keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Jalostumista (jumitusta)

Mulla on toisinaan kertakaikkisia jumituspäiviä. Pukemisessa kestää kolme varttia kun istun sängyllä jalat sylissä, tuijotan pöydän alla olevaa lanka-aarteiden laatikkoa ja tuumin. Tänään oon funtsinu jalostumista. Jalostaa, jaloste, jalostuminen. Jalostaako kärsimys? Mitä kaikkea voidaan jalostaa, mitä voidaan kutsua jalosteeks?

jalostumista 015

No Luojan kiitos näitä jumituksia ei sentään oo ihan joka päivä, eilen illalla sain jalostettua jalkoihini villasukat raidallisesta 7veikasta. Jalot lämmittimet, indeed! Voi sitä ihanaa lämpöä ku nousee varpaista ja nilkoista ylöspäin, meiän uuden ihanan kodin lattiat kun on melko kylmät. Ja ite kun tekee niin muhkeemmatki pohkeet on juuri sopivasti verhoillut, ei purista, mutta pysyy ylhäällä.

jalostumista 008

Ihailin kovasti noita sukkasia kuvatessani. On se ollu ässä, joka on keksiny esimerkiks kantapään - tai on ne ollu ässiä, onhan niitä kantapäitä montaa eri laatua. Tai yleensä kutomisen, voi morjes, ei kyllä ikinä mun aivot taipuis vastaavaan. Tai villa materiaalina - se vasta onki nero, joka keksi lampaan =).

jalostumista 011

Samassa eilisessä tarmon puuskassani pujottelin myös helminauhoja. Liittyneekö sitte ulkosiin tekijöihin, mutta tuli melko romanttista tavaraa :).

jalostumista 005

jalostumista 024

jalostumista 026

Eilen pesässä kylläki surruutti Englantilainen potilas, nyyhkis-ihana leffa seki. Ja liekö tarttunu K:n ulkosesta olemuksesta jotain vaikutuksia tälle päivälle:

jalostumista 022

Hih, mikä kurkikaula :D. En oikeesti nimittäin omista kaulaa juuri ollenkaan.

jalostumista 018

Mutta toi erilaisten valkosten helmien yhdistelmä on silti musta eilisillan paras tuotos. Tykkään käsittämättömän paljon. On kaulassa parhaillaanki, samoin kun ne sukkaset. Tai siis sukkaset on jalassa :p.

Että niin. Kauheesti juttua, aika paljon valmiita juttuja. Seuraavaks pitäis päättää, että tekeekö keltasesta Maijasta Denmark Socksit vai vaaleenpunasesta Sisusta Whitbyt. Ihanaa kun päivän suurimmat päänvaivat on tätä laatua :).

jalostumista 027

Ehkä alotan vaan ne molemmat.

12 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Tutkin aihetta silloin vuosi sitten kun yritin saada kirjoitetuksi (ja palautetuksi) saksankurssille esseen neulomisesta.

Aikaisimmat (säilyneet) neulotut sukat ovat espanjan vallanneilta maureilta. Sen oletetaankin olevan syy että neulominen tapahtuu oikealta vasemmalle (eikä vasemmalta oikealle niin kuin me tehdään kaikki muu). Vois kyllä kääntää sen tänä keväänä selkosuomelle ja julkaista blogissa...

Lotta kirjoitti...

Terhi: Joo, julkase!

Ja lisäks on pakko tarkentaa noiden sukkien speksejä, ei sitä oikeen saa järkitekstiä aikaseks ku vaan mietityttää. Eli menekki 177g 7veikkaa, puikot 3,5 ja alotin ne siis kaks viikkoa sitte. Eilen vaan rykäsin toisen jalkaterän loppuun.

Samma kirjoitti...

Saisinko muuttaa teille? Teillä on niin ihanan seesteisen olosta.
Tykkään romanttisista koruistasi <3

Niina kirjoitti...

Kauniita mattapintaisia valkoisia/kirkkaita helmiä - mistä löysit? Tahtoo kans :)

Huldiina kirjoitti...

Ja mä sitten tykkään näistä sun jutuista. Tulin ihan iloseks. Jee!!

Lotta kirjoitti...

Samma: heh, mun tarvii ehkä tarkistaa Miäheltä ensin, mutta why not... ;)

Niina: no sepä se, noi on ihan perus-Gütermanneja suurin osa! Noi isoimmat oli Helmimerestä (niitä lienee siellä vieläki), samoin ku mattalasiset välihelmet, joita ei näy. Loput on sitte ihan vaan Merletosta Koskikeskuksesta, varmaan Tampereella löytyis Kauppahallin nappikaupastaki ihan samat ja ympäri Suomea missä Gütermanneja myydäänkään.

Huldiina: kiva! :)

makepeace75 kirjoitti...

Kivoja koruja ja mukavat sukkaset. :o)

Heidi kirjoitti...

Kauniita koruja! Ja ihanat sukat myös!!! Suunnitteilla ollu kanssa polvipituiset sukat, muita projekteja vain ollu hidasteena... Saa nähdä ehtiikö vielä tälle "talvelle"...

WeirdRockStar kirjoitti...

Ihania töitä ja ylen jalot lämmittimet!
Itsekin olen löytänyt helmien pujottelun tyynnyttävän vaikutuksen ja olen siitä kovin muikea.

Päivi kirjoitti...

Kiitos taas päivän hyvästä tuulesta - sun juttujasi on niin kiva lukea :)
Vallan nätit on sukkaset, ja lampaksen keksijälle menee minunki hurraa -huudot!
Nuo korusi on kauniita, kiitos vinkeistä mistä noita helmiä löytyy!

Anna-Kaisa kirjoitti...

Ihania tuotoksia! Korut palautti heti mieleen, että olisi itsekin tilattava korutilpehööriä, jotta saisin äitienpäivälahjaa eteenpäin. Ja tuollaiset pitemmät villasukatkin olis kivat. Tunteja vois olla enemmän, jotta ehtis toteuttaa edes jonkin moisen osan blogien herättämistä ideoista.

Lotta kirjoitti...

makepeace75: tattista :).

Heidi: kiitos, kiitos! Nuo sukat tuli itse asiassa yllättävän nopeesti, paksua lankaa ja pyöröneule. Eihän niitä tosiaan enää hirveen kauaa voi käyttää, mutta oottavatpa seuraavaa talvea ja sillon ei tarvi päivääkään kärvistellä kylmin varpain.

WeirdRockStar: joo se on ihme kuinka tyynnyttävää se on. Ja kutomiseen verrattuna nopeetaki, aina on vähän semmonen olo, että "Ai mä sain tämmösen valmiiks, onpa aika hieno" =). Sunki rannekorussa oli kiva idea, saatan kopioida jossain vaiheessa...

Päivi: kiitos! Piti lukee sun kommentti ihan ääneen yökylässä olleelle kaverille ku tuli hyvä mieli. Meillon tämmönen keskinäisten kehujen kerho :).

Anna-Kaisa: juu niin sais kyllä olla. Mä lusmuan suurimman osan päivästä ja silti koko ajan tunkee uusia ideoita päähän :).