torstai 31. maaliskuuta 2011

Se on lankaa!

Viimeviikonloppusen neuleretriitin ehdottomasti suurin anti mulle oli tämä:

finishedobjects 005

Minä osaan kehrätä! Se on lankaa!

Sain tuolta kaikkien hyväsydämisten haltiakummien kuningattarelta, adevelta, hänen vanhan värttinänsä ja kaks pussia villaa, joilla alottaa kehruuharjotukset. Yks parhaista saamistani lahjoista ikinä! Olin joskus Ravelryssä sivumennen sanonu, että ois kyllä ihan paras lahja, jos joskus sais värttinän ja villaa - ja se nainen oikeasti laitto sen korvan taakse. Tuon ihan ekan kehruuharjotuksen tein hahtuvalangalla, ettei tarvisi samaan aikaan opetella värttinän pyörittämistä ja villan venyttämistä. Mutta seuraava harjotus aivan oikealla villalla on jo käynnissä:

wips 007

Juu, ostin vielä itekkin villaa, kun sai halvalla tuommosta ihanaa pehmosta ja kuulemma alottelijalle sopivaa villaa, mutta ei kerrota kellekään...

Mut yllätti se, kuinka kehruu vei mennessään. Viis tuntia vaan pyöritin värttinää ja tein säiettä ja kertasin, vaikka viereisessä huoneessa oli käynnissä lankamyynti ja olis ollu ihania tuttuja juttuetäisyyden päässä. Hartiat oli aivan jumissa, koska onhan se nyt ihan suunnattoman jännittävää kehrätä ekaa kertaa. Mutta se oli niin kivaa! Osasin tehdä lankaa!

Neuleretriitissä sain kädestäpitäen-neuvoja kokeneemmilta kehrääjiltä, kotona oon ettiny videoita Youtubesta. Tämä oli musta aika hyvä video, vaikkakaan se ei vielä opeta, miten sitä villaa venytetään. Siihen oon kyllä onneks jo saanu avunlupauksen ystävältä, joka itte kehrää varmasti maailman kauneimpia lankoja.

3 kommenttia:

adeve kirjoitti...

*punast*

Ihanaa, että tykkäsit <3 Tuo puhdas BFL on oikeasti tosi helppoa ja pehmeää kehrättävää, mulla vaan *köh* sattuneesta syystä ollut sitä yhtään jäljellä :D

anpali kirjoitti...

Kehruu vie kieltämättä mennessään... ja nälkä kasvaa syödessä ;-)

Jokke kirjoitti...

Hei, mahtavaa!