sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Välineurheilusta

knitting supplies 014

Olen välineurheilija. Tykkään oivaltavista pienistä jutuista, jotka tekevät neulomisesta sujuvampaa ja mukavampaa. Ihastelen kauniita ja söpöjä nippeleitäni ja nappeleitani kesken neulomisen ja näin nautin prosessista entistäkin enemmän. Lisäksi olen hamsteri ja usein en voi vastustaa kiusausta kerätä koko sarja...

Apuvälinekokoelmani on tässä muutaman vuoden aikana kasvanut varsin mittavaksi, mutta muutama asia on käytössä melkein joka projektin jossain vaiheessa. Tässä siis lista lemppareistani.

1. Lankavaaka (tai keittiövaaka, niin kuin Miäs sitkeästi korjaa puhettani)

knitting supplies 017

Tehdessäni jämälankasukkia punnitsen kerät ennen aloitusta ja aina välillä neulonnan edetessä, jotta saan sukista symmetriset. Harmaa lanka olisi loppunut kesken, mutta ei se mitään, teenkin molempiin sukkiin mustat kärjet. Muidenkin jämälankaprojektien suunnittelussa lankavaaka on ihan korvaamaton (ainakin näin symmetriankaipuiselle perfektionistille), on helppo arvioida, tuleeko näistä kahdeksasta pikkunöttösestä lapaset vai kynsikkäät. Tylsää neuletta tehdessäni punnitsen myös usein jäljellä olevaa lankakerää arvioidakseni, kuinka suuri osa tästä tylsyydestä on jo valmiina =).

2. Silmukkamerkit

knitting supplies 007

Osaan toki laskea itsekin sen 37 silmukkaa kappaleen alusta ja kaventaa niiden jälkeen, mutta silmukkamerkkien avulla minun ei tarvitse. Voin säästää aivokapasiteettiani muuhun tärkeään, kuten sen pohtimiseen, teenkö tämän villatakin jälkeen huivin vai lapaset. Tykkään eniten itse tekemistäni silmukka- ja kerrosmerkeistä - ne on eniten mun näköisiä.

3. Kerijälaite

knitting supplies 003

Tämä on uusin hankintani ja neljänkympin hintansa (postikuluineen) vuoksi pitkään harkittu. Neljä kuukautta väittelin itseni kanssa juupas-eipäs-juupas-eipäs ja onneksi lopulta tilasin pienen punaisen paholaiseni. Se nimittäin tulee varmasti maksamaan itsensä takasin jo sen takia, että kun omat ihkulankani ovat välittömästi käytettävässä muodossa, kauppojen ihanuudet ei houkuttele niin paljon.

knitting supplies 024

Keristä tulee siistejä, ilmavia ja helposti säilytettäviä. Ja kauniita.

knitting supplies 006

Olen ihastunut.

4. KnitPicksin/KnitPron puiset puikot

knitting supplies 015

Puikkokokoelman keräämisessä sisäinen pieni hamsterini on päässyt totaalisesti irti. Perussettiä olen täydentänyt niin lisäkaapeleilla, kaapeleiden yhdistäjillä, lyhyillä puikkopäillä (pipojen ym. tekoa varten) kuin paksuilla puikkopäilläkin. Toisaalta on ihana ajatus, että vaikka lähtisin tekemään mitä tahansa neuletta minkä tahansa paksuisilla puikoilla, minulla on nyt varmasti sopivat puikot, joilla on vielä ilo työskennellä. Perussetti oli myös hintansa vuoksi pitkään harkittu ostos. Kertainvestointi kuitenkin kannatti, sillä noin kuudenkympin hinnalla sai periaatteessa 32 eri puikot, kun ottaa huomioon eri paksuisten puikkopäiden ja eripituisten kaapelien yhdistämismahdollisuudet. Sukkapuikkosettejä minulla on kaksi, niin paljon niistä pidän ja niin paljon niitä käytän. Puiset puikot tuntuvat käteen lämpimiltä ja sileiltä.

+ 1 Teemuki ja mp3-soitin

knitting supplies 018

Laitan itselleni lähes aina teetä, kun alan neulomaan. Tee lämmittää sisältä, kun neule lämmittää sylissä. Lempiteeni on Clipperin valkoinen vadelmatee, mukini Klaus Haapaniemen punainen, 0,4 litran vetoinen Taika. Mukinkin ostamista harkitsin yli vuoden, mutta sitä enemmän nautin nyt mukin katselemisesta ja siitä, ettei tee lopu aina kesken :). Mp3-soitin taas on kuulunut erottamattomasti kutomispesäkkeeseeni aina viime synttäristäni lähtien. Tällä hetkellä kuuntelun alla on uuden suosikkini, Terry Pratchettin, Men at Arms.

Harvemmin käytettyjä ihanuuksia ovat Succaplokkitehtaalta tilatut sukan- ja lapasenpingottimet ja puikkomitta. Näitäkin kuitenkin suosittelen lämpimästi, koska ne ovat paitsi söpöjä, huolella tehtyjä ja käytännöllisiä, myös kierrätysperiaatteella tehtyjä aina materiaaleista pakkauksiin asti.

Entäs te, lukijat, oletteko te välineurheilijoita? Jos, niin mitkä ovat omat lempparinne?

29 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Eka kuva vetoaa minuun suunnattomasti, koska tykkään tosi paljon erilaisista peltipurkeista ;) Ja meillä on samat lempipuikot ja myös sama lempitee! Tykkään myös Clipperin valkoisesta mustaherukkateestä ja heidän valkoisesta perusteestä. Käytännössä juon viimeistä eniten, koska sitä saa meidän tuppukylästäkin.

virve kirjoitti...

Mä tykkään kovasti sun tekemistä silmukkamerkeistä ;). Ovat jatkuvasti käytössä, kun tällä päällä ei nykyään paljon lasketa. Olen viimein saanut aloitettua sny-lankojen hyödyntämisen, kunhan ehtisi joskus blogata (ja neuloa...)

Anna-Kaisa kirjoitti...

Ihania kuvia! Kaikenlaisia neulomista helpottavia ja viihdyttäviä tavaroita on pesiytynyt myös minun nurkkiini. Silmukkamerkit ovat ihan must, uudet bambupuikot odottavat sukkainspistä, kahvia ja teetä on kaapit täynnä ja äänikirjojakin on lainattu kirjastosta. Muuten, otan mielelläni vastaan vinkkejä neulomistä viihdyttävistä äänikirjoista :)

Jenny kirjoitti...

Oon kanssa pitkään miettiny tota LANKAvaa'an ostamista. Ja nyt olis aika koittanu. Mistä toi sun on hankittu? Ja minkä hintanen oli...? Mietin vaan, että raaskinko ostaa sen chili-sarjan vaa'an (reilu 50e), vai saako jostain reippaasti halvemmalla... ;)

Mari kirjoitti...

Minä en kyllä ole välineurheilija. Lankavaaka mulla on, mutta noita muita ei. Joitain juttuja, esim. silmukkamerkkejä, olen saanut SNY-kierroksella, mutten osaa niitä käyttää. Hakaneulaa käytän joskus merkkinä, jos on tarpeen, harvemmin kuitenkaan sellaisia neuleita teen, joissa tarvitsisin. Sitä kun on neulonut yli 20 vuotta ilman mitään kummoisia apuvälineitä, niin ei niitä osaa enää kaivatakaan. ;) Puikoistakin osa on niitä vanhoja ja kymmenien vuosien aikana ihan mutkalle vääntyneitä, joita olen äidin käsityökopasta lainannut joskus silloin ala-asteikäisenä tätä harrastusta aloittaessani. :) Vyyhdinpuut hommasin noin kuukausi sitten, en ole vielä käyttänyt muuta kuin yhden itsekehrätyn vyyhdin tekemiseen.

Karoliina kirjoitti...

Aika lailla samat tarvikkeet on minullakin jatkuvasti käytössä. Minulla tosin on erikseen vaaka lankoja varten ja keittiövaaka... KnitPicksit on ihan parhaat. Omani ostin pari vuotta sitten enkä enää juuri muita käytä. Tällä viikolla hajosi kasikymppinen kaapeli, ainoa välinerikko toistaiseksi tuosta setistä.
Lisäisin listaan vielä mittanauhan, jota ilman en voisi kuvitella tekeväni mitään.
Tee ei ole minulle niin olennainen neulomisen kannalta, vaikka kovasti teestä pidänkin ja juon sitä nykyisin aika paljon, en kuitenkaan ole erityisen merkkitietoinen, vaan kokeilen uusia makuja, maté on yksi suosikkini.
Minä katselen neuloessa telkkaria. Ipodia kuuntelen oikeastaan vain junassa ja lenkillä.

Heidi kirjoitti...

Ihania purkkeja! Niitä voi aina ostaa kun osuu kohdalle ja vasta sitten miettiä mtä niihin laittaa... Itse ostin reilu vuosi sitten Knit Pron setin ja ne on IHANAT! Muilla en enää kudokaan.

Taija K kirjoitti...

Tätä oli kiva lukea ;o)

Minä en tunnustaudu ihan noin kovaksi välineurheilijaksi, mutta aika lähellä perässä tullaan. Noista puikoista olen ihan samaa mieltä kanssasi, samoin siitä, että silmukkamerkit hoitakoot laskemisen. Samoin vaakaa käytän melkolailla samoihin asioihin kuin sinä.

Kerijää minulla ei ole, enkä ole aikonut ostaa. Olen opetellut kerimään peukaloani apuna käyttäen langat palloksi, joka pysyy paikallaan ja josta lanka tulee sisältä. Pingottimistakaan en ole niin paljon vielä innostunut, että olisin ostanut.

Outi kirjoitti...

Minusta on pikku hiljaa tullut välineurheilija kutomisessa: tajusin succaplokkitehtaan silmukkamerkit (pirteänväriset legopalikat siis) hankittuani, kuinka kätevät ne on ja voi tosiaan ajatella ihan muuta kuin laskea silmukoita! Kerrosten merkkausta varten mulla on kans omat merkkausvälineet. Sukanpingottimet on varmaankin seuraava hankinta.

Tuo sun kerijälaite näyttää tehokkaalta välineeltä!

Kouku kirjoitti...

Mä olen välineurheilija joissain asioissa. En oikein osaa edes sanoa, mikä saa minut panostamaan joskus melkein käsittämättömältä tuntuvia rahasummia johonkin tiettyyn asiaan. Puikot on mullekin tärkeitä, mutta mä en pidä puupuikkojen tunnusta vaan olen kehittänyt lämpimän ja intohimoisen suhteen Addin metallisten puikkojen kanssa. Ne ovat mun käsiin parhaat, toistaiseksi ainakin. Peltirasiatarve on olemassa, mutta nämä ovat niitä asioita, joita ei ikinä kaupassa ollessaan muista. Kerijälaite ja vyyhdinpuut sen sijaan ovat melkein välttämättömyys, koska kärsimättömyyttäni haluan vyyhdit keriksi hetihetiheti, nopeasti. Meillä on myös samantyyppinen mukimaku, joskin mulla on mukissani kahvia ja astian väri on sininen. Iso kuppi sen olla pitää, muuten loppuu kesken ja Taika-mukit ovat vaan NIIN kauniita! Astiaosastolla mä muutenkin ole vähän hifistelijä ja tykkään, että kaapit on väärällään yhteensopivia nättejä astioita. Seuraava projekti onkin ruokailuvälineiden uusinta, nyt kun haarukoita on sen sataa erilaista sorttia.

Mutta silmukkamerkkeihin mä en ole päässyt vieläkään sisään. Nyt olen kokeillut ensimmäistä kertaa oikeasti niiden käyttöä kesken olevassa neuleessani ja minua ne oikeastaan häiritsevät enemmän kuin ovat avuksi. Tuskastun, kun ne kolisevat pöydän reunaan. Tajuan toki, että eihän niitä pakko ole käyttää, mutta kun mulla on niin kauniita merkkejä, jotka jäävät aivan kokonaan vaille asianmukaista käyttöä, rakkautta ja huolenpitoa! Täytyy ehkä jalostaa niistä vaikkapa riipuksia ja korvakoruja :)

Koukuttaja kirjoitti...

Pöh, enter väärässä kohtaa ja silleen. Minä se äsken olin :D

Hepsi kirjoitti...

Ihana postaus jälleen!
Metallirasioita mulla ei oo eikä mp3-soitinta, mutta välineet ovat tärkeitä.=)

Elli ja Aura kirjoitti...

Hih, hauska postaus! Luulen että aika moni neuloja on ajan myötä myös välineurheilja, tai siinä vaiheessa kun ymmärtää esim. puikkojen suhteen miten suuri ero voi olla. Tosin en ole koskaan pitänyt puupuikoista ja siksi omat puikot ovat addeja. Tuohon silmukkamerkkimäärään en kyllä vielä ole päässyt ;)
Elli

janna kirjoitti...

Sun silmukkamerkit on kyllä ollu kauniita :)

Mikä toi sininen pikkurasia on, joka kovasti haiskahtaa 60-70-lukuiselta? :o

Maikki kirjoitti...

Hyvä kirjoitus!

Minä tunnustaudun jonkin asteiseksi välineurheilijaksi melkein lajissa kuin lajissa. Haluan kunnon välineet mihin tahansa hommaan ryhdyn. Viimeisimpänä aluevaltauksena nyt sitten tämä neulomisinnostus :).

Vaaka on minullakin ahkerassa käytössä. Varsinkin kärjestä aloitetuista sukissa tai lapasissa voi halutessaan välttää turhaa jämälankaa, kun neuloo vartta niin pitkästi kun lankaa riittää.

Mp3 -soittimen kuuntelu neuloessa kuulostaa ihanalta. Täytyypä muistaa tämä jos vielä joskus elämässäni pääsen neulomaan ihan ylhäisessä yksinäisyydessä (ettei esimerkiksi tarvitse kuulostella milloin lapset heräävät päiväunilta). Nykyään nautiskelen hiljaisuudesta niinä pieninä hetkinä, kun saan neuloa kaikessa rauhassa - ja ehdottomasti sen teemukin kanssa!

Anni kirjoitti...

Vähän oli inspiroiva juttu! :) Tilasinpa sitten sen "paksumman" KnitPron sukkapuikkosetin, ja huomenna käyn ostamassa vaa'an jota olen pitkään suunnitellut ostavani...
Mä en kai ole ajatellut itseäni välineurheilijana, mutta onhan mullakin silmukkamerkkejä ja muuta pientä, ja olen viime aikoina tajunnut että on ne puiset/bambuiset puikot paljon kivemmat kuin metalliset!

Nina kirjoitti...

Mä en oo sitten yhtään välineurheilija. Silmukkamerkkejä toki käytän, puikkoja tulee ostettua silloin tällöin uusia, tarpeen mukaan. Mitään markettipuikkoja en kyllä enää huoli.

Toi teemuki on kyllä niin ihanan näköinen, ja se olis just sopivan kokoinenkin.. Pitäiskö ostaa itsellekin.. :)

anpali kirjoitti...

En minä oikein välineurhilijan tunnusmerkkejä täytä.

Ei ole vaakaa, eikä kerijälaitetta -kumpaakin tosin havittelen.

Muoviset silmukkamerkit löytyy, kun lahjaksi sain. Itsetehdyistä kaunistuksista vain haaveilen.

KnitPicksin puisia puikkoja löytyy jo jonkinlainen setti. Niistä en luovu (enkä tingi), ovat loistavia!

Amelie kirjoitti...

Mulla olis kaikki puikot notkeakaapelisia puupuikkoja, mutta kun on tää asenne "en tartte uusia, ku vanhatki on vielä ihan hyvät", niin eipä niitä paljoa ole kertyny. Ja ne vanhat on niitä kamalia Novitan pyöröpuikkoja, joissa on ihan järkyttävä se kaapeli.
Silmukkamerkkejä ja peltirasioita löytyy kyllä. Kerijälaite ja vyyhdinpuut on mummon vanhat, keittiövaaka on miehen. Neulominen on sen verran kivaa, että en yleensä tartte muuta oheisviihdykettä ku telkkarin...ja senki monesti vaan pitämään vähän ääntä.

Mohariina kirjoitti...

Tykkään hyvin toimivista jutuista ja apuvälineistä, omasta mielestäni ostan tarvikkeita vain tarpeeseen. Mutta kyllä noita välineitäkin löytyy kun alkaa miettiä.

Puikkoja on reilun kolmenkymmenen vuoden harrastamisen aikana kertynyt aika paljon, mutta aina silloin tällöin jotain aukkoja löytyy. KnitPron sukkapuikoista en enää luopuisi. Silmukkamerkkejä sain ensimmäisen kerran viime vuonna ja ne on kyllä ihan huippuja kavennuksen/lisäyksen merkkeinä.

Nykyisin pingotan kaikki sukat sukkaplokeilla, noita löytyy kolmea eri kokoa. Ja lapasillekin löytyy plokit yhtä kokoa.

Minulla on lankavaakana miehen töistä käytöstä poistettu kirjevaaka ja se on myös ihan huippu. Se on sen verran iso, että siinä saa kohtuullisen isot valmiitkin työt hyvin punnittua. Tämän vaa'an hankkimisen jälkeen keittiövaa'asta tuli taas pelkästään keittiövaaka.

Yks parhaimmista välineistä on jonkun lehtimainoksen mukana tullut mitta, missä on toisella puolella sentit ja toisella puolella tuumat. Käytännöllinen amerikaksi neulottaessa.

Minulla syöminen ja juominen ei kuulu neulomiseen kuin perjantaisin karkkipäivänä. Silloin mussutan karkkia ja neulon katsoen digiboksista jotain viikon aika talletettua.

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kommentoida minunkin, on niin mehevä aihe!

Iso teemuki ja joku fiiliksen mukainen vihreä tai valkoinen tee on perusedellytys hyvälle neulomissessiolle täälläkin!

Bambu-puikot ovat myös tuikitärkeät! Itse vielä ankarasti mietin noita KnitPicsejä ... sen sijaan virkkuukoukkuja olen ryhtybyt "vaihtamaan" myös bambuisiin.

Silmukkamerkkejä olen minäkin itse väännellyt ja ne kyllä helpottavat neulomista mielestäni.

Mittanauhan, sellaisen perinteisen lötkön nauhamitan lisäisin minäkin must-juttuihin.

Lisäksi tunnustan olevani aivan höperö sen suhteen että millaisessa pussissa/kassissa tekeleitäni maailmalla mukana kuljetan - kässäpussit rulettaa!!

Toiseksi viimeisenä haluan mainita vielä langan. Sen kyllä on oltava (useimmiten, ei ihan aina!) sekä sielua että kättä että silmää hivelevää!

Ja viimeisenä on kai pakko vielä mainita seura, jossa neuloo ... ei nyt ehkä kuulu sarjaan "välineet", mutta on vaan NIIN luksusta neuloa jonkun kanssa, mieluiten ihan isomassa porukassa, Ompeluseurassa!

Doris

Miia-Rebekka kirjoitti...

Teen itse silmukkamerkkejä. Ne tosin on aina hukassa, koska en omista tuollaisia ihania säilytyspurnukoita ;) .

Puikkomittoja löytyy kaksin kappalein, kerroslaskimia varmaan neljä tai viisi.

Mulla on myös Knit Pron puinen pyöröpuikkosetti. Saman merkin sukkapuikkosettiä toivoin joululahjaksi, mutta jostain syystä pukki ei ottanut kuuleviin korviinsa..

Myös vyyhdinpuut ja kerijälaite löytyy. Voisin siis sanoa olevani välineurheilija.

Aija kirjoitti...

Oooh, en voi kuin ihailla välineistöäsi!

Anonyymi kirjoitti...

Apuvälineistä palmikkopuikko on ollut ahkerassa käytössäni jo yli 30 vuotta! Puolisoni on tehnyt minulle silmukkamerkkejä ja olen saanut niitä kahdelta SNY:ltä lahjaksikin, joskus käytän; paljon ihailen. Sukkablocit olen hankkinut, mutten vielä kertaakaan käyttänyt, ihaillut vain. Silmukkamerkkeihin renkaat saat kalastustarvikekaupasta edullisesti (ja ovat taatusti vedenkestävät). Puiset puikot ja pitsi -Addit ovat suosikkejani. Vaaka toimii päivittäin; puoliso käyttää leivonnassa ja minä langoissa. Kirjaan muistiin ja käytän tietoa hyväkseni langan kulutusta arvoidessani. Jämälangat kerin talouspaperirullalle tai jollekin isommalle kartonkirullalle ja neulon molempia sukkia, tumppuja jne. yhtaikaa. Näin saan helpoiten samanlaiset. Välillä vaan kirjoneuleissa on langan sotkeutumisen vaara ilmeinen.t. Ruiskaunokki

Emma kirjoitti...

Upea välinevarasto siulla, ekan kuvan pienet rasiat on vastustamattomia. Harkitsen itsekin investoimista tuohon kerijälaitteeseen, saisi rakkaat vyyhdit kauniille ja käyttökelpoisille palleroille... En ole itse ikinä käyttäny silmukkamerkkejä, enkä omista LANKAvaakaa (se ois kyllä kätevä). Sen sijaan miulla on tuo sama muki taikamuki aina vieressä neuloessa, tosin täynnä kahvia. Useimmiten tosin innoissani neuloessa unohdan koko juoman ja sitten hörppään suullisen jääkylmää kahvia :D

Lotta kirjoitti...

Onpas lohdullista, etten oo ainoa välinehamsteri :D.

Villasukka: no sattuipas sopivasti, noita pyöreitä saa Taito Shopista, Ruohonjuuren vierestä ja oon menossa Ruohonjuureen käymään huomenna...

virve: onpa kiva kuulla! Ja voin kuvitella, että kahen pienen äidillä on bloggausaika välillä melko kortilla :).

Anna-Kaisa: no mä oon tykänny tosi paljon noista Terry Pratcheteista, ja niissä on seki ihana, että niitä riittää :). Stephen Fryn lukemia Harry Pottereita on myös kehuttu tosi paljon. Ja tosta meidän kirjastosta saa suomenkielisistä Agatha Christien dekkareita, tosin niinki ikivanhassa muodossa ku c-kasetilla :D.

Jenny: me ostettiin tuo Sokokselta pari vuotta sitten. Oiskohan maksanu neljäkymppiä? Se on kyllä ollu kovasti hyvä, patterit oon joutunu vaihtamaan kaks kertaa.

Mari: en mäkään ollu passiivisemman vaiheeni aikana välineurheilija, mutta sitte menin antamaan pikkusormeni pitsi-Addeille... :) Mutta pääasiahan on, että nauttii kutomisesta, ei ne välineet.

Karoliina: kas, mehän ollaan samikset :). Paitsi että maté ei ollu mun makuun - et haluais yhtä pussia sitä irtoteenä... ? Voisin tuoda tapsuun. Noh, taidan kyllä kysellä vielä listalla, kun tää kommentteihin vastaaminen veny.

Heidi: minen taas pysty ostamaan niitä varastoon, mutta kieltämättä oon hyvä kehittämään käyttökohteita kaupassa tai kirpparilla, kun nään jonku ihanan :D. Äidiltä oon saanu kaks kaunista rasiaa korurasioiks, toinen on sen oma pikkutyttöaikanen korurasia ja toista muistan ihailleeni jo kolmevuotiaana meillä kotona.

TaijaK: kiva kuulla :). Just sen takia mietin tosi pitkään kerijälaitteen hankkimista, että langat voi keriä muutenki. Mutta mun ongelmani on se, että teen keristä liian kireitä melkeen tavalla ku tavalla. Ja on se kone ihanan nopee :D. Kukin tavallaan.

Outi: jep, se etenee silleen pikkuhiljaa ;). Kerijälaite _on_ tosi tehokas, menee viis minuuttia semmosen vyyhdin kerimiseen, mihin menis käsin pari tuntia.

Koukuttaja: juu, käsituntuma se mullakin ratkasee, mitä käytän. Mun silmukkamerkitki on kaikki pieniä vaijerimerkkejä, ettei ne tunnu häiritsevästi kourassa. Mukavaa hifistelyä tämmönen :D.

Hepsi: kiitos :). Mp3-soitinhan mulla on melkeen pelkästään äänikirjojen kuuntelua varten, joten mankka ja cd-äänikirja ajaa ihan saman asian.

Elli: näin siinä on käyny ainaki mulle :). Ja Additkin on täysin moitteettomat puikot, makuasioitahan nää on. Silmukkamerkkejä taasen kertyy kun niitä on kiva näperrellä... :D

janna: kiitos :). Ja peltirasia on Marimekolta, Sanna Annukan suunnittelema. Niitä oli myynnissä vielä vähän aikaa sitte, mutta saattavat olla kausituote. Kantsii kysellä myyjiltä!

Lotta kirjoitti...

Maikki: pystyn täysin käsittämään sen, että rakkaaseen harrastukseen haluaa panostaa :). Ja musta kunnon välineet maksaa ittensä takasin tekemisen ilossa, puhumattakaan nivelvaivojen välttämisestä.

Anni: hihii! :) KnitPicksit kyllä on ihanat, kiva että innostuit!

Nina: suosittelen kyllä mukin ostoa siitä on niin paljon iloa joka päivä :). Noitahan on useemman värisenäkin, ja lisäks Iittalalta on tullu semmonen joku toinenki Klaus Haapaniemen sarja, jossa on samankokonen muki.

anpali: en minäkään kyllä luovu :). Se on kivaa löytää omat lempparinsa.

Amelie: jos sun kovasti tekee mieli uusia puikkoja, niin erilaiset käsityökerhot saattaa mieluusti ottaa vastaan vanhoja puikkoja... omat liikani oon suunnitellu vieväni Tampereella Mummon kammariin. Kun vaan sais aikaseks :).

Mohariina: tarpeeseen minäki :D. Tuntuuhan se varmasti hassulta sivustakatsojalle, mutta kuitenki useimmiten harkitsen pitkään ostoksiani ja käytän niitä ahkerasti.

Doris: kuulostat olevan kovasti samoilla linjoilla ku minä :). Neuletapaamisiin saan harvoin itteni raahattua, mutta tulevaa retriittiä odotan kyllä ku kuuta nousevaa <3.

Miia-Rebekka: jos vinkkiä kaipaat, niin omani oon löytäny Marimekolta (siellä on nytki valikoimissa mustavalkonen ja pinkki-punanen pikkunen purkki) ja Taito-Shopista. Isoin on aniskarkkirasia. Mä vaan tykkään noista ihan hulluna :D.

Aija: kiitos! Niin minäki teen :D.

Ruiskaunokki: niin, pitsi-Addit multa jäiki mainitsematta. Ne on musta ihan ehdottomat pitsihuiveja tehdessä. Ja kiitos vinkistä, pistän talouspaperirullaneuvon korvan taa :).

Emma: joo, kohtalaisen usein mullaki jää mukin pohjalle suullinen kylmää, liian makeeta teetä :D. Kerijälaitetta suosittelen lämpimästi.

Silmu kirjoitti...

Voi miten paljo kaikkia ihania tavaroita! :) En muuten tiennytkään, että Knitpickseihin saa kaapelinjatkeita. Tosin enpä ole vielä kovin monessa työssä omia Knitpicksejäni ehtinyt käyttämään, joten jatkokappaleitakaan en ole vielä kaivannut. Pitäisi varmaan itsekin joskus tehdä samanlainen bloggaus, kun näemmä näitä on hauska lukea ja katsella, mitä muut ovat hamstranneet. :)

Andra kirjoitti...

Ihana postaus :)