sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Hippityttö '84

Tänään oli suurten kirousten päivä. Ompelin viis tuntia tunikaa uusimmasta Suuresta käsityölehdestä, käänsin ja väänsin, ompelin, vähän ratkoinki, mietin lisää. Ja sitten se valmis tekele kinnas KAINALOISTA. Ei voi ymmärtää. Oon joskus ollu sitä mieltä (kuten moni muukin nuori nainen) että mun ahteri on liian iso. Jollain voi olla kompleksia tisseistään, täysin ymmärrettävää. Mutta että kainalot... anna mun kaikki kestää.


Olin suorastaan pissed koko matkan Miss Marple -kerhoon ja perille päästyäniki vielä meisseli ottassa. Sori vaan ystäväiseni... Ystävä otti musta siellä kuviaki uudet vermeet päällä, mutta Miähen tarvii ensin auttaa mua editoimaan niitä ennen ku kehtaan julkasta. Siihen asti nämä kelvatkoon - lisään varmaan edittinä huomenna tai ylihuomenna sen kuvan.


Kohtalon suurta ivaa (no joo, ehkä vähän liioteltuna :)) oli se, että tällä kertaa kaikki ompelujutut meni nappiin, kaulus asettu nätisti, poimutukset toimi jne. Tykkään myös hirveesti noista kauluksen ja hihansuiden kankaasta ja napeista - edellinen mummin varastoista, jälkimmäiset kirpparilta.


Kyllä se käyttöön tulee, sisulla sitä on ennenki menty. Materiaalit on liian ihanat, eikä sitä kinnausta onneks huomaa niin selvästi ku hihat on tuommoset pussit. En vaan pääse yli siitä että miten mulla voi olla jotenki epästandardit kainalot...


Iloinen asia sen sijaan on se, että Iloinen leski valmistu ja tykkään siitä tosi paljon. Toi väri on just sitä, mitä tammikuussa kaipaa, ja malliki on tällä kertaa vielä mieluisampi ku mustassa leskessä, isompi ja pussittavampi. Lämmittää paremmin korvat. Sisu lankana toimii ihan ok:sti, vähän kutittaa mun herkkää hipiää, mutta vaan vähän. Ja siinä on niin ehanaiset värit, haluttais tehdä vielä yks lisää :). Menekki oli taasen noin 80g, ja ohjeen kirjottelen noille lisätyille silmukkamäärille myös. Ja tarjoan Ullaan, Hansun rohkasemana :).


Ja samainen Hansu mut haasto myös kirjottelemaan ekoteoistani. Otin haasteen vastaan, koska tällanen mietiskely on musta hyvin kannatettavaa. Vähän hämmentävää sen sijaan on se, että mun ekotekojen lista on todella pieni:

- meidän talouden lamput on energiansäästölamppuja kahta kappaletta lukuunottamatta (ja neki tullaan korvaamaan ekolooogisemmilla kunhan poksahtavat)
- käytän Tampereen sisällä matkaamiseen joukkoliikennettä
- ostan 90% vaatteistani kirpparilta, toisin sanoen haen aina ensin kirpparilta ja suuntaan kauppaan vasta jos ei tarvittavaa juttua löydy

Sen sijaan keksin monta asiaa, joissa ois hyvä parantaa:
- joukkoliikenteen käyttö muilla matkoilla (rahakysymys...)
- jätteiden lajittelu - tästä mulla ja Miähellä on aina säännöllisin väliajoin kovaäänisiä riitoja. Käsityksemme asiasta ovat erkanevaiset. Sori vaan naapurit =).
- yleisesti shoppailun vähentäminen, on se kirppariroinaki roinaa ja vähemmälläki tulis toimeen
- sähkön säästäminen telkkarin ja tietokoneen käytössä

Ehkä se on vaan otettava pieniä askelia... Mukaan haastan Uhoavan gnun, Mervin, Markan ja Vilman. Eli toisin sanoen kaikki, joiden muistelisin näin äkkiä joskus maininneen ostaneensa kirpputorilta jotain :). Ja lisäksi SINUT. Siitä vaan, ota mukaan jos innostuit miettimään.

8 kommenttia:

KirsiÄr kirjoitti...

Kiva tunika. Auttaisiko jos hihasaumaa avaisi kainalosta ja ompelisi sinne vaikka pienen kiilan? Sellaisiahan joskus käytetään kaarrokeneuleissakin.

Hansu kirjoitti...

Tunika näyttää varsin hyvältä. Outo malli jos kainalosta kinnaa! Meinasin itsekin tuota mallia tehdä, mutta katotaan nyt. Ei oo ompelulomaa, koneet kun sijaitsevat Nivalassa ja itse Kuopiossa...

Onko kangas joustamatonta? Se voi aiheuttaa kinnaamiset monessa paikassa.

Baskeri näyttää mukavalta ja lämpimältä :) Kyllä varmasti Ulla sen ottaa.

Elli kirjoitti...

Tunika näyttää tosi kivalta. Samoin baskeri. Pääsee varmasti to do-listalle, jahka ohje julkaistaan.

Relli kirjoitti...

Oi sinä taitava tyttö olet taas tehnyt hienouksia! Tunika näyttää kivalta, ootan lisäkuvia. Ja baskeri on nätti, mieki ehkä koitan tehä sen kuhan ohje on saatavilla.

WeirdRockStar kirjoitti...

Murhees heitä, sisko hyvä!
Kainalo on maailman simppelein fiksattava, olet tässä asiassa onnekas.
Sun täytyy nyt "syventää" pyöriönkaaren pohjaa.
Helpointa tämä valmiissa loimessa on, että nappaat kainalon alta menevästä saumasta kiinni, nuppineuloitat sen uudelleen kiinni aivan kuin olisit ompelemassa kainalon alta menevää saumaa udelleen kiinni, tällä kertaa vain kauempaa. Ja sitten, otat terävät sakset ja leikkaat uuteen saumanvaraan hakkeja, l. leikkaat siihen pieniä halkioita ennen saumaamista. Auttaisi jos käännät vaatteen ylösalaisin ja nappaat kuvan kainalon alta menevästä saumasta, voisin kertoa tarkemmin.
Voi lähettää sähköpostinakin mulle niin halutessasi osoitteeseen- weirdrockstar(at)gmail(dot)com .
Tämä ompelija mieluusti jakaa ilosanomaa, tuo on niin pieni korjaus ettet uskokaan!

uhoava gnu kirjoitti...

Ihana tunika! Mutta harmin paikka se kinnaaminen... Minäkin ehdottaisin jotakin kiilapaloja tms. Eivät ne sieltä kainaloista mihinkään edes näkyisi.

Ja kiitos haasteesta, otin sen vastaan :)

Raisa kirjoitti...

Lankamöröt tulivat eilen postissa, kiitoksia! =) Jos ymmärsin otsikon oikein niin ollaan muuten saman vuoden hippejä... =D

Vilma kirjoitti...

No hei höh, mun kommenttini on vallan hävinnyt jos koskaan täällä näkyikään. Mitähän mä taas on nakkisormineni räpeltäny... :P

Piti siis vain tulla sanomaan, notta kiitos haasteesta, mutta passaan tällä kertaa. Mun blogin meemikiintiö täyttyi pitkäksi aikaa makemyday- ja suosikkilankameemien myötä, niin että jätän tämän meemin väliin vaikka se poikkeuksellisen mielenkiintoinen onkin ja hyvällä asialla.

Itsekseni kyllä pohdiskelin ekotekojani ja totesin, että aina löytyy parannettavaa. Ja vinkkejähän löytyy kivasti tän meemin vastauksista eri blogeista, niin että kiitokset sullekin! :)