torstai 31. joulukuuta 2009

Vuoden viimeiset

Pidin puolisuunnittelematta kymmenen päivän lähes netittömän joululoman. Se teki hyvää. Nämäki tekeleet piti kuvata joululoman aikana lumisissa ah-niin-kauniissa maisemissa, mutta eipä tullu kuvattua, tuli vaan leikittyä sukulaislasten kanssa, syötyä suklaata, luettua Kotiopettajattaren romaania ja kudottua. Vieläkään en oo kärryillä, että mikä viikonpäivä on, niin täydellinen rentoutuminen oli.

Mutta noh, blogi siis jatkaa tutulla olohuoneennurkkalinjalla :). Olin vähän vallattomalla tuulella, jalusta saa mut jostain syystä aina vähän sekasin :p.

last bits 001

Tästä kuvasta näette valmistuneen Coffee Tunicin suurpiirteisen yleissiluetin sekä mun tulevan äläs-ala-kuule-anopilles-urputtaan-ilmeen.

last bits 002

Tämä kuva esittää tapaa puolitoistakertaistaa ruumiinympäryksensä yhdellä helpolla poseerauksella! No näkyy siitä helman pituuski.

last bits 004

Tästä kuvasta voitte havainnoida mallineuletta ja laskea kylkimakkaroita (hiljaa iteksenne, mind you, ei tarvi kommentoida vaan mainitakseen lopputuloksen ;p).

last bits 005

Tämä kuva antaa mahdollisuuden arvailla kauluksen muotoa.

last bits 006

Tämä otos esittelee, kuinka ihana auringonpaiste meiän olohuoneessa iltapäivisin on.

last bits 007

Tästä kuvasta löytyy sivukavennukset. Ne on nuo, jotka oon venkoillu puoliks reiteni päälle.

last bits 008

Ja tässä kuvassa on mun ahteri. (Tunikan väri on myös oikeimmillaan tässä kuvassa, mutta se nyt on sivuseikka.)

Tikuttelin tunikani Nallesta, niinku Mipen alkuperäisohje suositteliki. Eikä se kyllä kutita. Oikeesti. Ja venyy munki päälleni, kun lisäsin pituutta noin kymmenisen senttiä (joku esi-isistäni on ollu oranki mun käsien ja selän pituudesta päätellen, nääs). Menekki oli 389g, eli vajaalla kolmella kerällä selvittiin. Just sopiva käyttövaate, lämmittää alaselän, ei hiosta kun on hihaton. Tykkäilen. Suosittelen.

Sukkiaki oon taas tehny. Oon ruvennu itteni toisiksparhaaks ystäväks ja osotan nyt tätä uutta kiintymystä toistuvilla sukkalahjoilla, kun tykkään villasukista niin kovin.

last bits 013


Saguaro Socksit
kudoin 98 grammasta Jitterbugia värinä Marble. Oo mikä ihana lanka! Kuolaus! Ohje ei sen sijaan ollu ihan loppuun asti mietitty, vähän harmitti, kun menin printtaamaan sen Mickille Ravelry-vaihtoon lukematta ensin sitä läpi... Ei se mitenkään mahdoton ollu, kyllä siitä tällä kokemuksella ihan hyvin selvis, mutta pari turhaa ärräpäätä tuli päästettyä. Sukkien kärjessä on nauhakavennus, siitä ei ollu hyvää kuvaa.

last bits 014

Elämäni toisen kirjoneuletyön tein Nallesta ja Teijan värjäämästä Maijasta. Tuli just sopivat, tuntuu just hyvältä jalassa ja lämmittää just sopivaisesti. Olen ässä.

last bits 016

Kirjoneulekuviot kehittelin päästäni ja musta ne on hianot.

Kolmatta sukkaparia mun oli tarkotus pitää jouluna, mutta en raaskinu, kun nuo kirjoneulesukat oli niin hyvät :). Talvikenkäsukiks pääsevät, siis. Ei haittaa, vaikka vilkkuvat nilkkurinvarresta, kun ovat niin prameet.

last bits 017

last bits 022

Taikapallista meni 60g tämmösiin nilkkaversioihin, joten saan vielä Zauberball-ranteenlämmittimetki sitten joskus, kun toimeennun.

Siinä oli tän vuoden neuleet. Päätän kuvalla uudesta perheenjäsenestämme, Ristosta.

last bits 023

Edellisessä elämässään Risto kirmaili mun mummilan niityillä pässinä tahi lampaana, emme tiedä kumpana, kunnes parisenkymmentä vuotta sitten koki kohtalonsa ja päätyi mun vanhempien vintille. Nyt Risto komistaa olohuonettamme ja olemme rakastuneet. Lyhyen sukkakuvaussession jälkeen ahteri oli niin lämmin ja karvanen, ettei paremmasta väliä. Tulevan vuoden neulekuvista noin 80% tullaankin varmaan ottamaan Riston hellässä syleilyssä :).

Au revoir siis ensi vuoteen :).

10 kommenttia:

Anu / Ei kissa karvoistaan kirjoitti...

Mulla ois kolme kerää ruskeaa Nallea (á 150 g), pitäisköhän uskaltautua tekemään tommonen tunika..

Komeita sukkiakin oot tehny!

Onnea ja iloa seuravaan vuoteen!

AnniKainen kirjoitti...

Hauska postaus ja hienoja neuleita :)

Hyvää uutta vuotta ja kaikkea kaunista ja kivaa!

Heidi kirjoitti...

Ihania sukkia taasen! Ja tuo lampaantalja! Itsellekin haaveissa...

Makepeace75 kirjoitti...

Ihania neuleita ja hauskoja kuvia. :o) Risto on valloittavan pörheä ja veikkaanpa, että meidän Roope rakastuisi siihen syvästi. Hyvää uutta vuotta!

Nina kirjoitti...

Ihania neuleita! Munkin piti tehdä itselleni uudet villasukkaset, mutta niistä tulikin ihan liian tiukat, kun teen pikkasen pienemmillä puikoilla kuin yleensä. Joten niistä tuleekin sitten lapaset. Eihän siinä mitään, mä oon jo pidemmän aikaa kaipaillut uusia lapasia. :)

hiisa kirjoitti...

Ootpa ollut toimelias! Noin paljon hienoja valmistuneita neuleita.
Hyvää uutta vuotta!

JennyF kirjoitti...

Ihana postaus ja ihania neuleita! :-D

Päivi kirjoitti...

Oi mitä ahkeruutta, ja Risto näyttää ihanalle :)
Toi tunika pitäis joskus kyllä tehdä, mutta meikäläisen vararenkailla kyl vähän epäilyttää...

Lotta kirjoitti...

Anu: uskaltaudu ihmeessä! On niin helppo ohje, ettei paremmasta väliä. Ja oon omaa tunikaani käyttäny jo kolmesti, selkeen hyvä vaate siis. Kiitos sukkakehuista ja hyvää uutta vuotta sullekin!

AnniKainen: kiitos kiitos, ja kiitos samoin! :)

Heidi: Kiits! Ja minen ollu ees tajunnu haaveilla taljasta, mutta kieltämättä Risto on ihku...

Makepeace: Tack :). Voin juu kuvitella, miten kisun silmät leviäis :D.

Nina: vaikeuksien kautta voittoon :). Ja kiitos vaan ajatuksesta, noin saatan itekki tehdä, jos sukat ei mee jatkossa putkeen...

hiisa: tomeruus on toinen nimeni =). Mutta kyllähän kahdessa viikossa ehtii...

JennyF: kiitos kiitos, kiva kun joku tykkää :D.

Päivi: äh, ahkeruutta, punastun... ;) Ja minen tiiä sinun vararenkaista mitään, mutta jos ajatus makkarankuoresta ahistaa, niin tuo ohje ois kyllä helppo muokata isommaks. Suosittelen edelleen lämpimästi :).

teisa kirjoitti...

Ravelry on syönyt minut nahkoineen ja karvoineen, joten meinasi jäädä nämä vallan näkemättä. Kivoja neuleita!