torstai 11. kesäkuuta 2009

Seittemän metriä kaulahuivia

Kuka kävis töissä mun puolesta? Tai kuka rupeis mun mesenaatiks niin, että mä saisin vaan olla kotona, syventyä opintoihin ja kutoa? Eihän tässä jaksa töiden jälkeen muuta ku just ja just kutoo ainaoikeeta tai sileetä kaksmetriseks kaulahuiviks tai päätellä neljä langanpäätä. Ja silti oikeesti pitäis vielä omaksua isoja teoreettisia kokonaisuuksia ja tuottaa niistä sitte vielä oma pökellyksensä. Mua ei kyä taas oikee huvita niinku mikää, niinku Matti Näsä sanois. No mutta tässä ois ny ainaki niitä kaulahuiveja.

shoulda woulda coulda 001

shoulda woulda coulda 003

Pingotin kuitenki sen mummin värjäämistä langoista kutomani ainaoikeinhuivin, mutta kun en jaksanu nysvätä nuppineulojen kanssa, kastelin sen vaan läpimäräks ja heitin suihkutangon päälle roikkumaan. Toimi :). Väri on luonnossa keltasempi, näemmä tää on taas niitä värejä, joita kamera ei oikeen ymmärrä (toinen on petroolinsininen, tietääkö kukaan miten sen sais näkymään oikein??). 136g tohon meni semmosta suurinpiirtein Kamenan paksusta lankaa ja pituutta lärähti noin 2,5 metriä sen pingotustempun jälkeen. Asettuu aika kivasti kaulalle, vaikka näissä kuvissa allekirjottaneen sulokasta yläkroppaa saaki kuvastaa kameran jalusta - oleellisin osa jalustasta on hukkunu muutossa (samperin muutto, sanon vaan! X#&$$!!!) eikä sitä voi käyttää perinteisessä tehtävässä, joten tehdään sitte jalustasta malli.

shoulda woulda coulda 004

shoulda woulda coulda 005

98g Topp Mohairia puolestaan muotoutu Kim Hargreavesin Haveniks. Koska mun lanka ja puikot (6mm) oli selvästi ohuemmat kun ohjeen Cocoon (joka ois kyllä ollu iiiiiihanaa mutta melko arvokasta), tein yhen mallikerran enemmän. Leveyttä joku 35 cm, pituutta samat suurinpiirtein kaks ja puol metriä. Ihana iso kääriytymishuivi ens talven pakkasten varalle.

shoulda woulda coulda 006

shoulda woulda coulda 007

Ja vielä aivottomuuksien aivottomuus, kahen metrin luikare Nalle Four Seasonsista. Reunoissa helmineuletta (joka vetää omituisesti reunoja viistoon), keskellä sileetä. 194g ja 3,5 mm puikot. Vielä pitäis tehä hanskat ja baskeri samasta langasta, että ois koko setti ens talvea varten, mutta vähän tökkii. Ois niin paljon kaikkia muitaki pitää-tehdä-neuleita:

shoulda woulda coulda 009

Ja oikeesti haluisin vaan tehä vaaleenpunasen Two-Tone Ribbed Shrugin kolottaville hartioilleni (joille oon kyllä saanu jo pinon jumppaohjeita, fysioterapeuttilähetteen ja hönttilääkereseptinki), omia ihania sukka sukkasiani ja jotain ihkua lankalaatikkoni ihanimmista herkkupalleroista. Tai jos ihan ollaan tarkkoja, niin ei mulla ois aikaa ees velvollisuusneuleille ku pitäis siivota ja opiskella tällä hetkelläki... viikon ainoana vapaapäivänäni. Mun on vähän vaikee päättää, että onko tää nyt vaan sitä oikeeta elämää, surullisenkuuluisaa arkea, vai pitäiskö vaan päättää tehdä elämässään sellasia asioita, joita oikeesti haluaa. Ainakaan ei kannattais varmaan vinkua vaan blogissa eikä tehä asioille mitään =). We'll see. Onpa mulla nyt ainaki seittemän metriä kaulahuivia.

8 kommenttia:

Samma kirjoitti...

Yksi asia on varma: Lotan kaulaa ei palella enää ikinä :)
Mummin värjäämästä langasta tehty huivi on supersymppis <3

Eija kirjoitti...

Hienoja kaulahuiveja ovat !!

Anonyymi kirjoitti...

"tää on taas niitä värejä, joita kamera ei oikeen ymmärrä".

Tarkistahan kameran asetuksista kuvien valkotasapaino, siis white balance tjsp. Esim. jos kuvaa päivänvalossa keinovaloon tarkoitetuilla asetuksilla niin kaikki sinertää.

Terv.
se isompi ja nörtimpi veli

PS. Tämän kommentin jättämisen sanavahvistus on "pallit". Oletko ihan itse valinnut vahvistuskoodit?

Lotta kirjoitti...

Samma: no juu ei :D. Ei oo kyllä palellu hetkeen. Huivit on vaan mun lemppareita. Ja se vihree oli muuten jo käytössäki äsken firman kesäpäivillä...

Eija: kiitos :).

Pienenpienelle veljelle kiitos, tarkistan! :) Vaikka kuvasinki varjosan päivän asetuksilla, ilmeisesti Suomen kesä on sen verran kummallisessa valossa, että ei Canon ihan ymmärrä.

Hisk It kirjoitti...

Joo, vaan niitä asioita pitäis tehdä joista tykkää. *nyökyttelee pontevasti*

Ihania huiveja, erityisesti tuo vaaleanpunainen Haven. Näyttää yhellä kertaa kauhean ohkaselta, mutta toisaalta semmoselta muhkealta ja pehmeältä.

Ihania värejä tuossa keskeneräisten kasassa.

Maartsi kirjoitti...

Mitä on hönttilääke??? Suklaata? :)

Pinkki huivi on herkän kaunis ja hienoja ovat muutkin. Kommentteja lueskemalla opin uuden kamerajutunkin, kun sen vain löytäisi omasta kapistuksesta. Minulla on ongelmia karmiinipunaisen kanssa. Se näyttää kuvissa paloautonpunaiselta, vaikka se oikeasti on siniseen taittuvaa.

Lotta kirjoitti...

Hisk It: ankaralla pingotuksella vaan... ja isoilla puikoilla :). Kiitos.

Maartsi: eiku hönttilääkkeet on sellasia että saattaa kuulemma tulla höntti olo että pitää ottaa eka kerran ihan kotioloissa. Oiski suklaata :D.

Samma kirjoitti...

Mun blogis on sulle tunnustus.