keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Viimeisiä joululahjoja

Tänä vuonna sain idean kaverien joululahjoihin 10 päivää ennen joulua. Ei ihan ehtiny toteuttaa.

last christmas presents 013

Onneks toimi hyvin tämäki tapa, lukiokavereiden huumorintaju osu just yksiin mun kuponki-ideani kanssa :). Eka tilaus Socks of Awesomenessille tuli jo välipäivinä, tässä tuotokset.

last christmas presents 004

Piti ylivalottaa kuva vähän, että mallineule erottu. Oikeassa elämässä nuo sukat on oikeen tumman musteensiniset. Voitte kuvitella, kuinka hupia niitä oli tikuttaa 2,25 mm puikoilla... mutta kaverin ykköstoive oli sininen ja mulla ei ollu paljon muita sinisiä lankoja. Tulipa ainaki viimesen päälle sukat :).

last christmas presents 007

Malli on Gentleman's Fancy Socks Knitting Vintage Socksista, varsin mukava perusmalli. Varvaskavennuksia en tosin vieläkään saanu oikein =). Niissä on ilmeisesti jotain järjenvastasta, kun kaksissa edellisissäkään tällä mallilla tekemissäni sukissa en onnistunu noudattamaan ohjetta. Lankana Hjertegarnin ohut sukkalanka, menekki 83g.

Varastoni sinisistä sukkalangoista toinen meni kaverin miehen sukkiin. Malli omasta päästä perusperus, joustinneule on muotoa *1n, 2o, 1n, 2o, 1n* ja toistetaan, jolloin joka toinen nurja pystyraita on leveämpi.

last christmas presents 009

Langan menekkiä en kyenny mittaamaan, mutta onhan näitä 7veikka-sukkia nyt nähty, jossain 120 gramman tienoilla se varmaan pyöri :).

last christmas presents 008

Omista joululahjoistani viimenen on puolestaan alla. Hieno, eikö?

last christmas presents 010

Totuus: koska mun ompelukone on vetäytyny eteisen nurkkaan suremaan rikkinäisyyttään (eipä ois Lotasta mekaanikoks, kultanen kosketukseni hajotti koneen vaan entistä pahemmin), kassi on ommeltu käsin. Punasella langalla tehdyt piilopistot hyppii silmille ja - oi kyllä - toinen sanka on kierroksella :D. No, ei aina voi onnistua.

9 kommenttia:

Liina kirjoitti...

hyvä lahja idea! jatuo toimitusajan vauhtelu varsinkin :) kauniit sukat tuli!

Aija kirjoitti...

Meneekö noissa ylimmissä sukissa 2o 2n ja monenko kerroksen vuorotteluna? Vai miten tuo malli menee? Näyttää kivalta, ikänäköinen vaan ei meinaa saada selvää :)

Katju kirjoitti...

Mahtava lahjaidea! Ja saa neuloa joulun jälkeen, ei "ruuhkaudu" joulunalla työt.

Mari kirjoitti...

Kauniita sukkia! :) Ja oikein hyvä lahjaidea, tuotahan voisi hyödyntää, kun välillä on niin vaikea tietää, tarvitseeko lahjansaaja sukkia, lapasia, pipoa vai mitä. :) Ja ne lempivärit kun vaihtelee varsinkin lapsilla ja nuorilla aika tiheään.

Riikka kirjoitti...

Hauska idea! =) Pitääpä muistaa ens jouluna.. Kassihan on nätti ku mikäkin!

miumu kirjoitti...

Mahtava idea! :) Ja sukat on kauniit, mullakin jonossa toi gentlemanni. Ku sais vaan alotetuks...

Nina kirjoitti...

Ihania sukkia!

Maikki kirjoitti...

Mainio lahjaidea! Komeat ovat sukatkin, ja mukavasti vaihtelevuutta tuo resorin kapeammat ja leveämmät nurjat. :)

Lotta kirjoitti...

Liina: juu, katsoin parhaaksi laittaa disclaimerit toimitusajasta, ettei yhtäkkiä tulisi kuusia sukkia tehtäväksi kahdessa viikossa :D.

Aija: pitkään mietin, saako tätä tekijänoikeuksien puitteissa kertoa, mutta kyllähän mallineuleen kai saa jakaa. Eli joo, 2o 2n kahdeksan kerroksen ajan, sen jälkeen kaksi kerrosta sileää ja sen jälkeen 2n 2o. On kyllä mukava ja toimiva mallineule sukkiin :).

Katju: kieltämättä, saatan käyttää tätä tulevinakin vuosina :). Ideahan ei ole omani, ainoastaan kupongin muotoilut omasta päästä.

Mari: no näin juuri sen ajattelin. Periaatteessa tunnen nuo lukiokaverini niin hyvin, että värit osaisin kyllä arvata, mutta tarvitseeko joku sukkia vai pipoa, se onkin vaikeampi päätellä. Lahjan saajat ovat olleet tyytyväisiä myös :).

Riikka: kiitos, kyllähän se kassi aivan kelpoinen on ja kangas on kiva :D. Sisäinen perfektionisti vaan miettii edelleen, pitäiskö se sanka purkaa ja ommella uudelleen... ;)

miumiu: suosittelen kyllä mallia, sitä on helppo muunnella ja se on aivoton tehdä :).

Nina: kiitos kiitos :). Ovat kuulemma myös käyttäjilleen mieluisia.

Maikki: jep, vähän erilaista kuin perus 2o 2n (vaikkei siinäkään mitään vikaa ole) ja sopi vielä kauniin symmetrisesti neljälle puikolle :).