lauantai 19. marraskuuta 2011

Mitä onni on

Olen onnellinen nainen. Minulla on 56 paria villasukkia.

DSC_0016

Ei se musta ole liikaa. Nyt on taas alkanu se 8 kuukautta vuodesta, kun mun varpaat palelee jatkuvasti. Ja arkielämän suurinta luksusta on se, kun vetää villasukat jalkaan ja varpaat pikkuhiljaa lämpenee.

DSC_0010

sirommat suomut 2

Kuvissa uusimmat tai ainakin käyttöön ottamattomat kaksi paria ja lisäksi yhdet äidille menneet. Punasten malli on Whitby (Knitting on the Road, lankana Nalle eikä ohjeen ehdottama fingering-paksunen), petrooleiden Bambumetsä (jota vähän muokkailin, mutta en nyt ikävä kyllä muista, mitä kaikkea muuttelin). Vaaleanpunasen ja harmaan kirjavat taas on mun omat Suomusukat, joihin kokeilin Nallea aiemmin käyttämäni 7 veljeksen sijasta. Toimi noinkin. Tuli aika napakat mun jalkaan, mutta toisaalta sekä äidillä että mulla on semmoset hyvät töppöjalat, joilla ei kaadu kovassakaan tuulessa.

DSC_0004

25 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Ihanat noi siniset!
56 paria! Wau! =)

Koukuttaja kirjoitti...

Oi! Oioioi! Mulla on ehkä 5 (ehjää) paria villasukkia enkä ole raaskinut neuloa enempää omaan käyttöön. Miehellä on vissiin neljät ja sen mielestä se on ihan liioittelua. Mutta mä ostin tänään sikana ihania sukkalankoja, joista tämän postauksesi innoittamana olen päättänyt neuloa itselleni jotkut ihanat sukkaset :) Kiitos!

outi kirjoitti...

56? Siis 56? Todella? Olen ihan järkyttävän keteellinen ja toiseksi sanaton.

Laura L kirjoitti...

Oi, kivoja sukkia! Toi bambumetsä olikin mulle ihan uus malli. :)

Emmanuelle kirjoitti...

Oi olen kateellinen. Olisipa minullakin 56 paria villasukkia. Olisipa edes kymmenen. No, ehkä jonain päivänä. :)

Todella kauniita sukkia, etenkin noi siniset.

Tess kirjoitti...

56 paria?! Kuulostaa mun korvaani ihan älyttömän suurelta määrältä *silmät ymmyrkäisinä*. Mun neulomista sukista menee suurin osa aina muille ihmisille, joten en ikipäivänä voisi päästä moiseen lukemaan. Eipä mulla taitais olla tilaa tai tarvettakaan niin monelle parille. Olis se silti kyllä hulppea tilanne :)

Kangaskasa kirjoitti...

Otsikoit sekä perustelet todella osuvasti! Minulla on käytössä suurin piirtein saman verran villasukkia. Tänään kässämessuilla ei tehnyt tiukkaakaan ostaa lisää sukkalankoja, eikä minkäänlaista ostokrapulaa - päinvastoin, minäkin olen onnellinen! Kiitos tästä jakamisesta! Tuli hyvä mieli!

mokkakissa kirjoitti...

Johan nyt on! Minä kun luulin olevani jonkun sortin hamsteri, mutta 56 paria...??? Ettei vaan koi tulisi ja söisi...

adelheid kirjoitti...

Mahtavaa! Mä olen tuskaillut tarviiko mun enää tehä ollenkaan sukkia ennen kuin entiset on kulutettu loppuun... Ihan selkeesti tarvii! Mä voin vaikka tikutella koko talven sukkia enkä kuitenkaan pääse tuollaisiin lukemiin! En olekaan turhaan hamstraillut sukkalankoja :D

Sonja kirjoitti...

56 paria on oikein hyvä määrä. Villasukat ovat tärkeitä :)

Ziina kirjoitti...

ihanaa! voi kun minullakin olisi niin monta paria, eipä taida olla kuin parikymmentä ja tuntuu että nekin ovat aina pyykissä. siispä tehtävä lisää sukkia:)

Mari kirjoitti...

Vau, jäin pyörittelemään tuota lukumäärää päässäni. Mielikuva, joka sen ympärille rakentuu saa leveän hymyn nousemaan kasvoille, 56 sukkaparia :)

Altocumulus kirjoitti...

Hyvä määrä se on, ihana että arvostat itseäsi tarpeeksi ja neulot siis itselle. Tässä olis oppimista mulle, nytkin on ohuet sukat loppu ja paksumpia on joku 3-5 paria. Mun pitäis opetella näet hoitamaan kantapäät kuntoon, kaikki sukat rikkoutuu sieltä.

mirzu kirjoitti...

Aivan mielettömän kauniit noi petroolit sukat! Vau! :)

Marika kirjoitti...

Mä olen kyllä niin kade !! Tällä hetkellä ei nimittäin yksiäkään ehjiä sukkia...

Jaana kirjoitti...

Jösses. Mulla on ehkä viidet tai kuudet omatekemät ja niitä vuorottelen. Mä oon niin laiska sukankutoja, haluaisin tollasen määrän kun sulla. tai ees neljäsosan. Mut hieno kavalkadi on taas päässyt Lotan puikoilta:)

Markka kirjoitti...

Apua mikä määrä! Olen superkade. Oi, villasukkakaappi ois upea.
Mulla on aina ehkä kolme paria, hajotan hirveetä vauhtia ja olen laiska neulomaan sukkia. Pitää aina kerjätä kanssaneulojilta.

Ihanaa. Mahtavaa. Kuva säilytysratkaisusta myös! Perhepotretti!

Tiina kirjoitti...

56? Jos sä olet onnellinen, niin mä olen kyllä kateellinen. Voi vietävä, mun täytyy kyllä alkaa neuloa sukkia itsellenikin.

Kaisa kirjoitti...

56 paria kuulostaa aivan mahtavalta! Mun neulomista sukista suurin osa menee siskolle joka käyttää villasukkia ympäri vuoden.

Anonyymi kirjoitti...

Sinisissä sukissa on kiva malli:)tykkään:)

Anna kirjoitti...

56 paria on aika upea määrä. Minä kuvittelin, että minulla on Paljon sukkia, kun niitä on ehkä kymmenkunta paria, mutta olen näköjään vielä varsin amatööri. :P

Laura kirjoitti...

Nyt riittää sukkia kyllä koko vuodelle.:) Itselläni on ehkä noin 10 paria, joten vielä on hieman neulottava, jotta pääsen samaan. Tavoitteen toteutuminen viivästyy kun sukulaiset ja kaverit haluaa sukkia itselleen.:)

anana kirjoitti...

Olen sanaton ihastuksesta, olisipa minullakin noin monet villasukat ♥

Vakaana aikomuksenani on käydä blogilistaasi läpi ja kaikkea muuta, täällähän on vaikka mitä, ja jään tietty lukijaksesi :)

Lotta kirjoitti...

Oho :). En arvannut, että tämä tuottais näin paljon sanottavaa. Hyvä hyvä.

Juu, niitä sukkia on paljon. Mutta ei liikaa. Liikaa niitä olis minusta sillon, jos käyttäisin vaan murto-osaa tai jotakin jäis tekemättä sukkin kutomisen takia tai jos en tykkäis kutoa sukkia. Minä tykkään kutoa sukkia, se ehkä jäi vähemmälle maininnalle tuossa tekstissä.

Mulla on unisukkia (pehmosimmista ja kestätättömimmistä langoista), ohuita sukkia (jotka mahtuu talvikenkään ja jotka on hyviä myöhään kesäiltaisin), keskipaksuja sukkia (jotka on jalassa kotona koko hereilläoloajan syksyisin ja keväisin) ja tosi paksuja sukkia (joita saattaa olla keskitalvella päällekkäin kahdetkin - palelen vaan varpaistani niin paljon). Vois olla ihan hauskakin kuvata perhepotretti vaikka jonain sukkapyykkipäivänä, laitan korvan taa.

Ja jos tulee koi ja syö, niin kudon lisää. Se ei onneks ole suuri uhraus, sukkien kutominen on nautinto. Sukatan myös kohtalaisen laajan tuttava- ja perhepiirin, hekään ei siis ole jääneet paitsi sen takia, että mulla on itelläni paljonpaljonpaljon villasukkia.

Saiu kirjoitti...

Upeat noi siniset!! :) mä tarvin ehdottomasti uusia pitkiä villasukkia ennen syksyn viimoja, täytyy pistää nuo korvan taa. :)