sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Teema ja variaatio

Tällä kertaa jäi aivot sille vaihteelle, jolta tulee putkessa kirkkaanvihreitä, puoleen pohkeeseen ulottuvia sukkia. Ei nyt sentään samanpaksusia, mutta täytyy myöntää, että en edes tajunnu alottaneeni kahta hyvin samantapasta neuletta, ennen kun näin ne neulekorissa vierekkäin.

Sukka ykkösten lanka on aikanaan adoptoitu Laikalta, vyötteen hukkasin ja Ravelrykään ei muistaakseni tuntenu lankaa, joten se jää nyt sit vaan mysteeriks (Laikan värjäämää se ei kumminkaan ollu). Sen verran muistan, että kuitupitosuus oli 75% villaa ja 25% akryyliä - yllättävän lämmintä, jalkoja ehti jo kuumottaa sinä aikana, kun Miäs räpsi sen kymmenen kuvaa. Täydelliset unisukat :).

theme and variation 002

Varrensuissa on helmiä...

theme and variation 005

... kantapäät jätin vahvistamatta kun en tuppaa kauheemmin kävelemään nukkuessani, kudoin vaan kolmella silmukalla ainaoikeeta reunoissa...

theme and variation 006

... ja varpaat on silmukoitu yhteen. Osaan jo silmukoida ilman ohjetta! o/

theme and variation 009

theme and variation 013

Sukka kakkosten varpaissa taas on sädekavennus. Kehittelen tuosta mallineuleesta itelleni täydellisesti sopivia sukkia, semmosia mitä voin sitte mummelina kilkuttaa suoraan vaan liukuhihnalta. Sädekavennus toimii mulla parhaiten paksuissa langoissa, mutta en oo vaan saanu ratkastua, miten kavennan ylimääräset neljä silmukkaa pois nätisti ennen kavennusten alkua. Kehittely jatkuu.

theme and variation 012

Mallineule kuitenki jatkuu jo sievästi kantapään ohi ja istuvuus on perfetto, ei kiristä eikä purista, mutta pysyy hyvin ylhäällä. Retriittisukat oli eka yritelmä tätä mallia, vielä tarvitaan ainaki yhet ennen kun voin julistaa kehittelytyön valmiiks. Sen jälkeen kuvakavalkadia ja ohje halukkaille :).

15 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Hienoja sukkia! Etenkin tuo oma viritelmäsi on kivan näköinen. Ja jos vielä varsi pysyy hyvin ylhäällä niin olen ensimmäisenä jonottamassa ohjetta.

miumu kirjoitti...

Todella hienoja sukkia! Ja ohje on tottakai tervetullut ;)

Silmu kirjoitti...

Kivoja sukkia.. :) Noissa sukka ykkösissä ihailen tota sun siistiä kantapäätä. Mä en ikinä saa poimittua sivusilmukoita noin nätisti.

Talutin kirjoitti...

Hienoja sukkia! Mä voin tässä tällain varovaisesti kuiskata, että jos ohjetta pukkaa ja tarviit testineulojaa, niin mä voin ihan mielelläni sit :)

diutu kirjoitti...

Mukavan simppelit nuo sukka ykköset. Langan väri korostuu kivasti ja ainaoikea näyttää kauniilta koristeelta sileän keskellä.

Kiitos vielä silmukkamerkkien nopsasta toimituksesta! Ne helisevät ihanasti neuloessa. :]

Riikka kirjoitti...

Nättejä sukkia! Ihanat nuo helmet ykkössukissa. Itsekin tein johonkin sukkiin kerran (ohjeen mukaan) kantapäihin noita oikeita silmukoita renoille. Ne tekee kyllä kivan säväyksen!
Kakkossukat on hienot! Ohjetta vaan paperille! =)

Hepsi kirjoitti...

Kauniita sukkia molemmat! Kantapäätäsi minäkin ihailin.

Alemmissa mallineule näyttää vähän samanlaiselta kuin näissä http://docs.google.com/Doc?id=dggcqpgj_3g4hf6kdq
Jostain vanhoista sukista olen sen joskus poiminut ja sitten tehnyt pyynnöstä jonkinmoisen ohjeen.

Mari kirjoitti...

Ihania sukkia etenkin nuo pitsiset! :)

kramox kirjoitti...

mie ajattelin kanssa tulla kuiskimaan notta jos tarviat testineulojaa pitsisille kauneuksille ni täällä(kin) ois yks vapaaehtonen :)
ihania sukkia <3

MinnaK kirjoitti...

Hienoja sukkia. Ja tuo edellinen postaus oli ihana :)

Anna-Kaisa kirjoitti...

Niin kauniit sukat! Helmet vielä kruunaa nuo ensimmäiset, pikkuinen yksityiskohta, mutta kuin piste i:n päällä. Ja mikä kantapää! Saisinpa mäkin aikaan noin siistin siirtymän. Jotenkin sitä poimiessa vaan syntyy aukkoja... :(

Makepeace75 kirjoitti...

Hienoja, etenkin nuo itsekehitellyt. :o) Ja ohjeethan toki kiinnostavat aina. <3

Lettu kirjoitti...

Kauniita sukkia, nuo ykköset kerrassaan upeat :)

Lotta kirjoitti...

-sanna-: kyllä se sieltä on tulossa :). Nuo on niin nopsat tehdä, että varmaan toivottavasti kuukauden päästä on jo testauksetki testattu. Ja kiitos vaan kehuista :).

miumiu: kiitos kiitos ja pysyttelehän linjoilla :).

Silmu: äh, kuva liiottelee... Mutta mun kikka kolmoset on kutoa kantalapussa puikon eka silmukka tiukasti (jos nostan, lörpöttää) ja poimia silmukat reilusti taaempaa, ei reunasta. Mulle tulee paksu sauma siihen kantapään reunaan, mutta ei se kuitenkaan paina kengässäkään ja tulee siistiä.

Talutin: selvä pyy! Jätän sulle vaikka kommenttia blogiin sit ku ohje ois testattavana - kiitos! :)

diutu: jep, tommosessa pätkävärjätyssä langassa toimii mustaki just sielä maustettuna pikkusilla yksityiskohdilla. Kiva, että merkit on mieluisat :).

Riikka: kiitos, noissa kyllä mustaki yksityiskohdat naksahti paikoilleen :). Ja juu, ohjetta pukkaa! :D

Hepsi: kah, taisin keksiä pyörän uudelleen :D. Sama mallineulehan se. Ajattelin kuitenkin tehdä sen oman mallini, kun mulla on tiukka käsiala ja paksut nilkat, eli tarvin paljon silmukoita. Mutta vois vaikka mainostaa sun sukkamallia siinä sitte kun omani julkasen, että vaihtoehtojaki on :).

Mari: kiitoksia! :)

kramox: selvä, otan suhun yhteyttä piakkoin :). Kunhan saan ne normisukat tehtyä... Ja kiitos!

MinnaK: kiitos, kiitos :).

Anna-Kaisa: kiitos paljon :). Kirjotin mun kantapäävinkit tohon ylemmäs, voithan vilkasta jos niistä vaikka sulle ois apua (yksiäkään sun sukkia näkemättä ja sun käsialaa tuntematta...)

Makepeace75: kiitos! Ja ohjeen lupaan :).

Lettu: kiitoksia kovasti!

Anna-Kaisa kirjoitti...

Kuulostaa toimivalta vinkiltä! Pitääkin kokeilla seuraavissa sukissa.