torstai 16. syyskuuta 2010

Sydäntalven setti

Vielä ei ole talvi, mutta jo nyt alkaa olla vaikeaa saada esittelykelpoista bloggaajaa ja esittelykelpoista kotia osumaan samaan aika-avaruuteen. Ei ole aikaa siivota (koska löhöilylle pitää kuitenkin varata aikaa joka päivä ja se on paljon oleellisempaa) ja jos joskus ehtiikin siivota, on ainakin bloggaaja operaation jälkeen melko räjähtäneen näköinen. Parempi näin ollen ottaa esittelykelvottomia kuvia.

finishedobjects 001
"Hei, olen Lotta ja tarjoan teille tässä katsottavaksi melko muhkeaa reittäni."


Reiden yläpuolella näkyvä ruskea huitula oli aikaisemmin slipoveri, jossa oli liian pienet kädentiet. Toisessa elämänvaiheessaan se oli useampi vyyhti afrokiharaa lankaa ja kilo karvaa purkajan suussa. Lopulliseksi olomuodoksi jää näin ollen huivi - jos tuolle langalle tekee enää mitään, se hiutuu olemattomiin.

Huivin mallina Woodland Shawl, puikkoina 5,5 mm pitsi-Addit, lankana VapaaValinnasta muinoin ostettu 100-prosenttinen villa. Grammamäärästä tuskin on hyötyä, sillä lanka on venynyt ja vanunut käytössä, mutta kuvittelisin että vastaavankokoisen huivin saisi esimerkiksi kahdesta kerästä 7veikkaa.

finishedobjects 004
"Hei, olen Lotta, olen väsynyt ja tylsämielinen ja pidän käsiäni tissieni päällä, koska olen paras."

Käsissä olevat lapaset ovat samat kuin tässä postauksessa. Tuolta ne siis näyttävät käytössä, luonnonmusta kuvautuu todellakin noin tummana, jos ei ylivalota (ja jos pitää käsiään kätevästi varjossa, krhm).

finishedobjects 009
"Hei, olen Lotta ja kameran laukaisimen painaminen vaatii minulta äärimmäistä keskittymistä."

Setin pipo valmistui jo viime huhtikuussa. Etsin Ravelrystä mallia suklaanruskealle SandesGarnin Easylle ja Falling Leaves Chunky Hat kolahti täysillä. Lisäsin muistaakseni pipoon puoli mallikertaa syvyyssuunnassa ja se ei ole jättipäälleni yhtään liikaa. Menekki oli 72 g, ilman muutosta pipo olisi saattanut tulla yhdestäkin kerästä.

Pipon kauneus on minusta tuo pieni nykämä päälaella, joka muodostuu kavennusten myötä. En tiedä teistä muista, mutta omat piponi liukuvat aina päälakea kohti ja normaalit ribbipipot muistuttavat näin äkkiä aakekallialaista versiota. Tämä pipo jos lähtee liukumaan, nykämä nousee vain selvemmin esiin.

Tämä jääkin toivottavasti viimeiseksi asustesetiksi hetkeen. Säilytystila loppui jo aikaa sitten, joten nyt pitäisi saada itsensä innostumaan jostakin muusta. Mitä se olisi, onkin astetta hankalampi kysymys. Villapaitoja en käytä, villatakkeja en viitsi neuloa tälle kropalle, sukkiakin on yli tarpeen.

Jään hauduttelemaan.

14 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Ihana! Olen Terhi ja just eilen päätin etten neulo täksi talveksi kaulaliinaa vaikka löysinkin pipomallin. Tää kaulaliina tosin ehkä tykkäisi siitä piposta. Lapasia en kyllä neulo. Väritoive kun oli valkoinen (kyllä omissa neuleissakin saa esittää toiveita ettei sitten kaupassa tule ostettua väärän väristä lankaa) ja valkoiset lapaset ja Terhi ei taas sovi ollenkaan yhteen.

Eli neuloit niin hienon huivin että munkin pitää saada.

Ziina kirjoitti...

itsekriittiset kuvatekstit on ihan parhautta, kiitos huvituksesta;)

Emma kirjoitti...

Mukavan muhkea huivi!

Nina kirjoitti...

Hassu. :)

Neili kirjoitti...

Hienot "wermeet" !

Niina kirjoitti...

Ei tästä tullutkaan slipoveria, kun tästä tuli huivi! :) Ja kivan- ja muhkeannäköinen sellainen.
Hauskat jutut, kuten aina :)

Estetiina kirjoitti...

Moikka Lotta! Voi, miten ihanan setin olet neulonut! Saattaapa olla, että teen samanlaiset myös itselleni :)

Terveisin, Lotta

ps. En ole viläkään saanut valmiiksi niitä suomusukkia, joiden ohjeen nappasin täältä blogistasi. Hissukseen hyvä tulee... Kait?

Niinu kirjoitti...

Hienot on asusteet,
mutta ihan mahottoman hauskat kuvatekstit vie voiton:)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno oli setti. Kuvatekstit olivat hersyvän hauskoja. :)

Jos et parempaa tekemistä keksi, niin ainahan voit alkaa värkätä nukenvaatteita. Niissä riittä nykertämistä ja nysväämistä. :)

:)MM (en jaksa kirjautua)

Pirre kirjoitti...

Upeat! Samoin pöytäsi on todella hieno!

TiinaR kirjoitti...

Hianot on :)

Lotta kirjoitti...

Terhi: hähä! :) Ei se maailma yhteen huiviin lisää kaadu... houkuts, houkuts... :)

Ziina: ollos hyvelös vaan :).

Emma: kiitos! On kyllä ihanan muhku.

Nina: that's me :).

Neili: tack! Hyvä jos niistä kuvista sai kuitenki sen verran selvää, että pysty mielipiteen muodostamaan (ja vieläpä suosiollisen).

Niina: no näin kävi tosiaan :). Hyvä näin.

Estetiina: ooh, kaima! Neuvoni on, että neulo just sitä mitä huvittaa :). Paitsi jos Suomusukkien ohjeessa on joku tenkkapoo, niin kysythän, neuvon mielelläni.

Niinu: heh, kiitos :).

Minna: no juu, niitä on suunnitteilla yhdelle meidän yhteiselle tutulle joululahjaks :). Nyt onneks työllistää SYTYCK-haaste.

Paperisilppua ja villapalloja: kiitos kaunis!

TiinaR: kiitooos :).

Kati kirjoitti...

Hauskat kuvatekstit! Ihana illan piristys. Myös ihanat neuleet.

Usimarjaana kirjoitti...

Repesin :D ihanaa työtä sekä kuvien, tekstien että neuleiden osalta!