sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Ennenaikanen joulu :)

Pääsin nyt kuitenki bloggaamaan niistä joistaki tekemistäni jutuista, kun pidettiin lukioaikasten kavereiden kanssa pikkujoulut ja avattiin lahjat jo nyt. Olisin voinu vannoa, että yks meistä (enkä edes minä! :) ) ei varmana anna avata lahjoja ennen joulua, mutta sitte nimenomaan se ehdotti avaamista heti.

Eli niitä mun tekeleitä:


Yhdelle pariskunnalle esiliinat ja pannulaput. Esiliinan tein sillä samalla perustavalla, jolla tein sen aiemmanki essun. Saavat nyt sitte ihan keskenään sovussa päättää, kumpi saa kaulimen ja kumpi tiskiharjan :).


Pannulapuista punanen ja harmaa on Isoveljestä, kuutosen koukulla, muistaakseni 25 silmukkaa ja 21 kerrosta niin tuli sellanen 20x20 cm lappu puolipylväillä. Ruskee taas on 7veikkaa, väriä 060, nelosen koukulla, kerroksia ja silmukoita oli enemmän mutta valitettavasti en muista sen tarkemmin. Tuo väri seiskaveikasta oli jotenki paljon normaalia pehmeempää, ihastuin siihen hirmusti. Ja päälle ompelin etupistoilla vähän ohuemmalla villalangalla tuommoset huopaympyrät lisäeristeeks ja koristeeks, mallina oli Teeman syvä pikkulautanen :). Eli menekkinä langassa ehkä 25g per lappu ja huopaa 15cm per väri.


Toinen tekele oli kirjahullun ystävän kirjastokassi. Tää onnistu teknisesti hyvin, mutta jotenki mulla on siitä ihan hirvee luomiskrapula. Tiedättekö, sellanen kun tulee jonku jutun valmistuttua, että tää on nyt kyllä varmaan ihan hirveen ruma ja voi kakka kun en tehny vaan jotain tuttua ja turvallista? Musta toi on ihan ookoo toi kuva, mutta on se kuitenki sen verran erikoinen, etten oo ihan varma, oliko se just sen ystävän mieleen. Toisaalta sillä ei kyllä oo mitään väliä, se varmasti arvostaa sitä että tein sille ite tuommosen ja tulee luultavasti käyttämään sitä myös.


Applikointi on musta aina ollu aika vaikeeta, ja olin hurjan ylpee kun nää onnistu näin hyvin. Onhan ne vielä pikkusen kiharalla ja kangas pikkusen rutussa, mutta se on kuitenki pientä :). Löysin mun uskollisesta Husqvarna Romeosta täydellisesti applikointiin sopivan ompeleen ja maltoin kerranki harsia ne kappaleet kiinni ennen ompelua. Inspiraation tuohon applikointiin sain yhdestä kuvasta, jonka oon nähny netissä, mutta jonka osotetta en löytäny enää :(. Mutta en siis voi ottaa ittelleni kunniaa.


Vuoriki kiinnitty nätisti. Sivusaumoissa oli alle millin heitto siinä kohtaa, jossa päällikangas vaihtuu vuoriks, olin siitäki pollea :). Ja sankojen alaosan peitoks ompelin tuommosen keltasen silkkinauhan.

Ja sitte vielä! Sain ite joululahjaks kaks kerää lankaa, joista voin tehdä Miähelle ja itelleni jotain kivaa :). Ja vielä tuota Mamboa, jota en oo ite raaskinu ostaa, parhautta. Miäs tilas jotku tohvelintapaset, itelleni mietin toffeleita tai mahdollisesti pipoa. Onko kukaan tehny Mambosta pipoa, toimiiko se?

Ja niin paljon kaikkee muutaki kivaa oli. Syötiin todella hyvin, saatiin huippuja lahjoja (muitaki siis), pelailtiin kaikennäköstä ja tänään vielä käytiin Golden Unicornissa. Hymyilen täällä ihan nonstoppina kirjottaessani :). Kyllä voi ihminen olla tyytyväinen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tein isälleni mustavalkoisen Mambo-pipon isänpäivälahjaksi ja isä kehui sitä juuri viime viikolla. Että kai se toimii? ;D

Marsvin

Memmu kirjoitti...

Todella ihana kassi ja pannulapuissa kiva idea tuo että laitetaan toinen eristävä kuviokerros.