keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Ihme, suuri ihme

Edit: väärinkäsitysten välttämiseks, alhaalla vilautettu ruskee tekele ei suinkaan oo mun ite suunnittelema, vaan Winter Wonderland jacket kirjasta Inspired to Knit. Aura on tehny samanlaisen, käykää siellä kuolaamassa, niin mäki teen :).


Ja otsikon ihmeellä ei tällä kertaa tarkoteta omia tekeleitä, vaan tuttujen: kaveripariskunnan hartaasti odotettu esikoinen avas silmänsä tähän maailmaan klo 2:58 tänä aamuna. Todellakin hartaasti odotettu, kaks viikkoa yli lasketun ajan... Mulla on ollu tää setti valmiina jo sen pari viikkoa, oon vaan ootellu tietoa sukupuolesta, että osaisin valita napit. Hiplasin kaikennäkösiä vaaleenpunasia ihanuuksia nappivarastosta tänä aamuna, mutta päädyin kuitenki tuommosiin melko unisex-virityksiin, ne näytti vaan parhaalta omaan silmään.

miracles 025

Nyt pitäis vaan saada ittensä pidettyä kotona kunnes kaveri ehtii kotiin ja saa hetken olla rauhassa Viivi-vaavin kanssa ennen ku ryntään sinne nuttuineni, housuineni :). Voi pientä. Se on varmaan ihana.

miracles 024

Materiaalina siis 204g Lanettia, malli Kotilieden kauniista käsitöistä, puikot 2,5mm. Eka ohje, jonka tiheys oli mulla saavutettavissa vaan tikistämällä mahdollisimman tiukkaa. Ensimmäisen version alotin melko löyhällä ja se piti sitte tietysti purkaa kun vastasyntyneen nutun hihoihin ois mahtunu nelivuotiaanki kädet. Oli ihan kiva malli, varsinki pökät, mutta en voi käsittää minkä takia takki tehtiin alhaalta ylös eikä ylhäältä alas. Tai jos jollakin on hyvä keino siihen, miten n. 50 silmukkaa rutistetaan siististi siihen rakoseen, jonka neljän silmukan päättely aiheuttaa, saa vapaasti jakaa! Mä en voinu tajuta.

miracles 028

Mun ymmärryksen yli meni myöskin se, minkä takia tuo punanen ei millään suostunu kuvautumaan oikein. Paras tulos tuli kämpän pimeimmässä huoneessa, kattovalo päällä, makrolla, hehkulamppuasetuksilla (vaikka oltiin ikkunan vieressä ja lamppu on energiasäästölamppu) ja noin 2 cm päästä itse kohteesta. Ehkä se oli vaan henkimaailman asioita: Suuri Kameran Henki oli tänä aamuina kiukkuinen ja olis vaatinu leppyäkseen seitsemän lankakerän tanssin ja pari minuuttia hellää silittelyä. Ehkä, voi se olla ;).

miracles 033

Vähän pienemmän mittakaavan ihme on, että oon joutunu purkamaan tuota allaolevaa tekelettä vaan kolmen kerroksen verran. Ja kerroksia on kuitenki jo 86. Ajattelin viime vuoden lopulla, että haluisin kyllä oikeastaan tehä jotain sellasta, josta sais kunnon wow-fiilikset valmistuttuaan. Varovainen arvioni on, että tästä semmoset voi saada. Varmaa tietoa ehkä joskus syyskuussa ;).

miracles 034

20 kommenttia:

Laina kirjoitti...

Nätti setti! Vauvaneuleissa toi ajoituskin on tärkeä: kadehdittavaa, että sait noin hienot systeemit hyvissä ajoin valmiiksi. Munkin piti neuloa syksyllä syntyneelle kaverin vauvalle jotain, mutta en sitten saanut edes sukkia väsättyä, äh.

Hansu kirjoitti...

Melko wau on tuo neuleen alku! Mikäs malli?
Nätti on tytön settikin!

upa kirjoitti...

Onpa tyylikäs kokonaisuus uudelle pikku ihmiselle!

Liina kirjoitti...

Odotamme siis syyskuuta :)

Kanerva kirjoitti...

Ihana vauvansetti. Kyllä Viivin kelpaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Nätti vauvan setti :)

Mulla tuntuu tulevan erimielisyyksiä kameran kanssa aina, kun pitäisi kuvata punasävyisiä neuleita (ei kirkkaan punaisia) ja tietyt violetin sävytkin aiheuttavat harmaita hiuksia. Mistä lie johtuu.

Markka kirjoitti...

Huisin hieno setti!

Anonyymi kirjoitti...

Uuh, kaikki näyttää taas tosi hienolta! :)

Teija

Nyyti kirjoitti...

Huh mitä palmikoita! Minä taidan vielä vähän harjoitella lisää, ennen kuin alan edes haaveilla tuollaisista, ei muuten pinna kestä.

Ihania vauvanvaatteitakin! Minäkin pääsen vihdoin nyhräämään jotain tuollaista pientä pienelle ihmiselle, kun ystävälläni on laskettu aika huhtikuussa. Vauvanvaatteet on niin söpöjä, ja vauvat vielä söpömpiä!

AnniKainen kirjoitti...

Ai miten kaunis setti, tyylikäs vallan. Punainen onkin aika haasteellinen kuvattava, olen huomannut.

Mielenkiintoisen näköinen palmikkojuttu. Jään odottelemaan jatkoa.

Lellu kirjoitti...

Ihana setti! :)

Heidi kirjoitti...

Vauvan setti näyttää minustaki kivalta. Ja ruskea neuleenalku kans! Kaunista jälkeä.

Samma kirjoitti...

Houkuttavan näköistä tekeillä :) Sekä väri että pinta miellyttävät.

Ihana on Viivi-vauvan settikin <3

Relli kirjoitti...

Onpa suloinen vauvanvaatesetti, ja niin siloista ja nättiä jälkeä! Tuo uusi neulomus näyttää jo nyt vallan upealle, mikäs siitä on tulossa?

tähtisädetikku kirjoitti...

onpas tosiaan hieno tuo alimmainen aloitettu työ... jatkoa odotan :)

Vilma kirjoitti...

Onpa pätevän näköinen setti. Tosin mä en ymmärrä mitään lastenvaatteiden päälle, mutta toi näyttää hirmuisen käytänölliseltä sen lisäks että on kovin nätti.

Wow-fiilis tuli tänne jo nyt! Upeelta näyttää toi ruskea ihanuus. Onko se Original Lotta Design?

Heli Mattila kirjoitti...

Setti on kaunis. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten se sopii pikkutytölle, mikäli vanhemmat suostuvat kuvan julkaisemiseen.

Vilma kirjoitti...

Tunnenpa itteni tyhmäksi: Ravelrystähän se mun kaipaama tieto löyty kun vaan tajus mennä sun projekteja vaklaamaan, duh. :P

Takista tulee ihana, oikeestaan superihana kun se on kaiken lisäks viä ruskea! :)

Lotta kirjoitti...

Hejsan alla ja kiitos kehuista :). Lisäsin edittinä ruskeen takin mallin nimen kun en muistanu sitä laittaa (Vilma ollaan yhessä tyhmiä, oisin mäki voinu sen suoraan laittaa ;)).

Kuvaa neuleesta vauvan yllä en lupaa suoralta kädeltä, se vaan ilmestyy tänne sitte jos a) vanhemmat suostuu, niinku äiti viisaasti huomaski, b) setti mahtuu tytölle (takki varsinki jännittää), c) tyttö on paikallaan sen aikaa että kuvan saa ja d) kuvan laatu on ees siedettävä ottaen huomioon ton punasen värin käyttäytymisen (noihin kuviin tarvittiin 22 otosta) ja kuvaajan nykyisen hienoisen huojumisen :).

Elisa kirjoitti...

On muuten uskomattoman ihana tuo punainen setti - tuli puolukat ja syksy mieleen kovasti jostahin syystä :)

Minulla on sinulle muuten iloisia uutisia blogissani!