tiistai 13. marraskuuta 2007

välipalahuivi ja lapsen kidutusta

Miähen huivi siis tuli valmiiks. Mutta tiukan keskustelun jälkeenkään (joo'o! enkä! joo'o! no enkä!) en saanu onnellista omistajaa poseeraamaan, joten tässä nyt taas esitellään meidän hienonhienoa talvipuutarhaa.


Kokoa huivilla on noin 22x180cm, Miähelle just passeli (note to self). Silmukoita loin 49, puikkoina vitosen suorat puikot ja lankana Anttilan musta Fleur, jota meni vähän vajaa neljä kerää. Toimii oikein hyvin, sekä puikkovalinta että lanka, huivi laskeutuu just sopivan paljon noilla vitosen puikoilla tehtynä ja pinnan pehmeys sai ilmeisen hyväksynnän. Ja jos se akryyli nyt päättää nyppyyntyä rumaks, niin noita nyt voi tehdä vaikka joka talveks uuden, kustannukset alle vitosen ja neulomisessa kesti varmaan vajaat kymmenen tuntia yhteensä. Erittäin hyvä välipalatyö, siis.

Ja seuraavaaki työtä jo alottelin. Päätin tehdä sen aiemmin esitellyn pupusen lisäks vielä sen slipoverin. Saa noita lankakeriä pois nurkista pyörimästä... paitsi että perinteiseen tapaan tää varmaan menee niin, että tarvii sitte ostaa lisää lankaa just pääntien resorin kohdalla :).


Teen sen siis yhtenä kappaleena, ja tasona. Yhtenä kappaleena, jotta ei tarvis ihan niin monta langanpäätä päätellä, ja tasona, koska mulla on fiksaatio, että koko kappaleen pitää näyttää samanlaiselta. Eli kun nurjat kerrokset neuloo löyhemmin kun oikeat, niin jos neulois vartalo-osan pyörönä, niin ne löyhempien silmukoiden raidat alkais vasta kainaloiden kohdalta. Mikä jostain kumman syystä on musta huonomman näköstä kun kokonaan löyhillä silmukoilla raidotetut kappaleet - minen aina niin itekään ota itestäni selvää :).


Koitan vielä kirjoa luumunvärisellä Woolilla siihen tuon samaisen pupusen naaman. Yrittänyttä ei laiteta. Vaikken ihan ookaan vielä keksiny, että miten vältän sen kappaleen venymisen, kun kirjontakehyski on tehty vähän ohuemmille kankaille... saahan sen sitte purettua, jos ei onnistu. Saattaapi siis olla, että tulee just sellanen "ööö... voi kiitos täti, tällasen mä oon aina halunnu" -liivi =). Mutta samalla lailla kai se lämmittää ulkoiluhaalarin alla, vaikka oiski ruma ku ahteri :).

4 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Ihanaa, mä oon sun linkkilistalla! (ilostun pienistä asioista, jipii)

Pupunen, ihana.

joko kirjoitti...

suloinen idea tuo pupuliivi.

mursuliina kirjoitti...

slipoverista tulee mahtava :D voihan pupun pään tehdä vaikka virkkaamalla pyörylän, jonne kirjoo sen naamataulun ja sitte korvat erikseen ja ompelee ne liiviin, jos työn venymistä pelkää. siis en nyt tiä onko selitykseni mitenkään tajuttavissa, mutta tuli mieleeni. mut hieno on idea ja hyvät värit. ei voi kuin onnistua.

Lotta kirjoitti...

Kiitoksia vaan kehuista :). Ja joo, itse asiassa toihan on tosi hyvä idea toi erikseen virkattu pupun naama, olis vielä selkeemmin sen pehmolelun pari... pistetään ehdottomasti hautumaan. Tattis!