tiistai 13. lokakuuta 2009

Hullu hatuntekijä täällä, hei!

Toisinaan sitä jää vähän putki päälle.

Tein luonnonvalkosen myssyn.

finishedobjects 027

Tein luonnonvalkosen myssyn.

finishedobjects 031

Tein luonnonvalkosen myssyn.

finishedobjects 032

Hattu numero uno on Dropsin Classic Alpacasta, jota tilasin joskus vahingossa Tapion kaupasta. En tiiä mitä siinä tapahtu, luulin tilanneeni sinistä perus-Alpacaa, mutta niin vaan tilauslomakkeella seiso kaks kerää tuota. Piti varmaan klikkailla nopeesti, ennen kun Miäs tajuaa, mitä oon taas tekemässä :). Mut ihan hyvä näin. Valmiissa hatussa on ihana pehmeä, pörrönen pinta ja joustinneuleen yläpuolella paljetteja.

finishedobjects 036

Hattu kakkonen on Kim Hargreavesin Peaches. Ihana. Miten se nainen voiki osata suunnitella sekä ihania neuleohjeita että ihania virkkausohjeita? Ja opin rapuvirkkauksenki, jei. Ja löysin ekan puuvillalangan (Novitan Luxus Cotton), josta oon tykänny, jei (paitsi että se tietty sit jo ehdittiin lopettaakki...).

finishedobjects 034

Den tredje mössan on mun wirallinen retriittimyssyni, jonka alotin lauantaina illalla varmaan noin kello ykstoista kun sukan kutominen alko tökkiä. Väsyksissäni vakuutuin kesken kaiken, että nyt mulla kyllä loppuu lanka kesken ja aloin kaventaa. No eipä loppunu. Sit mulla oli vielä jäljellä lankaa (Isoveljeä) ainaki neljälle kerrokselle, joten vakuutuin, että ois tosi hyvä idea tehdä tuommonen nänni sinne pään päälle. No eipä ollu...

finishedobjects 035

Mallina on taas se sama vanha MarioMyssy, tai siis oli ennen kun aloin säätämään.

Näiden kolmen lakin jälkeen pääsin, ihme kyllä, yli pakkomielteestäni ja sain aikaan jotain muutakin: hartianlämmikkeen äitiliinille. Kuvissa tosin olen minä, jännittävä kuvakulma Miähen.

finishedobjects 001

Lankana oli Schoeller+Stahlin Elfin Color, menekki pikkusen yli kaks kerää. Virkkasin tuommosta v-mäistä (eli se malli näytti v-kirjaimilta) verkkoa ja ompelin toiseen lyhyeen reunaan napit, joiden avulla huivisen voi kiinnittää haluamallaan tavalla verkon silmistä. Ei oma ideani, joten apinoikaa vapaasti. Toimii nimittäin.

finishedobjects 002

No niin. Nyt oon siivonnu ja blogannu ja kaupassa kävin jo aamulla kaupassa. Eli sitte ois oikeesti hyvä alkaa lukea. Herra varjele meidät EU:sta kertovilta kirjoilta...

12 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hienoja kaikki myssyt ja kaunis tuo hartianlämmike!

Makepeace75 kirjoitti...

Viimeisen lauseen kohdalla repesin. :D

Karoliina kirjoitti...

Multa löytyy noita EU-eepoksia vaikka lainaksi asti :p Ja kovalevyltä toinen mokoma EU-matsku lisää ;)

Heidi kirjoitti...

Kaunis ja käytännöllisen näköinen tuo hartialämmitin! Pitäisiköhän itsekin tehdä jotain tuon tapaista...

Foxy kirjoitti...

Hauskat myssyt olet väsännyt ja kaikki valkoisia, taidat olla talvi-ihmisiä. Minä taas tykkään kun kaikki myssyt on erivärisiä, pitää olla ainakin kaikki sateenkaarenvärit. Tosin itsekkin tein juuri luonnonvalkoisen myssyn :D

Hansu kirjoitti...

Ihania neuleita jälleen kerran :)

Vilja kirjoitti...

Kylläpä olet taas saanut paljon aikaiseksi, kauniita myssyjä! EU ja EU-oikeus on mulle kirosanoja, joten ymmärrän tuskan :)

Nina kirjoitti...

Luonnonvalkeita myssyjä ei ikinä voi olla liikaa. :) Saisinkohan mäkin kohtapuolin semmoisen tehtyä, lanka kun on odotellut tuolla kaapissa jo ainakin vuoden verran..

Riikka kirjoitti...

Joo, joskus jää putki päälle..;) Onneks tässä tapauksessa ihan kiva putki. Nättejä lakkeja! =)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä äitiliini toteaa, että hartiahuivi on juuri sellainen kuin toivoinkin: keeppimäinen, ei liian iso, ettei tarvitse kohennella vähän väliä, suloisen pehmeä ja lämmin. Kiitokset vielä Lotalle!

Mamma M

Talutin kirjoitti...

Kiva putki sulla päällä :)
ei mun mielestä cottonia ole lopetettu, eiks se oo vaan talviteloilla? Mä en ainakaan oo nähnyt kaupoissa mitään "poistolanka" lappuja ... eikä novitan nettisivuillakaan lue sen kohdalla poistolanka. Mä koitan kovasti olla optimisti :D

Lotta kirjoitti...

Mari: kiitos kiitos :).

Makepeace75: mutta sehän on aivan totta! :D

Karoliina: ahaa, hyvä tietää! Meiän yliopiston kirjasto on niin surkee, että hyvinki saatan vielä udella lainoja.

Heidi: suosittelen, tuli nopeesti :).

Foxy: niin, tässähän oli ne kolme ekaa ;). Loput värikkäitä. Mutta aattelin tosiaan, että teen tuommoset ihan perusmyssyt joka vuodenaikaan ensin, sitte alan hurvitella.

Hansu: kiitoksia :).

Vilja: niin, ja siis pohjimmiltaanhan itse aihe on mielenkiintonen, ne teokset vaan tuppaa olemaan... öö... kuivahkoja :). Kiitos kehuista!

Nina: no ei kyllä voikkaan :). Molemmat talvisemmat versiot on jo ollu käytössä. Ei korostu tummat silmänalusetkaan, kun pipo on luonnonvalkonen. Että puikot suihkimaan vaan!

Riikka: joskus... tai aina :). Mutta joo, oli kyllä kiva putki. Ja kiitos kiitos :).

äiti: kiva kuulla :).

Talutin: voi jee! Ihanaa. Ens keväänä siis ostoksille, Kim Hargreavesilla ainaki on ihania malleja...