tiistai 29. tammikuuta 2008

Töfnäsukat

Kiitos kaikille neuvoista tunikan kanssa! Kyllä sille täytyy jotain tehdä, se on muuten niin rakkauden tunika, ettei saa kainalokinnaus olla sen tiellä. Kiilapalat vois olla juu, ompelin tapani mukaan minimaalisin saumanvaroin... Vai siis Weirdrockstar, tulisko se uus ommel sisempään? Ja toimiiko raglanien kanssa? Kyselen näin kovin julkisesti, jos vaikka jollain muulla ois samaa ongelmaa...

Ja tein sitte töfnäsukat. Nää oli alotusvaiheessa suuren rakkauden sukat, mutta vähitellen kyllästyin tohon väriin. Näyttää vähän tuhnuiselta, nuhjuiselta, töfnäiseltä.


No piti ihan kurillaan laittaa oikeen mahdollisimman varjoisa kuvaki :). Mutta on tuolla kuvalla kyllä kaksoisfunktio, näyttää nimittäin parhaiten miltä ne oikeesti näyttää mun jaloissa. Pohkeet armeliaasti leikattu pois kuvasta =). Malli on Jaywalker, lanka Austermann Step 013 Holz, arviolta 80g. Puikkoina 2,5 ja lisäsin malliin 8 silmukkaa koskapa käsialani on tiukka ja jalkani muhkea.
Kantapäät istuu, varpaat ok. Kitchener stitch aivan käsittämättömän hieno keksintö, neulalla vaan viuh vauh viuh vauh ja sitte saa koko sauman katoamaan! Lämmittävät mun jalkoja, mikä näyttää tässä kämpässä todella olevan tarpeen. Pitoon, siis.

5 kommenttia:

Kate kirjoitti...

No ei nuo nyt mun mielestä miltään töfnäisiltä näytä, kauniilta pikemminkin. Mutta eiks sukissa oo pääasia että ainakin lämmittävät :)

WeirdRockStar kirjoitti...

Nätit sukat, ei mitään töfnää. Ei.

Raglanissa myös toimii kainalotrikki. Raglan itse asiassa kaavotetaan istutetusta hihasta fiksaamalla yläosaa enemminkin kuin kainalon alta menevää osaa, joten sitä voi myös säätää aivan yhtälailla kainalon alta.
Jos laitat kiilaa kainaloon, tuot itse asiassa lisää materiaa kinnattavaksi ( JOS olen ymmärtänyt ongelmasi oikein ) joten pieni fiksaus syntyy niin, että sovitat vaatteen, nuppineulotat kainalon alta menevät saumat uudelleen. Kun ompelet sauman uudelleen, se näyttää lähinnä siltä että "koverrat" saumaa syvemmäksi, kaarevammaksi. Mallia katsoessani en usko että tässä tulee pienintäkään ongelmaa. Pystyykö tänne kommentteihin lähettämään kuvia? Voin muutaman hetken päästä vaikkapa piirtää havainnollistaakseni tämän ja näpsin pari hassua kuvaa, jos en saa niitä tänne, käy katsomassa mun blogissa. Saumanvarat sitten leikkaat uusien saumojen mukaisesti, purat kaikki entiset ompeleet, leikkaat pieniä hakkeja ( halkioita ) saumanvaroihin ja huolittelet sitten saumat. Kainalot saavat lisää tilaa olla ja mellestää. Jo ihan pieni fiksaus luultavasti poistaa tämän sinun ongelmasi.
Tämä sama metodi pätee housun haarasaumoihin, jotka kinnaavat ja muodostavat viheliäisen "halkaisueffektin". Myös housujen takaosan hungry bum syndroomaan tämä lääke on sovelias.
Ps. Kainalosaumat ommellaan kainalon alta aina kaksinkertaiseksi.

WeirdRockStar kirjoitti...

ollos hyvä, huoleton

Hansu kirjoitti...

Tuttua lankaa, mullon just samasta Stepistä Clessidrat. Aluksi oli Wau, mutta kun niitä teki niin plääh sentään ei se ohje niin majesteettinen ollutkaan. Eikä mallikaan.

Jaywalker on kiva malli ja istuu sun jalkaan :)

Aurora kirjoitti...

Kiitos käynnistä! :)

Hienot sukat on, omasta mielestäni tuo ekan kuvan väriskaala näytti kivemmalta kuin loppujen, jotenkin kullanhohtoinen sävy oli siinä. Muutenkin mukavan oloinen blogi!