torstai 10. kesäkuuta 2010

Valkosuklaa-vadelmakakku

crafts 048

Lotan vadelma-suklaakakku (muunnelma Sydänsurujen kakusta)

- 6 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria


Sekoitetaan kuivat aineet.

- 2 munaa
- 2 dl ranskankermaa
- 1/2 dl maitoa
- 1/2 dl juoksevaa margariinia
- 150 g valkosta leivontasuklaata (Fazerin MinutBlock vaikuttaa olevan ihan hyvää) sentin kuutioina


Sekoitetaan kosteat aineet.

Laitetaan uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Voidellaan kakkuvuoka ja jauhotetaan se kookoshiutaleilla.

Sekoitetaan kuivat ja kosteat aineet keskenään.

Nostellaan taikina vuokaan kerroksittain pakastevadelmien kanssa (1 pussi, saavat olla vielä kohmeisia).

Paistetaan 175 asteessa 70 min.

Annetaan jäähtyä ja kumotaan.

3 kommenttia:

Estetiina kirjoitti...

Ihania leipomuksia ja neuleita!

Tottakai keskeneräisiä voi esitellä :) Mulla itsellänikin on tällähetkellä tosi monta hommaa kesken, mutta viikonloppuna ajattelin olla superreipas ja väsätä niitä valmiiksi, että pääsee taas uusia aloittelemaan kun alkaa nuo puikot loppua kesken :) Tai sitten pitää vaan mennä ostamaan lisää neulepuikkoja...

tiina kirjoitti...

Mä olen nyt tehnyt tuota kakkua kolmesti tuolla sun ohjeella, eilen viimeksi. Ja joka kerta se on ollut aivan yhtä hyvää. Itse kun olen pienimuotoinen sokerihiiri, pitää mukaan vielä ämpätä vaniljakastiketta. Siis niinku kaadella päälle.
Tykkään siis tosta ohjeesta tosi paljon, se on helppo ja nopee tehdä ja tulee takuulla hyvää syötävää. Mulla ei kärsivällisyys yleensä riitä mihinkään vatkailuun ja monen osan yhdistämiseen.

Laika kirjoitti...

Nyt on uunissa kakku! Ei ollut ranskankermaa, panin turkkilaista jugua ja vähän enemmän maitoa. Ja vadelmien sijaan karhunvatukoita kun oli torilla halpoja, ja tummaa suklaata ripottelin niiden päälle vielä. Odottelen jännityksellä!