sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Yksi huivi uunista ulos

Onpas tahmeeta kirjotella näin dagen efterinä... :) Olo on hyvä kun mopo pysy hyvin käsissä, mutta aivo on näemmä aika virransäästöasennossa. Kaveri lähtee siis ens sunnuntaina New Yorkiin harjotteluun ja eilen vietettiin läksiäisiä. Läksiäislahja onnistu erittäin hyvin:

nuolitanssi scarf

Moon yks varsinainen Sheherazade... vai kukas se tanssikaan seittemän huivin kanssa?

Kaveri tykkäs kovasti sekä huivin mallista (Mielityn Nuolitanssi - pdf) että materiaalista (Grinasco Merinosilk), joten sainpa taas tuntee itteni Hyväks Ihmiseks. Ite taas tykkäsin mallista niin paljon, että aattelin tehä ittelleni samanmoisen mustanlilasta Pirkkalangasta, mutta voi elämä jos vielä joskus joudun kerimään 1,4 km vähän ompelulankaa paksumpaa lankaa...

not quite as big as i'd like

Kooks tuli semmonen 165x41cm 3,5mm puikoilla ja kaksinkertasella langalla. Menekki oli 93g kun vyyhdissä oli hävyttömästi vaan 94g - jos ois ollu täys vyyhti, niin oisin saanu vielä seittemännentoista mallikerran ja huivi ei ois ihan noin töpö. Mutta ok näinkin ja kaverinhan siitä tarvii tykätä eikä mun.


Ja stashin vähennystähän tää tietysti oli myös. Oon viime aikoina angstannu tavaran määrästä täällä meidän kämpässä ja harkinnu semmosta pienimuotosta dieettiä. Siihen liittyen hyväksyin Mielityn haasteen enkä siis osta vaatteita enää tänä syksynä - tai no itse asiassa pyrin puoleen vuoteen. Kirpparipöydänki oon suunnitellu varaavani päästäkseni eroon vanhoista rytkyistä. Ja lankavarastoa pyrin pienentämään. En siis absoluuttisesti kiellä iteltäni herkkulankojen ostamista, mutta suurempi määrä täytyis ensin neuloa pois. Katotaan ny kuin naisen käy...

Tavaran vaihtamistahan ei luonnollisesti lasketa uuden tavaran hankkimiseks, joten tämä setti sopii erittäin hyvin uuteen uljaaseen ideologiaan:

stitch markers by maartsi

Maartsi ehdotti neuletapaamisessa vaihtoa neulakirja-silmukkamerkit just kaks päivää sen jälkeen ku olin harkinnu tilaavani just noita merkkejä :). Suostuin ehkäpä ennätysajassa. Päätänki tämän litanian kuviin omasta tuotoksestani ja koitan sitte löytää jotain mahdollisimman rasvasta ja suolasta mahani täytteeks.

a needle book for maartsi

button from the treasure box

Nappi nappinen on pesiny pitkään mun aarrenappien lokerossa, mutta nyt viimein sille löyty Juuri Oikea Paikka.

felt bunny

holding two needles

12 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Tosi nätti huivi, ja sopi hyvin muuten juuri tuon juhlapaidankin kanssa! :) Hieno nappi-nappinenkin!

Jatta kirjoitti...

Sä oot niin hyvä noissa ompeluksissa että oksat pois! Onneksi minäkin omistan aidon Lotta-setin ;D

Kaisa kirjoitti...

Ihastuttava huivi ja hassu pupu! :)

TiinaR kirjoitti...

Kaunis huivi!

Annika kirjoitti...

Todella kaunis huivi. Pitääpä pistää tuo malli korvan taakse. Ihana pupu, aivan mieletön, kyllä on nappi löytänyt arvoisensa paikan.

heidi kirjoitti...

Onpa ihania tekeleitä! (Onko tekele jotenkin negatiivinen sana? Kuulostaa vähän siltä, mutta tarkoitus ei ole.) En ollut tajunnutkaan, kuinka paljon tuo Nuolitanssi muistuttaa Muiria. Kumpihan on helpompi?

heidi kirjoitti...

Unohdin sanoa, että tsekkaa myös Kaunotar ja Kulkuri Tammelassa. Olen todennut, että jos vain vaatetta aikoo myydä, siellä pääsee varmemmin plussalle. Tai siis miinukselle ei voi jäädäkään.

AnniKainen kirjoitti...

Voi kuinka kaunis huivi, aivan ihana :) Ystävä on varmaan iloinen.

Maartsi kirjoitti...

Kaunis huivi! Ja tuttua tavaraahan siellä vilahti :). Olin tosi iloinen pupsuta. Kaikki näyttävät tietävän heikkouteni. Bloggaan vaihdosta tässä vielä itsekin.

mamselli hoo kirjoitti...

Oi, miten hurmaava pupukirja!! Ja jei, lisää garderobin kierrättäjiä! Ainakaan vielä ei ole ollut edes vaikeaa. :) Mutta se kirpparipöydän varaaminen, miksi oi miksi se on muka niin hankalaa...

Hansu kirjoitti...

Nätti neulakirja, oikein söpösöpöläinen :) Eikö sama kuvio alkanut huivissa tympimään ollenkaan?

Lotta kirjoitti...

Heidi: veikkaisin, että Nuolitanssi on helpompi. Tai ainaki kun koitin tehä Muiria Kitten Mohairista, niin kaavion lukeminen tuotti huomattavasti vähemmän vaikeuksia. Ja nuo läntit on isommat, eli pikkusen enemmän aikaa huilia aina verkon tekemisen välillä :). Ja kiitos vinkistä, mutta mun rytkyni on tosiaan sen verran rytkyjä, etten tiiä huolisko K&K tällä kertaa...

Maartsi: joo mä veikkaan että sun heikkous on jokasen tiedossa, joka lukee sun blogia ;).

Ja Hansu: ei vielä alkanu kyllästyttää, kysy sen toisen version jälkeen :).

Ja kiitos vaan kollektiivisesti taas kaikille :). Jokanen kommentti on luettu huolella ja arvostaen! :D