Taas tämmönen, joka vaan istu siellä hyllyssä hiljaa odottamassa, kunnes otin ja tein siitä jotain. Novitan vadelmanpunasta Jussia 67g, 3,5 mm puikot. Listana viis aarretta, jotka on ollu mulla pitkään ja joita en enää oo huomannu arvostaa:

1. Miähen kirpputorilta ostama pieni, oksista tehty siili. Siili elbaa selällään maha pullottaen ja Miäs osti sen, että minäki muistaisin välillä elbata. Tuossa se nököttää mun kirjotuspöydällä.
2. Teenhaudutuspannu. Saatiin se häälahjaks, tällä hetkellä ei oo käytössä (aamusin on aina kiire), mutta voi pojat että sillä tulee olemaan ihana hauduttaa teetä taas talvella, kun palaan täyspäiväseks opiskelijaks.
3. Eteisen vihree piironki. Tällä hetkellä se on tavaroiden peitossa yltä päältä, mutta se on mun isoäidin vanha, isoäidin kunnostama. Lomalla (kahen viikon päästä!!) siivoan sen ja valjastan arvoseensa käyttöön.
4. Meiän sohvapöytä :). Hassua sanoa sohvapöytää aarteeks, mutta se on täydellinen, just sopivan kokonen, hienon värinen ja muotonen ja lahja anopilta. Ja kirpputorilta.
5. Parvekkeen pieni vihree lyhty. Se oli vaan just hieno ja just sellanen ku halusin (vilahtaa muuten näissäkin kuvissa). Kiva ku pian pääsee polttelemaan tuikkua siinä.

mittens 012

Viimesenä tulee lapaset, joiden väri on jotain vaikeesti kuvailtavaa ja kuvattavaa, mutta joka aina vaan jaksaa ilahduttaa mua. Lanka on Jussia, puikot ne samat 3,5 mm ja menekki 69g. Ja lista koostuu asioista, jotka vaan jaksaa ilahduttaa päivästä toiseen, aina kun ne tulee eteen:

1. Miäs
2. suklaakakku aamupalalla
3. touhottavat koirat
4. kuppi lemppariteetä jostain lempimukista
5. juttutuokio ystävien kanssa

Jos joku innostu ottamaan tästä omaan blogiinsa meemintynkää, niin ihan on vapaata riistaa :). Mä palailen nyt sen viimesen lapaskutimen pariin, kuuntelemaan äänikirjaa parvekkeelle. Elämä on oikeen hyvää tänään.

8 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Kivoja listoja! Ja peruslapasiakin on joskus mukava katella, varsinkin noin kasassa. :)

Anna-Kaisa kirjoitti...

Hauskat listat ja kivoja lapasia! Kohta alkaa muuten lapaskausi (tai ei se ihan kohta taida aikaa, mutta kuitenkin). Pitäisi itsekin asennoitua lapasiin positiivisesti, että saa käyttömalleja sormia lämmittämään. Kiinnostavat kahvilat sun listalla. Runossa olen itse käynyt mutta muualla en. Kahviloita on Tampereella niin paljon :)

MeRzU kirjoitti...

Listoja on aina hauska lukea. :)
Tää suosittelee ehdottomasti siellä Lapinniemen kylpylässä käymistä, mukulana tuli käytyä muutamankin kerran ja hauskaa oli!

Niina kirjoitti...

Kahviloista puheenollen, se Stockan takana kävelykadulla sijaitseva pikkuruinen paikka tarjoilee aikas hyvät cappuciinot ainakin, suosittelen! Ja lapaset tulee varmasti lämmittämään tulevana talvena, hyvin oot varustautunu! :)

Hansu kirjoitti...

Kauniita lapasia ja oikein liukuhihnalta! :D

Maartsi kirjoitti...

Listoista ja lapasista tykättiin täälläkin! Neuloin kesällä Seiskaveikasta sukat kolmosilla ja kylläpä oli kankeamista.

Ohikulkija kirjoitti...

Uulalaa! Hyviä ja hienoja. Ja arvaas mitä, mä vien sut heti loman jälkeen Hervantajärven rantaan ellet oo ehtinyt vielä sitä ennen käydä! Se on ihan huippu paikka :) Voidaan etsiä vaikka kantarelleja samalla. Jeh!

san kirjoitti...

Kommentoin sulle tänne, ettei jää huomaamatta.

Rotat ei kai itsessään ole kovin allergisoivia, laiska siivousväli tosin ärsyttää teräskeuhkoisenkin ihmisen kurkkua. Noilla ei kuitenkaan käytetä purua vaan vähemmän pölyävää haapa- tms. haketta, koska rotat itsekin ovat alttiita hengitysteiden ärsyyntymiselle.

Varsin helppoja ne hoidoltaan ovat. Häkin siivous ja ruokkiminen, veden vaihto. Uroksilla pesu parin kuukauden välein. Kynsien leikkuu joidenkin viikkojen välein. Hankalinta on löytää eläinlääkäri, joka noista jotain tajuaa.
Aikaa niihin saa silti halutessaan uppoamaan vaikka kuinka, rotat ovat yleensä varsin sosiaalisia, fiksuja ja uteliaita elukoita.

Ikävin juttu on lyhyt elinikä. Kaksivuotias rotta on jo "hyvässä iässä", itselläni ei yksikään ole elänyt kolmivuotiaaksi.

Kannattaa käydä lueskelemassa www.kesyrottayhdistys.fi ja varsinkin yhdistyksen foorumia :)