torstai 4. helmikuuta 2010

Juupas-eipäs-huivi

Yleensä mulle tulee tekeillä olevista neuleista hyvin varhasessa vaiheessa Visio, että tuleeko siitä mun näkönen, tuleeko se onnistumaan. Ei tästä. Ehdin päättää ainakin kolmeen kertaan, että ei tule - tulee - ei tule. Valmis huivi on kiva ja on mun näkönen, jei! :)

scarves 001

Mallina Wisp, lankana Austermannin Defilé (25 g = 100 m), jota olin varannu kolme kerää. Valmiin huivin koko on noin 150x30 cm, eli ei ollenkaan semmosta kääriytymiskokoa, joista yleensä tykkään. Onneks mulla kuitenki oottaa muutaman kilon laihtumista kaapissa talvitakki, johon pienemmät huivit sopii ihan loistosti.

scarves 005

Seuraava malli, joka on pitkään odottanu sopivaa lankaa, on Clapotis. Purin äskettäin muutaman käyttämättä jääneen neuleen ja entisen slipoverin kohdalla välähti. 100-prosenttista villaa, joka neulottaessa raidottuu toisen säikeen kullosenkin värin mukaan - sehän suorastaan huutaa isoa kääriytymishuivia.

scarves 007

Ensin kuitenkin lisää tilaussukkia. Täytyy käydä lankakaupoilla kun ei kerta kaikkiaan oo sopivaa lankaa, voi voi...

7 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Ihana tuo vihreä huivi, tosi nami väri! :D Sama omkelma, lankaa on tuhat grammaa kotona, mut ei silti just sitä mitä mä just nyt tahtoisin väkertää :) tsemii!

Nina kirjoitti...

Ihana huivi!

Riikka kirjoitti...

Kaunis huivi! Nätti väri ja tuollainen ihanan "kevyt" ilme. :)

Mari kirjoitti...

Hieno huivi!

French Connection (Ravelry) kirjoitti...

So beautiful.

särmä kirjoitti...

Mä niin ymmärrän, miks tän postauksen nimi on Juupas-eipäs-huivi:D Toi lanka ei missään nimessä kuulu suosikkeihini. Oma yritykseni langasta jäi kesken sen takertuvuuden takia. Tuntui, että pitsikuvioit hukkuivat langan karvaisuuden sekaan. Neulon mielummin sileitä mohairlankoja, kuin takkuisia.

Lotta kirjoitti...

Heidi: kiits! Väri on kyllä kieltämättä herkullinen, se oli yks niistä jutuista, mitkä lopullisesti kallisti vaa'an juupas-puolelle :).

Nina: kiitos kaunis!

Riikka: kiitos! Ja juu, piti ottaa just sen takia vähän vastavaloon kuvaa, että tulis esiin se keveys :). Rankemminkin ois tietty voinu pingottaa, sillä ois saanu vielä harsomaisemman... ehkä seuraava sitte :).

French Connection: thanks! And wow, a non-Finnish reader! :)

särmä: jep... :) Tosin KnitPicksien kärjet oli sopivan terävät tälle langalle. Ja sit vaan rajusti kuituja poikki aina ku meinas takuta.