torstai 9. lokakuuta 2008

Pienten tyttöjen pukimia

Moon yks tavallinen neuletehdas. Eli oikeesti päättelin tänään viimeset langanpäät noista sukista, jotka on lojunu valmiina ties kuinka kauan. Starsky vei vähän mehut, viime päivinä oon just ja just jaksanu oikeita silmukoita neuloa :).

little things 003

Sisu Glitter 53 grammaa, puikot 2,75mm, koko toivottavasti 5-vuotiaalle tytölle sopiva. Tietääkö kukaan, mistä sais sellasen taulukon, mistä vois tarkistaa noin suurinpiirtein eri-ikästen lapsien kengänkoot? Ja muut vaatekoot? Noi on nyt yhen keskustelupalstan perusteella tehty jalkaterästä 19 cm pitkiks, toivottavasti ei oo ainakaan liian pienet. Ois niin kiva välillä tehä yllätyslahjoiks neuleita lapsille eikä aina olla tarkistelemassa äideiltä, että "niin ihan muuten vaan mua kiinnostais tietää, mikä teiän muksun päänympärys on, ei siis mitään taka-ajatuksia taaskaan". Ja toinen juttu: tietääkö joku, millä ilveellä Sisu Glitteriä sais kuvattua niin, että ne glitterit oikeesti näkyis?

kitty cat hat for Sofia

Ja lisää vaaleenpunasta :). Kummityttömme, pian kunnioitettavat 3 vuotta, ylpeä kissan omistaja ja vaaleanpunasen vankkumaton kannattaja. Oon aatellu, että en mä lähe puuttumaan mihkään noiden naperoiden lempiväreihin vaan teen lahjat lahjan saajan maun mukaan. Lanettia 37g, 2,5mm puikot. Ja huopaa ja organzanauhaa ja kirjontalankaa ja sen sellasta.

Ja sitte tää lähtis pingottamaan neuleita ja kattomaan Nemoa etsimässä. Pidän sellasta aivotonta päivää, tällä viikolla on neljä päivää töitä eikä graduun just nyt riitä puhtia. Neuleita, leffoja ja herkkuja siis ohjelmassa.

12 kommenttia:

-kati- kirjoitti...

novitan sivuilla on

Nalle langalle http://www.novita.fi/public/File/sukkamitat_nalle.pdf

7v. langalle http://www.novita.fi/public/File/sukkamitat_7_veljesta.pdf

Siel on myös lapasille.

Mut se et olen ite huomannu että oma tyttäreni ei mahdu noihin taulukkoihin.

Kauniit ja siliän näköiset sukat on tullu sulla!

Anonyymi kirjoitti...

Söpö myssy ja sukat (söpö on kummityttönnekin) :)

Minun linkkikokoelmasta ei löytynyt kuin jalan koko -> sukan mitat tyyppisiä taulukoita, kun yritin äsken haeskella. Minä en kyllä ikä -> kengänkoko tyyppisten taulukoiden perusteella lähtisi edes tekemään, koska lapset ovat hyvin eri kokoisia. Tietty jos on vähän liian iso vaate, niin se ei välttämättä haittaa. Liian pieni vaate taas on aina liian pieni.

laura koo kirjoitti...

Moi

Olen skannannut päänympäryksen kasvukäyrät joskus blogiini
http://lauranblogi.blogspot.com/2006/06/neuletapaamisessa-aikaan-saatua.html
http://photos1.blogger.com/hello/285/5236/640/img183.jpg
http://photos1.blogger.com/hello/285/5236/640/img184.jpg

laura koo kirjoitti...

Hö, bloggeri katkoo osoitteet enkä jaksa nyt ährätä linkkejä, mutta siis blogistani june 2006 kohdalta löytyvät.

Markka kirjoitti...

Mun pitäis saada neuletehdas kanssa pystyyn että vois pukata sukkia jouluksi.

http://www.tuula.org/sukkasilmukat/

Tuommoinen linkki on muuten mun tielle sattunut.

Tanja kirjoitti...

Viisivuotiailla voi kengän koko vaihdella aika tavalla (oman tuttavapiirin lapsilla välillä 25-33) joten yleispätevää taulukkoa on vaikea antaa. KÄyttämäni kokotaulukon http://www.freewebs.com/tiinanneuleet/ohjeet/sukkataulukko.pdf perusteella jalkaterän mitta 19 cm vastaa kengän kokoa 30/31 joten uskoisin, että sukat eivät ole liian pienet.

Anonyymi kirjoitti...

Kengän kokoa on lapsilla tosi vaikea arvioida, vaihtelee kamalasti. Oma 3-vuotiaani on pienijalkainen (käyttää nyt kokoa 23-24), kaverin samanikäinen menee jo koossa 30! Pipot on vähän helpompia, mutta näillä kahdella herralla on päänympäryksesä 4 senttiä eroa. Varminta siis on kuitenkin tiedustella kokoa vanhemmilta, jos haluaa juuri oikean kokoisen.

Hansu kirjoitti...

Mä googlasin jostain jonkun sukkataulukon, siinä oli ihan aikusen miehenkin kengän koon mukaan mitta sukalle. En ny muista, pistäs googleen niin varmaan löytyy jollaki sukkataulukko tai kokotaulukko sukille. Pitää ite ettiä kans, ku nyt on tulostinkin!

Nättiä glitteria, mullon ollu samaa mustana :)

WeirdRockStar kirjoitti...

Ystävättäreni katselee katalogeista ( ellos, hm, anttila etc. ) lasten koot ja kenkien koot. Otti asiakseen ilmoittaa minulle ettei kolmevuotiaani kengänkoko VOI olla 28 sillä se kuulemma kuuluu olla viisivuotiaan kengän numero. Avauduin sit hiukan. Joten niissä kuvastoissa todella täytyy olla tätä absoluuttista totuutta tarjolla. Itse kyllä soittaisin lapsen vanhemmille ja kysyisin koko & senttivinkkiä. Nuo kun on kuitenkin niin yksilöllisiä.
Jos sopii, vouhottaisin edellisen postauksen Starskysta. Ihan mielettömän hieno! Se on taidokas ja tyylikäs ja onnistuu olemaan piirun verran fiinimpi kuin irkkuhenkiset palmikot. Ja mallikin näyttäisi olevan juuri oikeita asioita korostava.
Todella upea.

JohannaL kirjoitti...

Voi kun suloinen lakki :)

Marika kirjoitti...

Ihaaana pipa, syötävän söpö!!

Lotta kirjoitti...

Kiitos kaikki te ihanaiset, enköhän noilla pääse alkuun, jos salaa meinaan tehdä. Varsin hyödyllistä oli myös kuulla, että lapset voi olla niin erikokosia - ei oo vielä kokemusta ku neljästä lapsosesta tässä lähipiirissä ku ite oli sukunsa kuopus.

Ja kiitos pipo- ja Starskykehuista!