keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Ostetaan: ajantaju (PS metalli+ruskea)

Tässä blogissa näemmä valmistuu enää pari hassua paria sukkia sillon tällön. Ja paino koko ajan vahvemmin sanalla hassu, en oo nimittäin ikinä nähny kummallisempia sukkia:


Tommoset kummalliset puikulat jalkaterät ja varret varsinaiset pussit. Onneks mulla on tämmöset terveen tuhdit suomalaisen naisen nilkat (! hihi, kerranki positiivista), venyttää varrenki ihan passeliks. Tossa jalkapöydän päällä sen sijaan kinnaa aivan kummallisesti:


Mutta ei kyllä harmita juuri ollenkaan :). Luotan siihen että kyllä villasukat venyy ja kyllä näitäki taas voi kenkien sisällä pitää. Malli on Child's Sock in Miranda Pattern Knitting Vintage Socksista, puikkoina 2-milliset metalliset sukkikset (vuosin verta! oikeesti! kynsien alta, kyllä kirosin...) ja lankana Katia Laine Nylon, 71g. Vaikutti vähän hentoselta langalta, ei ois kestäny purkamista joten tikutin vaan sisulla loppuun asti. Lisäsin yhen mallikerran tohon jalkapöytään ja sileeseen osioon ennen varvaskavennuksia 4 krs. Tiheys heitti kyllä aika lahjakkaasti, mun käsialalla ois pitäny tehdä 2,5:n puikoilla hivenen paksummasta langasta.


Ja toinenki pari on syntyny, nämä vähän vähemmän oudot. Mitä nyt toinen sukka oli puoli senttiä pidempi kun toinen, kukahan jätti mittailematta kunnolla... :) Kuvausalustana toimii uus kilpaileva ajanviejä, saatiin ystäviltä pitkäaikaislainaan tuommonen ja aattelin ruveta verryttelemään taitoja taas viiden vuoden tauon jälkeen. Naapureille lupasin osallistua tarvittaessa korvatulppakustannuksiin =). Ja toinen aikasyöppö on ollu työpaikka, niin paljon uutta opittavaa että kotiin tultuani oon lähinnä vaan lysähtäny sohvalle.


Sukat on siis tehty Sisu Glitteristä, 38g, ja menee Project Spectrumin metallisukiks :). Olen erittäin ylpeä oveluudestani, kullanväriset sukat ei jotenki vaan napannu. Puikkoina oli 2,75 mm Knit Picksin ihanuudet, tilasin ne Tinttamarellista kuun alussa ja olivat erittäin hyvä ostos. Kuten myös koko se muu paketti - joita ei enää näemmä ookaan jäljellä. Sorry, mutta oli niitä kyllä muillaki myynnissä. Sisu Glitter ei hirveesti vakuuttanu, ei oikeen luistanu puikoilla ja meinas halkeillaki, mutta silti jäin vähän haaveilemaan jostain kivasta kolmiohuivista ja sormikkaista siitä tehtyinä... ois vaan niin nätit.


Kunhan saan siis nämä polvisukat ja villatakin tehtyä... ja puna-vaaleenpunasen huivi-pipo-lapassetin... ja sen iänikuisen Starskyn... Kyllä mä kovasti neuloisin jos vaan jostain löytäisin sen ajan, joka on tuntunu viime aikoina pudonneen johonki kosmiseen viemäriin. Siis siihen samaan viemäriin, joka on myös viime viikkoina nielassu kätevästi kaiken imurointiajan, kuten ylimmästä kuvasta saattaa huomata ;)


Ja niin uudesta blogilistasta piti todeta, että se on musta täysin pjärsiistä. Poistaisin tunnarini ellei se vaikuttais muihinki (lukijoihin ja tilaajamäärien kyttäilijöihin). Epäselvä, aivan typerä ja vielä tilaajamäärätki vaan laskee koko ajan... If it ain't broken - DON'T FIX IT.

8 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

Mä otin blogini pois Blogilistalta, mutta muakin ärsyttää se, ettei mua varmaan nyt löydä kukaan...:)
Säilytin vielä kuitenkin oman tunnukseni ja suosikit, koska en oo vielä kaikkia ehtinyt siirtää google readeriin.
Sukkia ei oo koskaan tarpeeksi ja noi on vielä hienojakin. :)

laura koo kirjoitti...

Moi. Mun blogissa on ihan sama tunnelma paitsi että siellä kukaan ei saa aikaseksi edes esitellä niitä sukkia ;)

Laittelin sulle muuten kutsumeiliä jo viime viikolla ja nyt varmuuden vuoksi uudelleen, kun Sua ei vielä ta-nessa näkynyt ;) Kutsu menee helposti suoraan s-postin roskikseen, kannattaa tsekata sinnekin.

Hansu kirjoitti...

Kauniita sukkia! Ainahan ne näyttää hassuilta lattialla, ainakin jos on iso jalka eikä siro pikkuruinen mallin jalka. Kuten mulla, kanootti kokoa 39, mutta kapea sellainen.

Laura L kirjoitti...

Kivoi sukkii! Sama juttu, ei meinaa millään riittää aika neulomiseen. Ja kun olis aikaa niin ei aina jaksa. Ja siivotakin pitäis, plääh. =)

Vilma kirjoitti...

Blogilista on ihan paska. Ainakin vielä. Siirsin kaikki suosikit Bloglinesiin, enkä usko enää palaavani Blogilistalle seuraamaan blogeja. Oman blogin jätin vielä listoille samoista syistä kuin säkin, mutta kyllä sylettää niin paljon toi koko soppa että mieli tekis sanoo adjö koko puljulle. Psh.

Sukat on hyviä. Ne pitää jalat lämpiminä. Ja ne valmistuu paljon nopeammin kuin villapaita. Että samoilla linjoilla. Kun ei muutakaan ehdi. Ju.

Tui kirjoitti...

Tuo katia laine nylon kestää kyllä hyvin purkamista, itse olen sitä neulonut ja ensimmäisen yrityksen purin kolme kertaa ja lanka kesti hyvin. :D

Laina kirjoitti...

Hienoja sukkia! Toi Child´s first sock (vai mikä nyt olikaan) taitaa olla Nancy Bushin pohjanoteeraus:Ostin viime kesänä sen kirjan ja tartuin epäonnekseni ekana juuri tuohon malliin. No, en saanut sitä toimimaan edes hillittömällä venyttämisellä ja vanuttamisella. Ravelryyn päästyäni huomasin sen mallin kirvoittaneen ainoastaan itkunaamoja. Onnitteluni, jos se ei sulla vaikuta aivan toivottomalta tapaukselta! Tosi kaunis sukkamalli se kyllä on.

Tiiina kirjoitti...

Sukkien kutominen on aika koukuttavaa. Itse pidin vuosien tauon ja keväällä innostuin toden teolla. Syksyllä jatkuu varmasti sama malli...