sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Tuottelias päivä

Blaaaaaah, huomenna alkaa luennot eikä nukuta vielä yhtään kun unirytmi on häiriintynyt. (hmmm, mielenkiintoinen mielleyhtymä jostain lastensatuun sopivasta hirviöstä, Häiriintynyt Unirytmi...) Ja huomenna on myös eka johdantoluento seminaarista, jota vetää kuulemma kohtalaisen hankala ja todella vaativa professori (kas kummaa meidän laitoksella), ei jaksais nyt! Joten postaan. Touhusin kovasti tänään kaikkea, melko vähän kuitenki sitä mitä ois pitäny, eli kesätyöpaikan hakua ja opiskelujuttuja. Voe voe.


Piti ottaa kuva sommitteluvaiheesta ku se on musta ompelujutuissa usein se kivoin vaihe =). Mutta alotetaan alusta, eli siitä mikä ekaks aamupäivällä valmistu:


Se on neulakirja. Siihen voin tökkiä kaikki silmäneulani ynnä muut, jotka aina hukkuu ilkeästi neulatyynyn uumeniin, kas näin:


Eli kankaanpalanen kolmiaskelsiksakattu (no tuo ei nyt kyllä tainnu olla suomea :)) kiinni samankokoseen valkoseen huovanpalaseen, sisälle laitettu pienempi ja ohuempi huovanpalanen kirjan sivuiks. Suoraompeleella vaan keskeltä kiinni. Kansi koristeltu ylen määrin ja lisätty nappilätkä (huovalla vuorattu sekin) sekä nappi.

Olin vähän mietiskelly, että neulakirja vois olla kätevä, ja Bañon-blogissa törmäsin postaukseen todella inspiroivista kirjoista. Siitä linkistä rullaati rullaa niin löytyy se kuva, josta omani kehittelin. Koko määräyty sen perusteella, että mulla oli juuri tuon pitunen pätkä tota vaaleenpunasta silkkinauhaa.


On se niin ihqpihq, mutta saa olla, tykkään.

Ja sitten:


Ihan oma neulatyyny neulenuppineuloille. Löysin nuo joltain kirpparilta tänä syksynä ja tänä aamuna viimein välähti, että ne sopii just hyvin neulejuttuihin: pidempiä kun normaalisti ja melko pehmeää metallia, joka vääntyis tyhmästi ompelukoneessa.


Hieeeeno. Tangerine trees and marmalade skies. Ja ratkaisi lopullisesti sen ongelman, jonka takia koko hommaan ryhdyin - takana näette vanhan neulatyynyn, jossa nuo oli siis kaikki:


Haa, luulitte varmaan ettei oo mitään neulesisältöä - luulitte väärin:


Sori karuhko kuva, parempaan ei tällä valaistuksella ja vireystasolla enää pystyny. On aina hyvä päätös alkaa blogata iltamyöhällä :). Mallin oli alun perin tarkotus olla Purl Been Purl Beret, mutta aloin säätää. Alkuperäsestä ohjeesta on jäljellä resorin (jonka muutin 1o kiert, 1n:ksi) silmukkamäärä ja heti resorin jälkeen lisättävien silmukoiden määrä. Ja lisäks kattelin summittaista vinkkiä siihen, millä taajuudella kannattais kaventaa - ja sitte sovelsin :). Ohjeen kirjotan joka tapauksessa, kaveri pyys, julkasuun tulee sitten, jos saan alkuperäisohjeen kirjottajalta luvan. Lankana musta Novita Wool, menekki noin 75g, puikkoina 3,5:n pipopyörö ja sukkapuikot.

Ja vielä viimenen tän päivän tuotos:


Synttärilahja Miähen veljenpojalle eli meidän kummipojalle. Vähän jänskättää, nuori herra on melko ponteva ja nuo hihat saattaa olla jolleki vähän ruipelommalle suunniteltu... mallina Little Chuckles Simply Knitting -lehdestä. Lankana vaaleen- ja tummansininen Novita Wool, menekki tummaa vajaa 2 kerää ja vaalee puolisentoista kerää. Lahja valitettavasti myöhästyy, synttärit on nimittäin huomenna jo :(.


Napit valittu aikaa sitten kun on hieenot, mutta dang ku niistä ei vaan saa sellasta kuvaa, missä nalle ei näyttäis kauhuleffasta karanneelta.

Ja vielä kuvia äidille viime keväänä tehdystä kassista (oikeen erikseen pyys postaamaan ne :)) sekä taiteellisen synkkä paljastuskuva, jonka menin heikkona hetkenä lupaamaan. Nyt jo väsii!







p.s. niitä on sentään vaan tuo keskimmäinen hylly, perällä on pyyhkeitä

------------

edit 7.1.
Äidin kassin koko on noin 35x38 cm, hihnojen pituus noin 70cm. Koko on kuulemma erittäin kätevä, siks piti tulla se erikseen mainitsemaan :). Materiaaleina kaks kirpparipöytäliinaa, pala hopeanväristä kirpparikangasta, silkkinauhaa varastosta (Tiimarin skräppäyspaketista) sekä 16 kirpparinappia.

11 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Neulakirja on kyllä tosi näpsä idea! Mulla on neulat ja palmikkopuikot AINA kateissa. En tiedä mihin sen apupuikon laittaisi...

Suvi kirjoitti...

Wau mitä juttuja! Toi neulakirja olisi tarpeen täälläkin, aina ne katoaa sinne neulatyynyn sisään jonnekin.

Markka kirjoitti...

Vaude. Mä ainakin haluisin ohjeen tuon hattuseen, jos olet moista kirjoittamassa.

Jaana kirjoitti...

oi mitä kaikkee ihanaa oot puuhannut! toi neulekirja oiskii hyödyllinen jutska...

Anonyymi kirjoitti...

Oho, hirvittävän söpö neulakirja, ja muutakin ihanaa oot saanut aikaan.
Minä oon ommellut vielä aika paljon yksinkertaisempia juttuja, nimittäin nenäliinoja...

Minna kirjoitti...

Sieviä ompeluksia! Minäkin tarvitsisin neulatyynyn, ja neulakirjakin olisi kätsy, mutta pelkään ompelukonetta niin paljon, etten saa tehtyä (ostettu ei käy!).

Laitoitpa pimeän tuon viimeisen kuvan, eihän tuosta nähnyt mitään tirkistellä... ;-D

Lotta kirjoitti...

Neulakirjahan on siis ilmeisesti aika vanha idea, sellanen mummosukupolven juttu :), mutta kieltämättä erittäin kätevä. Ja toi oli kyllä erittäin helppo tehdä, ei muuta kun vähän siksakkia ja suoraommelta (ja onnistuis varmaan itse asiassa käsinkin jos laittais vaikka kaks huopapalasta päällekkäin kansiks).

Ja juu Minna, se oli aivan tarkoituksellisen hämärä ja nurkan takaa otettu! :D

mursuliina kirjoitti...

mielettömät määrät hienoja valmistuneita käsitöitä! meikkipussukka blogissani ei ole aidoista tilda-kankaista, vaan ihan perus tilkkutyökangasta. ohutta puuvillaa. harvinaisen herkullisina pilkkuina ja ruutuina :D ei voinu vastustaa..

Hasbu kirjoitti...

Ihana neulakirja. Mulla neulat on jatkuvasti kateissa, enkä halua kaikki Chibissä säilyttää (ei ne varmaan mahtuisikaan), joten tuollainen täytyy ehdottomasti tehdä.

Hansu kirjoitti...

Kurkkaapas nyt blogiini :)

uhoava gnu kirjoitti...

Voi mitä ihania tuotoksia!!