keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Hartaat harrastukseni

No niin. Uusia harrastuksia. Tadaa!

stuff 001

Vaikka pianonsoitto ei kyllä oo uus harrastus, vaan uusvanha harrastus. Soitin aikanaan 12 vuotta klassista pianoa, joista viimeisen aikana kehitin pahan esiintymiskammon, ihan kunnon fobian. Kolme vuotta meni, että edes halutti soittaa. Sen jälkeen ei ollu pianoa. Lopulta mun isä alko puhua, että hän ostaa mulle sähköpianon. Ja nyt jo sain aikaseks hommata sen :p.

Se on Roland F-110 ja se on aivan ihana, kaunisääninen, kosketukseltaan niinku oikea piano, se painaa vaan 35 kg, mikä on muuttoja ajatellen aika hyvä juttu ja siihen saa kuulokkeet, mikä varmaan ilahduttaa naapureita. Miten tämä liittyy käsitöihin? Välillisesti vain. Käsitöille jää vähän vähemmän aikaa ja hartianlämmittimet ja ranteenlämmittimet tulee olemaan tarpeen, jos innostun soittamaan liikaa liian pian ja nivelet ei toivu järkytyksestä.

Toisen uuden harrastuksen piti olla kirjonta. Kirjontakehyksen ostin, mutta muuten ollaan tässä:

finishedobjects 018

On niin todella vaikea löytää kivoja malleja. Koska olen suhteellisen minimalistinen ja äärimmäisen funktionalistinen sisustaja, en halua meille ristipistotyynyjä. Enkä sellasia tauluja, joita vaikuttaa olevan mallikirjat pullollaan (meillä asuu Miäs, joka vaatii sisustukselta aika paljon särmää). Haluisin jotain selkeitä, graafisia, oivaltavia, hauskoja malleja. Ei mitään pikkusievää, ei mitään romanttista. En oo löytäny. Varsinkaan, kun tykkäisin harjotella muita pistoja ku ristipistoja. Oon yrittäny piirtää malleja ite, mutta käsi ei vaan tuo paperille sitä hämärää visiota, joka mielen nurkissa lymyää.

Toisin sanoen otan vinkit vastaan kiitollisena!

Ja niin, tuo alla oleva liina puolestaan on löytyny mummilan kätköistä ja vaikka se on melko romanttinen, se ei haittaa. Se on perintöä, perintö on aivan eri asia. Siihen vaan tarvis löytää jotku kauniit ja meille sopivat värit, mikä ei sekään oo ollu kovin helppoa.

Kolmas uus harrastus on juoksukoulu. Se ei vie kun korkeintaan tunnin päivässä, mutta tunti sekin on. Tällä hetkellä menen viikossa 5 ja olen paremmassa kunnossa kuin ikinä elämässäni, mikä valitettavasti kertoo enemmän lähtötasosta kuin nykysestä :).

Neljäs ajanviejä on opiskelu. Oon pitäny pari väljempää vuotta ja nyt palailen oikeasti opiskelemaan. Viimesiä kursseja ja suorituksia viedään, mutta älkää kysykö valmistumisesta :). Kaikki nämä neljä asiaa yhdessä saa aikaan sen, että käsityöaikaa on nykyään merkittävästi vähemmän. Niin vähän, että mietityttää, paljonko kerkiän nauttia kaikista uusimmasta neuleestani.

finishedobjects 011

Höhö, salakavalasti jätin näinki ison jutun viimeseks :). Se on jämälankapeitto. Se painaa 1190 g ja sen tekemiseen on menny kaks kuukautta. Reunusta oon tikutellu viimeset kolme päivää ja tänä aamuna harkiten ja huolellisesti ompelin sen väärälle puolelle peittoa.

finishedobjects 013

Vähän se rullaa, mutta enpä jaksa välittää. Koko on 135 x 135 cm, mutta koska peittopalojen keskustat jäi vähän koholle, arvelen sen venyvän käytössä. Sopivasti kuuntelin Terry Pratchettin Pyramideja kutoessani pyramidipeittoa :).

finishedobjects 016

Malli on Square in the round, jota tosin muokkasin jonkun verran. Postaan tässä parin päivän sisään mun muokkaukset, jos joku haluaa tehdä samalla lailla. Erinomanen malli raitalangoille minusta ja itse asiassa tuhosin kerää vaille kaikki raitalangat varastoistani tähän :). Alko jo kyllästyttää ne, ei sitä raitasukkiakaan määräänsä enempää tee... Jämälangat sen sijaan kiinnostaa edelleen!

31 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Oi miten upea peitto! Tosi siistin näköinen toteutuskin ja värit on hyvät. Hieno hieno hieno!

Tess kirjoitti...

Ihastuttava peitto!

Kirjontamallien tuntemus on mulla niin heikko, että en osaa auttaa. Särmikkyyttähän voisi saada aikaiseksi silläkin, että käyttäisi esim. vain mustaa ja valkoista.

Kirjontaan liittyviä kirjoja on maailma pullollaan (englanninkielisinä ainakin), joten luulisi sieltä löytyvän muutakin kuin romanttisia malleja. Edelleenkään ei mitään varsinaista tietoa vain oletuksia. Toivottavasti joku osaa auttaa sinua :)

Anonyymi kirjoitti...

Katherine Shaughnessyn "The New Crewel" sisältää moderneja kirjontamalleja. Kirja keskittyy villalankakirjontaan, mutta ovat mielestäni täysin sovellettavissa myös muuhinkin.

http://www.amazon.com/New-Crewel-Exquisite-Contemporary-Embroidery/dp/157990680X/ref=cm_cr_pr_product_top

-Vendela

Anonyymi kirjoitti...

Arlandassa katselin vähän modernimpia ristipistopakkauksia. Suosikkini oli "Helvetes jävla skit". Olis pitäny ostaa :)

KirsiÄr eijjaksakirjautua

Hepsi kirjoitti...

Upea peitto!

Saara kirjoitti...

Tosi mahtava peitto! Ja piano = rakkaus ♥

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Peitto on kaunis!

Maartsi kirjoitti...

Sinä teet niin upeita peittoja! Minäkin teen joskus jämälankapeiton (siis tosiaan joskus), joten vinkkejä otetaan mieluusti vastaan. Ilmeisesti olet ainakin neulonut sileää oikeaa, mikä minusta on paremman näköistä ainaoikeaan verrattuna.

Laura kirjoitti...

Ihana peitto! Ootko kattonut inspiraatiota Käsityön pikkujättiläisestä kirjontoja varten?

Elina kirjoitti...

Kylläpä on komea peitto! Aloin heti haaveilla jostain tuollaisesta meidänkin sohvalle, mutta mun ei ehkä kannata aloittaa, kun en jaksa kuitenkaan tehdä loppuun :)

Tykkään myös pianosta. Itsekin ostin vuosi sitten harrastusta elvyttämään ja vaikken nykyään sitä yhtä paljon soitakaan kuin lukioaikana, on siihen mukava istahtaa rentoutumaan. Kivaa soittaa pelkästään omaksi ilokseen stressaamatta esiintymisistä ja soittotunneista!

Amelie kirjoitti...

Nyt on ihan pakko kommentoida, ku oli niin paljon samoja juttuja. :) Minäki oon alottanu juoksuhommat...viime kesän sahasin pururataa vuorotellen kävellen ja juosten ja nyt on 5 kilsan tavoitteeseen päästy. Jospa ens kesänä menis se 10. Juostessa kuuntelen kirjoja...lähinnä dekkareita, muihin ei keskittymiskyky riitä. Pratchetteja oon harkinnu, mutta niistä nautiskelen mielummin paperisina.

Kirjontaa olen kans alottanu hankkimalla kankaan ja langat ja piirtämällä mallin (excelillä). Inspistä hain guuglella. Ja kirjontatarvikkeita myyvien nettikauppojen valmiista malleista saa kans hyviä ideoita.

Ja sitten tuli kerran vastaan tämmönen: http://blog.craftzine.com/minipopsampler.jpg (guuglella minipops+cross stitch saa lisää kuveja).

Minna kirjoitti...

Ihan mahtava peitto! Ja vaikkei sininen ole lempivärini, niin tuossa nuo sävyt ovat upeita.

Hansu kirjoitti...

Kaunis peitto! Ihanaa, kun ihmiset löytävät uudelleen harrastuksensa :)

Elios kirjoitti...

Mielettömän upea peitto!

Jaana kirjoitti...

Hieno peitto ja ihana piano. Mä haaveilen, että joskus saisin aikaa ja rahaa aloittaa pianonsoiton.
Tuo juoksukoulu on ihan huippu; viime kesänä "suoritin" sen ja nyt teen muutaman kerran viikossa 7-10 km juoksun nauttien mahtavasta lenkin jälkeisestä euforiasta:)

MariJ kirjoitti...

Ihana peitto!

Tui kirjoitti...

Mä tykkäsin kovasti kirjasta kirjo sinistä, punaista ja valkoista (en oo ihan varma että ne värit on tossa järjestyksessä). Ei niin perinteisiä juttuja, paljon malleja ja bookdepolta lähtee jollain 14 eurolla. Se on suomennettukin ja löytyy turusta ainakin kirjastosta.

Villanne kirjoitti...

Upea peitto!

Anna-Kaisa kirjoitti...

Ihana peitto! Hauskan kolmiulotteisen näköinen pinta.

Ihailen reippauttasi osallistua juoksukouluun. Mulla on tän kesän juoksut jääneet kahteen juoksukertaan, surkeaa. Saisipa jostain taas kipinän siihenkin hommaan...

Marsvin kirjoitti...

I-HA-NA peitto!!! Värit ja malli! Oooh! Tsemppiä uusiin harrastuksiin...

Tintin kirjoitti...

Upea peitto!

Lilli kirjoitti...

Tyylikäs peitto! Saipahan parisen vuotta sitten neulomani peitto
http://titiri.vuodatus.net/blog/1100377/palapeitto-valmistui/ mallinkin. Mielestäni sitä oli tosi mukava neuloa.

Minna kirjoitti...

Hieno peitto. Näyttääpä tuo vihreä lanka tutulta. ;)

Pianon soitto on mukavaa pitkän tauon jälkeen. Jopa sormiharjoitukset ovat kivoja soittaa... (huolestuttavaa). Kunpa meilläkin olisi tilaa pianolle.

:)MM

Mohariina kirjoitti...

Peitto on todella kaunis, ei uskoisi ikinä jämälangoista tehdyksi. Pitäisiköhän lähteä ostamaan raitalankaa.

ArualMaria kirjoitti...

Mahtava peitto, siististi toteutettu.

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Upea peitto! Kiva kun laitoit ohjeen siihen. Jos vaikka seuraavaksi tuollainen kun saan nyt käsillä olevan valmiiksi ;O)

Niina kirjoitti...

Aivan uskomattoman hyvännäköinen peitto!! Hyvä sä! Kannustan muuten myös pianoilemaan, itsellä on samanlainen tausta kuin sinulla - ja nykyään on hienoa, kun voi soittaa vain omaksi iloksi silloin kun huvittaa :)

Paperisilppua ja villapalloja kirjoitti...

Voi kun on upea täkki!!! Olet nähnyt kyllä vaivaa sitä tehdessä. Onnea uudelle vanhalle pianonsoitto harrastukselle!

Lotta kirjoitti...

Kiitos kaikille peittokehuista :). Kommentit on kaikki luettu ja arvostaen myhäilty ;). Tykkään kyllä itsekin tuosta peitosta vielä edellistä enemmän. Ja tosiaan, painosta nelisensataa grammaa oli tuota vihreää reunusta, eli muutamalla raitalankakerälläki pääsee hyvin alkuun.

Tess: kiitos ideasta, mustavalkoisuus saattais hyvinkin toimia!

Vendela: kiitos, pistänkin tuon toivelistalle :).

Laura: enpä ole huomannut, eli sekin muistiin kirjastoreissua varten. Kiitos!

Elina: joo, se on kyllä rentouttavinta ikinä. Eilen illalla en jaksanut keskittyä mihinkään muuhun, mutta muutamasta kappaleesta jaksoin kiinnostua melkeen tunnin verran :).

Ameli: heh, kas :). Kirjat voiskin olla mukavaa kuunneltavaa vähän rennommille lenkeille. Tällä hetkellä tarvin musiikkia vauhdittamaan... ja voi, oispa meilläki pururata lähellä :p. Onhan meillä viiden kilsan hiekkatielenkki, mutta siinä on niin tappokovia mäkiä, etten haaveilekaan sen juoksemisesta vielä ainakaan kuukauteen.

Jaana: johonki tuommoseen minäki pyrin :). Jos vaikka tekis pari kertaa viikossa viiden kilsan lenkin ja kerran viikossa kymppisen ja sen lisäks kävis uimassa, niin pitäis jo kunto pysyä kohdillaan. Mutta se nyt on vielä aika kaukana =). Pianonsoitto on joo harmittavan kallista, ihan jo se instrumenttiki vaikkei kävis tunneilla. Mutta sanon silti, että se on ehdottomasti sen arvosta <3.

Minna M: jaa, luulin että se Fazer oli jo tulossa teille :-o. Meniskö Lundia olohuoneesta minnekään muualle... ? Se oli musta jotenki niin sopiva ajatus, että se tulis teille, ois sullekki niin loistava varaventtiili.

Koo kirjoitti...

Ihana toi peiton ruutumalli, tuli heti sen sata ideaa mitä tuosta voisi tehdä =)
Vinkiksi kirjontaa varten:
Itse ammennan paljonkin ideoita tapeteista, niiden kuviomaailma lähes on loputon. Pyytämällä saa melko reippaankin kokoisia näytepaloja ja joistain paikoista voi saada pariksi päiväksi koko mallikirjan lainaan, siinä ajassa ehtii hyvin kopsata sen mitä tarvitsee... ;D

Riina Keskipako kirjoitti...

Mielettömän hieno peitto! Blogisi on myös kiinnostava ja viihdyttävä.