maanantai 14. heinäkuuta 2008

Fancy Ass!

Öh, meinasin sitte postata tän väärään blogiin... silmälasien uusinta kenties edessä...

Löysin varmaan vuosi sitte kirpparilta Hyvin Ruhtinaalliset napit ja nyt ne sai arvosensa taustan:


Se on Puff-Sleeved Feminine Cardigan Fitted Knits -kirjasta ja oh behold, kuinka nuo napit säihkyy! :D


Pahottelen kuvien laatua, pistän ihan oikeella kameralla otettuja sitten kun saadaan se Miähen vanhempien mökiltä takasin. Ei voi aina muistaa kaikkee. Lankana on Tennessee, joka käyttäyty yllättävän mukavasti 4 mm puikoilla. Ei oo ihan hirvittävän epätasasta ja päällä tuntuu todella pehmeeltä. Lankaa meni pikkusen vajaa 4 kerää kun lisäsin noiden rintamuotoilujen alle 20 kerrosta lisää. Ja nyt on musta sopivan pitunen...

Takki ei loppujen lopuks oo kovin ihmeellinen, kainaloiden kohdalta meinaa pussittaa, mutta nuo napit! I'm in löööv, again :). Voisin laittaa tuon päälleni tän viikon suurelle lanka- ja kirpparimatkalle, meen nimittäin keskiviikosta torstaihin Helsinkiin pööpöilemään. Tuntuu etten ehdi yhtään minnekään tässä kesän aikana, joten nyt lähden vapaapäivän viettoon ihan silläki uhalla, että kuolen väsymyksestä perjantaina kuuden vuorossa. Menita, Priima ja Hobboks ainaki on listalla, samoin kaks UFFia ja yks Fida siitä rautsikan lähettyviltä. Novitan tehtaanmyymälää harkitten. Ja reissun kruunaan vielä käymällä Seurasaaressa toteamassa, että onko ne pässit yhtä pässejä kun mun käly väittää - on siis siellä töissä. Hyvin sopii teemaan minusta :).

Oiskos jollain helsinkiläisellä vielä lisävinkkejä hyvistä lanka- tai ompelutarvikekaupoista tai kirppareista? Voisin lisätä neki siihen karttaan, jonka Miäs lupas mun kanssa tehdä. Se turisti stimanginappisessa neuletakissa ja netistä printatun kartan kanssa oon siis minä... ;) Ja tietysti jos siinä keskustassa sattuis olemaan neuletapaaminen sopivaan aikaan, niin sielläki vois piipahtaa. Joka tapauksessa en malta odottaa! :)

15 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Kävin kans turistina Helsingissä tänään ja suuntasin semmoiseen paikkaan kuin Sypressi. Kiva pieni kauppa, täynnä lankoja ym. Sitäpaitsi se on lähellä kaikkea, voi poiketa kun keskustassa kuleksii.
http://www.kiseleffintalo.fi/sypressi.html

villapeikko kirjoitti...

ai niin, hieno neule! :)

Nasti kirjoitti...

Hieno on neule ja napit upeet!

verano kirjoitti...

Hakaniemen hallissa olisi ainakin vielä Vihreä Vyyhti, jossa on ihan mukava (joskin melko pieni) valikoima lankoja ja puikkoja. (http://www.vihreavyyhti.fi/)

WeirdRockStar kirjoitti...

Joo, Hakaniemen Vihreään Vyyhtiin ja Iso Roballe Nappitaloon sun täytyy mennä.
Sanomatalolla Eurokangas eikä Stockan muotikangasosaston nauhatkaan jättäne kylmäksi.

Hansu kirjoitti...

Napeista ei saa kovin hyvin selvää, mutta ne taitaa olla kirkkaat ja sisällä niissä sellasia kimaltavia hileitä? Mulla on samanlaisia :)

Vilma kirjoitti...

Ihanat napit! Säihkyttele nyt oikein suuren maailman tyyliin kun kerrat pääkaupunkiin meet. Nauti vapaapäivistä ja shoppaa sydämen kyllyydestä! ;)

Minna kirjoitti...

Oo la laa, diamonds are a girl’s best friends – ihan neuletakin nappeinakin. Sopivat kyllä mainiosti neuleen tyyliin.

Kauppa- ja kirpputorivinkkilöitä: Isolla Roballa siis UFF, Nappitalo ja Fida. Jos siitä suuntaa rantaan päin, löytyy Hietalahden torikirppis ja kierrätyskeskus (Lönnrotinkatu jotain).

Hakaniemessä jo mainittu Hakaniemen halli ja siellä Punainen lanka –nappikauppa ja Vihreä vyyhti –lankakauppa. Siitä kun jatkaa Sörnäisiin päin, tulee UFF ja Fida ja sitten Priima, kaikki saman kadun varrella. Jos jatkaa samaa katua Sörnäisiin asti, tulee vastaan vielä yksi Fida, ja siitä kivenheiton päässä on puolestaan Pelastusarmeijan kirppis (Pääskylänrinne).

Yksi lankakauppa tulee vielä mieleen, eli Fiinaneule on kivenheiton päässä Stockmannilta (Lönnrotinkatu 9).

Hobby Pointista (Fredrikinkadulla Kampin ostarin kulmalla) taas löytyy kaikenlaista askartelutarviketta, kuten myös Sinellistä (Forumin takana, Yrjönkadulla). Fredrikinkadulla on myös mielestäni paras UFF, jotta sinne ehkä siis!

Antoisaa shoppailukierrosta! (Ja valitan ylipitkää kommenttia...) :)

sannero kirjoitti...

iiks, se on mahtava, mäkin haluun onnistua noin hyvin :D

Oma puffyni odottaa yhä purkamista....

jules kirjoitti...

Stockalla on on musta kohtuu hyvä nappi valikoima. Tuo Novitan myymälä on aika hornassa. On varmaan tuurista kiinni löytyykö sieltä mitään... normi hinnat on aika samat kuin marketeissa, jopa kalliimmat. Löytölaatikoista voi löytää kylläkin kivaa halvalla...:) Mukavaa reissua.

Ihana Neule!

Lotta kirjoitti...

Voi te ihanaiset, kiitos kaikista vinkeistä! Valitettavasti mun lankamatkani peruuntuu, tai ainaki lykkääntyy... *huokaus* Oon TAAS sairaana, ei pysty lähteen ravaamaan Helsinkiä ympäri puolikuntosena. Tarvii ottaa uudelleen ens kuussa, mulla on sillon seuraava vapaapäivä. Eli saa edelleen vinkkailla :).

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis neule :)

Moitri kirjoitti...

Kiitos paljon linkeistä neulesivustoille, itse olisin helisemässä! Mukavannäköinen paita.

Lotta kirjoitti...

Kiitos, kiitos vielä :).

Moitri, hassua ku sanoit noin, oon suunnitellu täällä sellasta linkkipostausta mihin laittaisin kaikki mun seuraamat blogit ja samalla päivittäisin ton sivupalkin listan. Mutta hyvä siis jos oli jotain hyötyä!

Soile kirjoitti...

Kovin on sievä neuletakki!

Pläräsin tuota kirjaa mistä malli on Tampereen reissullani, mutta jäi sitten hankkimatta kun varsinaisia sydämen pysäyttäjiä ei löytynyt tarvittavaa määrää