lauantai 4. syyskuuta 2010

Satunnaisia pikkupaloja

Mulla on postausajatukset uusista harrastuksista ja kierrätyksestä, mutta koitan nyt saada kansioista pois pyörimästä näitä valmistuneiden pikkutöiden kuvia. Että välipalaksi nyt vähän sillisalaattia.

stuff 003

Hääpäiväruusut on siinä sekä uudet luksussukkaset. Meinasin unisukiks, mutta tuo mohair kutittaa sen verran, että tarvii olla toiset sukat alla.

stuff 006

Heidät on tehty varpaista alkaen Socks from the Toe Up -kirjan ohjeella. Vahvistettu kantapää oli niin monimutkanen, etten tykästyny, mutta varpaista alottaminen on kyllä kieltämättä kätevä tapa saada varsista just sopivan pituset. Tällä kertaa taktikoin ja jätin tuota ihanaa handulaista lankaa sen verran (32 g), että saan joihinki toisiin sukkiin siitä raitoja.

stuff 004

Toiset valmistuneet sukat on Evening Stockings for a Young Ladyt kirjasta Knitting Vintage Socks. Näistä tuli ihanat.

finishedobjects 021

Lankana on Nalle, jonka purin täysin käyttämättömäks jääneestä kaulahuivista. Puikot oli 2,75-milliset, eli pikkusen paksummat kun ohjeessa. Minun muhkeille pohkeille tuli tällä tavalla paremmin sopivat sukat kun aiemmin tehdyt ruskeat fingering-paksuset. Lankaa meni 164 g.

stuff 019

Ja kolmas haukkapala on ihanasta luonnonmustasta, rasvasesta villasta tehdyt lapaset. Aioin kutoa Kirsten Kapurin Breathe Deep -lapaset, mutta 4,5 mm puikoilla ja worsted-vahvusella langalla olis tullu melkoset patakintaat... Pudotin siis yhden pallerojonon pois ja sävelsin kavennukset omasta päästäni. Tykkään :). Näiden alle mahtuu ohuet sormikkaat, joten ne on menossa osaks semmosta sydäntalven settiä, johon on jo pipo valmiina. Huivi pingottuu paraikaa meidän parvekkeella.

Ja ens kerralla sitte niitä uusia harrastuksia :).

9 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kauniita neulomuksia!
Minulla on juuri kahdet sukat kesken, ja molemmissa on tuo vahvistettu kantapää. En minäkään oikein tykkää. Se oma ranskalainen viritelmä on parempi. Ja sen saman kirjan Gusset heel on kans miun mieleen ja on helppo.

Tess kirjoitti...

Ihania sukkasia ja lapaset!

Taas sai pinkin neuleen näkeminen aikaan halun kutoa itselleni jotain vaaleanpunaista. Saa nähä kuinka kauan jaksan taistella vastaan :D

Nunt kirjoitti...

Aaaaaaaaaaaa tuota violettia noissa polvisukissa... *möksää* Tahdon.

Paula kirjoitti...

Onpa tosiaan kauniita neulomuksia, nuo vaaleanpunaiset sukat varsinkin on tosi nätit! Herättelee ehkä hieman sukanneulomishaluja :)

kaisu kirjoitti...

Ihanat evening stockingsit! Pitäis varmaan kanssa, kun kyseinen kirja sattuu löytymään omasta hyllystä:). Kiva tuo sinun sivupohjakin, olen sitä ihaillut ennemminkin.

Jenni kirjoitti...

Ihania! Violetit sukat on kyl lempparit.:)

MariL kirjoitti...

Ihania neuleita! :)

Pitsisukka kirjoitti...

molliesKauniita sukkia!

Lotta kirjoitti...

Hepsi: luulen, että se Gusset Heel on just se, mistä tykkäsin. Vielä ei nimittäin onnistu multa ranskalainen ihan omasta päästä... Kiitos kehuista.

Tess: kiitos! Ja mitä sitä taistella, antaa mennä vaan :).

Nunt: haluatko ne loput langat? Sukkia et nimittäin saa :).

Paula: kiitos, ne on munki lempparit :). Kiva jos onnistuin innostamaan jossakin!

kaisu: suosittelen kaivamaan :). Mallineule on todella helppo ja tulee nätit sukat. Tykkään siitäki, että varressa on kahta erilaista joustinta ennen mallineuletta, tulee vähän harkitumpi olo jotenki. Sivupohjan kanssa kävi mukavasti, se löyty Bloggerista suoraan, kun olin aatellu seuraavaks puna-valko-turkoosia pohjaa. Eli kunnia ei kuulu minulle, mutta kiva ku sinäki tykkäät :).

MariJ: kiitos :).

Pitsisukka: kiitos :). Ja mua aina niin hymyilyttää ku sinä kehut mun sukkia, sopii niin hyvin yhteen sun nimimerkin kanssa :D.