tiistai 1. heinäkuuta 2008

Tyttötyttötyttöilyä (ja pari pahaa juttua)

Tänään yksi tamperelainen pöljä vähän villiintyi.


Tää ois se paha juttu numero yks. Siitä olis tulossa vihreetä villatakkia (Tampereen Sokoksen aleen jäi vielä ruskeeta Rose Mohairia, sinistä ja ruskeeta Wool neliraitaa, Cocosta, Marinea ja Teddyä), punasia space age -sukkia ja purppuranpunasta isoa pitsihuivia, mahdollisesti esim. Nuolitanssi (pdf). Addit vaan on kun ovat niin ihanat. Kyllä ne käyttöön pääsee. Ja olkoonki pätkärääkättyä, mutta tuo punanen lanka on huudellu mulle jo joulukuusta asti. Saa sitä varmaan naisella yhden rumasukat olla :). Ja Sisuista tulis kahdet villasukat, mustista kenties Friday Harborit kansantaloustieteen opettajalle, joka on ollu vaan niin kertakaikkisen uskomaton ja mukava ja auttavainen. Ja turkoosihtavista ehkä Undulating Rib Socks englanninopettajalle, joka myös oli todella, todella mukava ja joka muutti tänne Brasiliasta eikä niin hirveesti rakasta suomalaista ilmastoa. Eli ihan kiltti ajatus tässäkin oli taustalla, kunnes karkas käsistä... ;)

Ja sain muuten Merletosta ihan ystävällistä palvelua kun sisään päästyäni ihastelin uutta järjestystä. ERITTÄIN kuolattavaa sellaista. Eli niin metsä vastaa kun sinne huutaa tässäkin tapauksessa (vai kuinka, manselaiset, oliko tämä vaan hyvä päivä?)

Toinen paha juttu on tässä:

Spey Valleyt Knitting on the Roadista, 2 mm ihanaiset Harmonyt, Flotte Socke 56g ja ehkä hivenen liian pienet koon 41 jalkaan. Mulla on 39:t ja sukkahousumetodilla just saa kitkutettua jalkaan. Oe voe. Harmittaa kieltämättä, tuntuu että oon oikeen erikoistunu näihin puikulasukkiin viime aikoina. Laitan nyt silti matkaan nuo, saaja pistäköön sitten kiertoon, jos eivät mahdu. Ja Lotta tikuttaa uudet - lupaukset on pidettävä, näinkin mitättömät.

Mutta jottei ihan menis itkuvirreks, niin katsokaas tätä. Oikeen säästin tän loppuun, että voi mehutella :).Pöljyydestä on ollut selviä merkkejä jo lähes kymmenen vuotta sitten, ei ollu tänpäivänen eka sekoaminen :). Ja tuo pölähdys on vielä kestäny kohtalaisen kauanki, miten kukaan hullu lähtee tekemään jotain tollasta... ei tarvinne enää ihmetellä, miks mulla on niin huono näkö =). Malli oli jostain vaaanhasta Suuresta Käsityölehdestä, kannessa oli keltanen raidallinen villatakki. Olen Erittäin Pollea. Melko tyttötyttötyttömäinen (=adjektiivi tyttötytölle lapsena) meidän kämppään, mutta ripustelee ne jotku kai mitaleitaanki esille. Joten kun nyt viimeinkin sain sen kehystettyä... (tai isähän sen hoiti :p)

No mutta semmosta. Vähän meni lörpöttelyks, minuu väsii niin. Mutta palailemme astialle, nykyään on oikee neulevimma päällä (kaikkia yheksää vuorotellen), jotain väistämättä valmistunee vielä tän kuun puolella.

6 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Oi, kuinka kaunis perhostaulu. Itseänikin alkaa pikkuhiljaa nuo kirjontajutut(kin) kiehtoa...

Maartsi kirjoitti...

Upeat perhoset! Minäkin tein kauan sitten nuorena tyttönä ristipistotöitä, mutta nyt menee hartiat lukkoon ajatuksestakin.

annikainen kirjoitti...

Nostanpa hattua ja korkealle, todella hieno perhostaulu. Hän on selvästikin taitava.

Voiko lankoja muka olla liikaa :)

Hansu kirjoitti...

Kauempaa katsottuna luulin, että tuossa taulussa on a) oikeita perhosia tai b) kiiltokuvia. Ne olikin ristipistoja, WAU! On mullakin kätköissä vaikka mitä taideteoksia ristipistoilla tehtynä, innostuin joskus teiniajassa niistä hiukkasen liikaa...

Kati kirjoitti...

Ai kun hieno perhostaulu, tosi kaunis malli!
Vai on Merletossa järjestys muuttunut, mä olen ollut erossa käsitöistä jo niin pitkään, etten eilen vilkaissut edes Merlettoon päinkään vaikka olin juhlapukuja hipelöimässä siellä naapuriliikkeessä. On tämä vähän noloa, mut eiköhän se inspis taas joskus tule... Ainakin käsityöblogeja sentään vielä luen.

Minna kirjoitti...

Kerrottakoon muille, että kuva ei oikein tee oikeutta tuolle ristipistotaululle. Käsissä ihasteltuna se on aivan käsittämättömän hieno.Oon kade. :) Mutta niin on pieniä nuo pistot, ettei meikäläisen silmillä niitä enää näe tehdä - ellei sitten sellaisen jättimäisen suurennuslasin läpi. ;)