maanantai 14. tammikuuta 2008

Sortuma

Voi muna. Ostin Sagittariaa varten ne sellaset pitsi-Addit ja ne ON ihanat. Kävin kattelemassa Koskikeskuksen VapaaValinnassa Novitan puikkoloita, mutta ei ollu metrin pitusia. Niin kävi yläkertaan mun tie, jatkuvien tulemeilleostamaanihanaalankaanauhaajanappeja-kuulutusten saattelemana, ja eihän siellä Käsityökeskuksessakaan sitte ollu muita metrin pitusia ku Addit (onkohan niitä ees olemassa?), joten Addit it was. Ja niinku olin vannonu etten osta mitään fancy-ass-puikkoja ennen kun oon ansiotyössä! Mitä jos nyt sitte pitääki uusia koko puikkovarasto? o_0


No tää ois ollu ihan sallittua, oli suuniteltu ostos ja tarpeeseenki vielä, mutta menin antamaan itelleni aikasemmin päivällä luvan, että saan ostaa itelleni jotain kivaa. Senhän tietää miten siinä käy :).



Tuossa on siis KAHDET eri napit. Tosta keltasesta villatakista on tulossa niin täydellinen rakkauden villatakki, että aattelin sen ansaitsevan täydelliset napit. En osannu päättää ja ostin kahdet - ylemmässä kuvassa olevat on luonnossa selvästi tummemmat. Tuleehan neki kyllä varmasti käytettyä, ei siinä mitään...


Pipopyöröki oli harkittu ja tarpeen, rupeen muokkaamaan Mustan lesken ohjetta ohuemmalle langalle eli tolle Sisulle (jonka ostin jo syksyllä, huom). Novitan 40-senttiset ois ollu kolmasosan noiden hinnasta, mutta niissä on mulle liian pitkät puikko-osat, ottaa joka silmukalla vastaan.

Nämä sen sijaan pelastin hellään huomaani vaan sen takia, että ne oli niin hirmu kauniita:


Mutta lankaa en ostanu! \o/

26 kommenttia:

kirsi kirjoitti...

hekottelen täällä ääneen tuota fancy-ass-puikko-juttua :)
Kun löytää ne omiin käsiin istuvat puikot joltakin merkiltä niin kyllä niitä mielellään lisää ottaisi.
Toisaalta niillä itselleen parhailla puikoilla saa paljon aikaan.

Mä en ennen nykyisiä puikkojani tykänny pyöröistä yhtään, kun mulla oli aiemmin vain sellaisia, joissa puikko muodostaa kulman. Ainoastaan pakolla niitä käytti. Ensimmäisten "suorien" pyöröjen jälkeen en ole enää pitkiä puikkoja käyttänyt ollenkaan.

Jonna kirjoitti...

Kyllä mun mielestä voi hyvin hifistellä noilla addin puikoilla, on niillä niin erilainen neuloa kuin inoxeilla tai novitoilla. Olet puikkosi ansainnut :)

Ihania nappeja ja nauhoja!

Suvi kirjoitti...

Mulla meni puikkovarasto uusiksi Addien myötä. Silleen pikku hiljaa. Olen kuullut Knitpicksin puikkojen olevan vielä parempia, en uskalla ees kokeilla :D

Napit kuin karkit! Kauniit!

Anonyymi kirjoitti...

Hip!Nyt taisi tulla helmiä sioille, viittaan siis itseeni: Kävin lauantaina lankaostoksilla Menitassa ja tarvitsin myös paaaaksut puikot ja myyjä katsoikin mulle sopivat. Vähän olivat kalliit, mutta koska en näistä hienouksista niin tiedä niin aattelin että menkööt. No nyt tsekkasin nuo puikkoni ja nehän ovat tuon sun kehumasi Addin :D! Ihan ei näillä taidoilla ois vielä ollut kiire tuohon fancy-ass-luokkaan ja mitäs jos musta tulee nyt puikkonirso ;)?! Vielä kun saisin joskus ne neuleetkin valmiiksi :)!

Niin, ja tämä sun blogisi on tosi mainio, tsekkailen tän joka päivä :)!

Hasbu kirjoitti...

Mulla meni joskus puikovarasto kokonaan uusiksi kun Addeihin tutustuin. Nykyisin käytän vain niitä ja Knitpicksin Optionseja, ovat vallan mainioita. Sinäkin neulot niin paljon, että olet fancy-ass-puikkosi ansainnut. :)

Lotta kirjoitti...

Oho, kälynenkö se siellä, vai joku muu Hanna? :)

Ja neulojien sisarkunta on kyllä pettämätön, alle vuorokaudessa täydellinen synninpäästö! :D Mutta on ne kyllä kieltämättä ihanat ne puikot, hyvä kun en välillä silitelly niitä neuloessani. Ja kiitos Villapeikko varotuksesta, taidan mäki kiertä kaukaa... (eli suomeksi nyt tiedän, mitä haluan valmistujaislahjaksi ;))

Vilma kirjoitti...

Täällä kans yks Addien nimeen vannova, jonka puikkovarasto on toistaiseksi maltillisin askelin muuttumassa kyseiseen kermaperhoslaatuun. Joku päivä mä varmaan pimahdan ja tilaan salkullisen Addeja jostain valtameren takaa; kaikki mahdolliset pituudet 30-140 cm välillä ja vielä neljänneskootkin aina 1,25 mm alkaen. :D

Pitsi-Addit on kyllä loistavat. Sukkia ja hihoja varten suosittelen ehdottomasti Addin 30 cm pyöröpuikkoja. Tältä tieltä ei oo paluuta... :)

Tarja kirjoitti...

Muistan kun vuonna jotain e.A. (=ennen Addeja), ihmettelin, että mitä ihmettä jotkut vaahtoo jostain puikkojen merkeistä. Mitä niillä on väliä. Puikot on puikot. Paljonpa tiesin. Pitsiaddit on nyt suosikkipuikkoni. Niillä voi neuloa muutakin kuin pitsiä, heh. Ja neulonkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Sait multa tunnustuksen! Käy nappaamassa kukat sieltä!

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kälynenhän se täällä tämän vaikeasti tunnistettavan nimimerkin takana :).
Intoa neulomistöihin ja vähän opiskeluunkin ;)!

Kate kirjoitti...

No jo on ihania nauhoja (ja nappeja)!

Ja noihin puikkoihin, samaa voisin todeta, puikot on puikot MUTTA Addit on Addit. Jään vaan odottelemaan tota Vilman pimahdusta ja lainaan sieltä sitten noita ihanuuksia ;).

amelie kirjoitti...

Oi, nappeja ja nauhoja. Ja iiiihana tuo keltanen.
Kukahan mulle ostais addeja...mulla on vaan jotain kälysiä novitoja.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä toinen addikti. Uskomatonta, että puikot voi aiheuttaa tuollaisen kommenttien vyöryn ...

Vilma kirjoitti...

Taas mä oon täällä sun blogin nurkissa hyörimässä, mutta ihan hyvästä syystä: you make my day. :)

Pikku pikku kirjoitti...

Tieni toi tänne Sisäinen villapaita blogin vihjeestä, ja olen ihastuksissani! Just lovely tämä sun blogi, singahdit suoraan suosikeihin!

mursuliina kirjoitti...

ei ne olleetkaan namusia, niinkuin eka luulin, vaan ihanat napit! ja kauniita nauhoja kanssa. juu mulla ei kanssa meinaa tulla työnteosta (neulomisesta) yhtään mitään, jos on pyöröt, joiten vaijeri on koppurainen ja parhaassa tapauksessa napsahtelee nenänpäähän tai otsaan neuloessa (kun pitää oikein tarkasti tujjottaa sitä tekelettä läheltä..). sitäpaitti noi tuli tarpeeseen, joten fancy-asseilyt sikseen :)

Lotta kirjoitti...

Voi hurjaa (tekisi mieleni sanoa: huisia! :) ), valtava kommenttivyöry! Kiitos vaan kaikille, ilahdutatte minuu kovasti. Niin kovasti että Miäski taitaa tietää tarkalleen mitä kaikkee on kommentoitu :D.

Kiitos Vilma ja milliini kunniamaininasta ja Relli kehuista, punastun :).

Anonyymi kirjoitti...

Juu, tuttua tarinaa, mioten Addeihin hurahdetaan. Minäkin räpistelin kauan vastaan, nyt ei muut sitten kelpaakaan.

Oli mukava tutustua neuletapaamisessa ja blogisikin on uusi tuttavuus. Oli tarkoitus sanoa vielä heiheit Suomalaisesta lähtiessä, mutta ajauduimme erillemme. Joten hei hei nyt sitten! :)

Kati kirjoitti...

Heips! Vastavierailullahan minä täällä ja kivaa on ollut, tulen toistekin.

Mulla on vain yhdet Addin puikot, joita olen käyttänyt vain yhden mallitilkun verran, joten en ole vielä ehtinyt hurahtaa. hih. Nähdään varmaan taas joskus tapaamisessa, kun taas saan itseni sinne hinattua :D

Pauliina kirjoitti...

Hei,

Sinähän kehittelit ihanan neulakirjan.

Ja upeita nauhoja olet löytänyt. Minäkin katselin eilen ihania nauhoja lähisisustuskaupassa, mutten osannut päättää kuinka paljon olisin ottanut, joten jäivät sinne. Jotenkin en osaa ostaa nauhoja, jollen tiedä paljonko tarvitsen. Kuinka pitkät pätkät sinä ostit?

Lotta kirjoitti...

Maartsi: Joo kävi vähän ohrasesti, saatuani maksettua sen Hetaleita poropeukaloille kattelin ympärilleni enkä nähny teitä missään. Alko ahdistaa se tungos ja lähdin. Mutta siis heihei vaan :).

ja Pauliina: Tällä kertaa oli helppo valinta, kun sekä tuo rusehtava että valkopohjanen nauha oli rullan loput :). "Otan tuon kaiken, kiitos." Turkoosia nauhaa taas otin sen vakion 3m, jonka otan jos en tiiä mitä siitä tekisin - riittää vaikka hameen helmaan ym. jos innostun. Punaharmaata taas otin vaan 1,5m, se oli vähän kalliimpaa. Hatustani heitin, toisin sanoen :).

Merith kirjoitti...

Sisäinen villapaita opasti myös minut tänne.

Ihanaisia nappeja... aivan kuin turkinpippureita:D

Addit on vaan niin hyviä. Ei siitä mihinkään pääse:)

WeirdRockStar kirjoitti...

Villapaitaa on minullakin kiittäminen tänne päätymisestä.
Loistava, viihdyttävä, runsas ja kiintoisa blogi sulla.
Ehdottoman You make my day worthy.

janna kirjoitti...

Mullakaan ei ole vielä addeja, paitsi pampuiset sukkapuikot. Upeat napit, takista tulloo nätti :o

Suolaaja kirjoitti...

Sielu ja mieli lepää kun saa ihastella ja hypistellä täydellisiä nappeja ja muita välineitä kuten esim.f-a puikkoja:)

Juu hymyilyttävän hauskaa luettavaa täällä blogissa, pistän tän mun suosikeihin - tänks.

Arteeni kirjoitti...

Pitsi addit ovat kyllä ihanat ja samoin ovat nuo pelastamasi nauhat!